Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Nu börjar höstnyheterna landa i butiken, och än nu fler är på väg! Vi behöver göra plats för allt nytt och rear därför ut några riktigt fina garner. Passa på att fynda t ex Färgkrafts Pälsblend eller Noro Silk Garden! Kursprogrammet tar form allt eftersom och nu är det dags för en favorit i repris - flerfärgsstickning med lyfta maskor - en hel massa inspirerande idéer för att sätta färg på din stickning. Missa inte det, kursen har plats för 10 deltagare...  
 
 
Kurs: Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor
Onsdag 25 september kl 18.30-21.00
Lär dig att sticka med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar. För att få utbyte av kursen bör du behärska aviga och räta maskor. Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 
  
  
Dags för stick- & virkcafé igen
 
Du och din stickning eller virkning är varmt välkomna att umgås med nya och gamla garnvänner mellan kl 17.30 och 19.30 onsdagen den 18 september. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs.
 
 
 
Strikkebogens Yaku - nytt supermjukt ullgarn!
En av höstens nyheter är det underbart mjuka garnet Yaku från Strikkebogen. Garnet kommer från Peru och är ett superwasbehandlat ullgarn som passar perfekt till exempelvis babyplagg, vantar, mössor eller finstickade tröjor och koftor. Det är mjukt och drygt, passar känsliga personer och blir inte noppigt. Ett nystan är 50 gr och 200 m och garnet finns i 13 fina höstfärger och kostar 55 kr. Till de fina halvvantarna går det bara åt ett nystan! Beskrivningarna är på danska.
 
Yaku passar även utmärkt till beskrivningarna i det fina mönsterhäftet Babystickning på stickor 3 av Lene Holme Samsoe. Dansk design men beskrivningar på svenska :) Den första sändningen vi fick tog snabbt slut så nu har vi laddat upp inför hösten med fler ex av detta populära häfte med många blivande klassiker till små människor i åldern nyfödd till 2 år. Enbart häftet kostar 149 kr, men köper du garn till något projekt ur häftet för du köpa det för endast 125 kr.
 
KnitPro Karbonz - nu ännu tunnare!
Stickorna i kolfiber, KnitPro Karbonz, har verkligen blivit populära snabbt. Lätta, starka och jättesköna att sticka med! Nu kommer de i supertunna storlekar, 1 mm - 1.25 mm - 1.5 mm & 1.75 mm finns nu i 15 cm strumpstickor. Priset är 99 kr per förpackning. Karbonz finns även som rundstickor 60, 80 och 100 cm samt strumpstickor i grövre storlekar (2 mm-3.5 mm).
  
Dags att lägga upp för höstens första raggsockor!
Vi har fått en leverans med många fina färger i Viking Raggen. Maffiga nystan på 150 gr räcker till ett par raggsockor och kostar endast 75 kr!
 
  
REA! Färgkrafts Pälsblend utgår ur butikens sortiment
Pälsblend är handfärgad, entrådig pälsull från Gotlandsfåret. En härva kostar nu 175 kr istället för 230 kr! Passa på att fynda - det finns fortfarande många fina färgställningar att välja och vraka bland. Garnet är drygt, en härva räcker till en stor sjal och till en tröja behöver du 2-3 härvor för stl M.
 

REA! Noro Silk Garden
Japanska garnmärket Noro kännetecknas av flerfärgade garner i fantastiska och oväntade färgkombinationer i lyxiga material. Nu säljer vi ut Silk Garden för 80 kr per nystan istället för ordinarie pris 120 kr. Ett nystan är 50 gr och 100 m och består av 45% silke 45% kid mohair 10% lammull, passar till stickor 4½-5 mm.

Erbjudandena gäller så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.

  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!