Wie is er bij? Genieten en ook nog eens jouw stem uitbrengen.
6 Bands in een fantastische challenge, een middag vol blues!!
Er staat een bijzonder evenement voor de deur, een landelijke strijd om een fantastische prijs: naar Memphis !!
Dit evenement is onderdeel van de Dutch Blues Challenge 2016.
Een challenge dan wel uitdaging om met maar liefst 6 bluesbands, althans in deze voorronde, te strijden voor dat bijzondere plekje tijdens de International Blues Challenge te Memphis en de European Blues Challenge.
Evenementen die overlopen van talent en 1 van de aan deze voorronde deelnemende bands maakt kans om daarbij te zijn!

    
Deze voorronde gaat plaatsvinden op Zondag 26 Juni vanaf 14.00 uur.
Het publiek heeft een belangrijke stem in het geheel!
Kaarten zijn o.a. verkrijgbaar aan de kassa bij NiXenMeeR.
Wie wil hier nou niet bij zijn?

Voorrondes Dutch Blues Challenge 2016
De opzet van de Dutch Blues Challenge is dit jaar veranderd en er vinden de komende maanden vier voorronden plaats op bluespodia, verspreid over het land. Op deze manier krijgen meer bluesmuzikanten de kans zich te presenteren voor een breder publiek.

De voorrondes resulteren in een finale, waarbij de acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, die één band en één solo/duo selecteert, die zoals gebruikelijk namens Nederland mee gaan doen aan de International Blues Challenge in Memphis. De band mag daarnaast ook Nederland vertegenwoordigen op de European Blues Challenge.
Tijdens de voorrondes zal één door de vakjury en één door het publiek gekozen act doorgaan naar de finale.
 
De deelnemende bands (in willekeurige volgorde):
Bacon Fat Louis
U herkent de heren aan de cigarbox guitar, de drumkist en hun zuivere, maar toch ook opruiende zang. Zonder enige twijfel verkeren ze onder invloed van Jack White, John Lee Hooker en R.L. Burnside. Mocht u hen in een kroeg tegen het lijf lopen, houd u dan vast aan uw bier en geniet van een heerlijke party blues.
 
Blues Treat
.... is afkomstig uit midden-Nederland en heeft de afgelopen jaren een gedegen live-reputatie opgebouwd. Naast optredens in café’s en zalen is de band ook een gewilde act voor blues- en jazzfestivals in het hele land. Dit succes dankt de band aan haar veelzijdig en swingend repertoire en de ruime aandacht voor het showelement.Zoals ze zelf zeggen: “It’s party time”!
 
Easterfield
2016 is het bluesjaar in Drenthe en deze blues-rock band is daarom volledig toepasselijk! Easterfield is opgericht in de zomer van 2011 door Olaf de Groote (gitaar) en de neven Bram Goeree (zang) en Ruud Goeree (gitaar), na een jamsessie in de plaatselijke kroeg, waar de heren weleens samen spelen. Niet veel later maakte Maikel Tanger (drums) en Kris Tiemens (bass) de band compleet.
Easterfield, waarvan de leden voornamelijk uit Barger-Oosterveld (ze noemen het dan ook zelf “het Volendam van de gitaristen”) komen, brengt pure, rauwe blues-rock!
 
Mylk
Met hun wortels in de Blues en Southern Rock muziek grijpt 'Mylk' terug op de attitude van de Amerikaanse bewaarders van dit genre. Volledig geïnspireerd door deze mastodonten uit de blues maakt 'Mylk' op een eigenzinnige manier muziek.
Het viertal manoeuvreert met hun uitermate herkenbare sound tussen warme klanken met telkens een pakkende melodielijn. De band weet daarbij ook nog eens treffend de nuance tussen donkere en melancholische klanken weer te geven.
 
 
Sweet Bourbon
...... een nieuwe bluesband uit Gelderland. De band bestaat uit een gemêleerd gezelschap. Ervaren rotten presenteren zich in een ‘powerfull’ combinatie. De band heeft een stevig geluid, musiceert vol passie met uitstapjes naar blues en rock gerelateerde roots. Naast veel eigen werk brengt de band bewerkingen van onder andere de Cream, Gov’t Mule, Peter Frampton, Bullfrog Blues Machine, Paul Rogers ‘Muddy Waters Tribute’.
 
The Damned & Dirty
Deze bluesband heeft afgelopen november in Paradiso zijn vierde album gepresenteerd. De vorige drie kregen allemaal van de Dutch Blues Foundation de “Best blues album” award!
Het mooie daarbij is dat het eerste album pas in 2012 uitkwam. Dat album was gratis verkrijgbaar en hoewel de band niet gepland had live op te treden werd de roep om live gigs al heel snel heel groot en dat gaat ze zeer goed af.
De kern is delta blues, met fingerpicking, jammerende bluesharp, schreeuwen slide-gitaar en rauwe zang.
 
Zondag 26 Juni
Zaal open 14.00 uur  Aanvang 15.00 uur  Entree € 10,- voorverkoop en € 12,50 aan de kassa.


We zien je !!
 
 "Durftenixen"
             
NiXenMeeR  Everhardt van de Marckstraat 2 te Enschede  www.nixenmeer.nl