september   2019
 
Women's Dress Red Day
 
Zondag 29 september is het weer zover voor de "Dress Red Day". Dit jaar voor de 10e keer. De Hartstichting roept die dag iedereen op iets roods te dragen, om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Ook wij van Mates Trainingen vinden het van groot belang om hier aandacht aan te besteden en ontvang je vandaag onze nieuwsbrief in het rood.
 
      
 
Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Signalen dat er iets mis is met het hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht. Dat moet veranderen. Feiten en cijfers:

ELKE DAG
56
Vrouwen overlijden aan hart- en vaatziekten in Nederland

DOODSOORZAAK
Nummer 1
Hart- en vaatziekten bij vrouwen

ELKE DAG
440
Vrouwen in het ziekenhuis opgenomen met hart- en vaatziekten

 
 
 
Aandacht voor dit onderwerp is nog steeds gewenst!
 
Ook bij jou in de praktijk en/of op de sportschool. Gezond leven verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Een gezond leefpatroon, de juiste voeding en voldoende beweging houden het hart gezond.

Als we spreken over gezondheid dan zeggen we dat dit staat voor fysiek, geestelijk en sociaal welbevinden van het gehele lichaam.
Preventie op het gebied van gezondheidsbevordering is dan ook een proces waarbij mensen in staat worden gesteld om meer invloed uit te oefenen op hun gezondheid en die te verbeteren.

Belangrijk is dat mensen zichzelf verantwoordelijk voelen voor hun eigen gezondheid waarbij persoonlijke doelen moeten worden vastgesteld, die voor een ieder ook haalbaar zijn. Persoonlijke leef en werkomstandigheden moeten hierin worden meegenomen.
Naast het bezitten van medische basiskennis over bijv, het hart, chloresterol, over beweging en voeding is het ook van belang om vaardigheden te bezitten op het gebied van advisering en coaching.
De training hart en vaatziekten biedt jou de nodige handvatten om dit in je praktijk toe te passen.
 
 
 
Waar zijn we ...

Zwolle 4 december

Utrecht 30 oktober,
Rotterdam 12 december Osteoporose 

Rotterdam 12 september, Eindhoven 6 november,

Utrecht 20 november Borstkanker en voeding !!!

Zwolle 16 oktober. Utrecht 27 november  Hart - en vaatziekten

Eindhoven 23 oktober, Utrecht 14 november Gezond zwanger worden, gezond zwanger zijn


Aanmelden kan via het inschrijfformulier . Heb je vragen neem contact op via info@matestrainingen.nl
Let op !!
Locatie training Borstkanker is verplaatst naar Utrecht !
 
Mates Trainingen
info@matestrainingen.nl