Click here to view this email in your browser                   
 
Новият програмен период на LIFE 2021 - 2027:  Ела и чуй! 
30 юни, 10.00 – 11.30 ч. (EEST), Zoom

Очакваме Ви с нетърпение в сряда, 30 юни, в 10.00 ч. (EEST), за да поговорим за новостите в LIFE и възможностите за финансиране.
 
Това е линка на уебинара, на който да се регистрирате и да участвате като слушател в него: 
Кога: Jun 30, 2021 10:00 AM Sofia
Тема: LIFE New Program Period Webinar
https://zoom.us/j/97185896797
 
Както вече знаете, по време на тази LIFE сесия, експерти от Програмата ще представят  общия преглед на новия период LIFE 2021-2027 и характеристиките на LIFE call 2021. Ще бъдат споделени съвети и трикове за успешно кандидатстване, както и препоръки от действителни LIFE проекти.
 
Конференцията представлява интерес за потенциалните кандидати за проектни предложения LIFE 2021, особено в областта на управлението на отпадъците, кръговата икономика и качеството на въздуха, но също така и енергийната ефективност и възобновяемата енергия.
 
Ще има и сесия с въпроси и отговори, за да можете да ни изпращате запитванията си. Ще се опитаме да отговорим на всички тях! 
 
Присъединете се към нашия уеб семинар и научете повече за програмата LIFE!
 
Ако не можете да се присъедините към тази сесия, следете Програмата! През юли се очаква да бъде публикувана повече информация за предстоящите покани за предложения 2021 г.. Редовно проверявайте тази страница за повече подробности: 
 
Новата програма LIFE: Елате и чуйте! Сряда, 30 юни 2021 г. || 10.00h EEST

10.00 - 10.40 ч. - Приветствие. Представяне на новата програма LIFE и Покана за набиране на проектни предложения
10.40 - 11.10 ч. - LIFE успешни истории
11.10 - 11.30 ч. - Въпроси и отговори. Заключителни бележки
Лекторите:
 
 
Ана Нава е мениджър комуникации и събития, представящи програма LIFE. Тя ръководи координацията на събитията на високо ниво и кампании за разпространение на различни елементи и дейности на LIFE.
 
 
Силвия Рангелова е директор на отдел „Връзки с ЕС и международно сътрудничество“ в Министерството на околната среда и водите на България и ще представлява българското LIFE Национално звено за контакт.
 
 
Маргарита Стойкова работи в Министерството на околната среда на България от 2017 г .; където тя стана експерт по LIFE NCP една година по-късно. Работила е и като координатор на българския проект за изграждане на капацитет - CAPTA BG.
 
 
Мария Георгиева е ръководител на сектор Екология и противопожарна защита в ЧЕЗ Разпределение България АД и е мениджър на проекта LIFEBIRDS on POWER LINES.
 
 
 
Виолета Христова е главен експерт в дирекция "Околна среда" на Столичната община и е координатор на проекта LIFE за интегриран проект "Чист въздух".
 
 
Дочка Велкова е главен асистент на катедра „Макроикономика“ в Института за икономически изследвания към Българската академия на науките, а също така работи в проекта LIFE IP Clean Air.
 
 
Силвия Горанова е водещ експерт по околна среда в консорциум NEEMO, където отговаря за мониторинга и оценката на интегрираните и традиционни проекти на LIFE в рамките на Екипа за Югоизточна Европа.
За програмата LIFE
 
Програмата LIFE е инструментът на ЕС за финансиране на околната среда и действията по климата. Създадена през 1992 г., тя е съфинансирала хиляди проекти.
 
За пример - в областта на управлението на отпадъците и кръговата икономика,
LIFE е съфинансирала над 800 проекта, а по отношение на качеството на въздуха е финансирала над 225 проекта до момента.
 
Европейската комисия увеличи финансирането на програмата LIFE с почти 60% за следващия период. То ще се увеличи до 5,4 милиарда евро, като 3,5 милиарда евро ще отидат за екологични проекти, а останалите 1,9 милиарда евро ще бъдат разпределени за тези климатични действия.
 
LIFE също така се разшири в четири нови подпрограми: природа и биологично разнообразие, кръгова икономика и качество на живот, смекчаване и адаптиране на климатичните промени и преход на чиста енергия. Окончателните подробности за предстоящия регламент LIFE, многогодишната работна програма и свързаните с тях покани за предложения все още се обсъждат и скоро ще бъдат публикувани.
 
Харесайте нашите страници във       
Съобразно новите правила GDPR повече за политиката ни за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".