Cari amici, beste wijnvrienden, 
 
Hopelijk hebben jullie al met volle teugen kunnen genieten van een zonovergoten zomer, zelfs in België mogen we dit jaar niet klagen over het aantal zonuren. Vakantie in eigen land was nog nooit zo mediterraans. Begin augustus zijn we naar jaarlijkse traditie afgereisd naar ons geliefde Piemonte om voor een laatste keer de nieuwe releases te degusteren en onze allocaties en aankoopprijzen veilig te stellen. We keerden met een brede glimlach terug van een bijzonder intensieve wijnreis met liefst 11 bezoeken op twee dagen.
 
Niet alleen proefden zowat alle wijnen veelbelovend, ook hebben we enkele nieuwigheden in petto in de nabije toekomst. Onze vaste waarden bevestigen hun intrinsieke kwaliteit en slagen er zelfs in deze verder op te krikken. Daarenboven blijven de verkregen volumes nagenoeg stabiel ondanks de kleinere productieaantallen in de afgelopen oogstjaren. Bovendien hebben we de prijsstijgingen enigszins kunnen beperken ondanks de uiterst volatiele markten, waarbij vooral basismaterialen verveelvoudigd zijn in prijs. Slechts acht domeinen haalden de finale primeurlijst, maar het algemene niveau van de geselecteerde wijnen was nog nooit zo hoog.
 
Niets dan superlatieven in de primeur
 
Roagna: uiterst zelfzekere Luca Roagna lanceert fenomenale line-up met het allerbeste uit 2017
Giacomo Conterno: Roberto Conterno blijft dé referentie in Barolo
Nervi: eerste single vineyards van de hand van Roberto Conterno
Giuseppe Mascarello: impressionante Barolo Monprivato 2018 als vanouds
Piero Busso: liefst twee eigen bottelingen uit het gevleugelde wijnjaar 2016
Gulfi: nieuwe toppers uit 2018 maar evengoed late releases 2014
Arianna Occhipinti: grandioze Frappato-crus en een nieuwe Grotte Alte
Graci: sublieme Arcurìa Etna Rosso 2020
 
Als bijlage kan je de informatiebundel en bestelbon terugvinden. Zoals steeds hebben snelle beslissers een streepje voor. Snel zijn is en blijft de boodschap want de beschikbare allocaties zijn vaak bijzonder klein.
 
Veel leesplezier met de primeur! 
 
Salute e saluti,
 
Jens, Jeroen & Robin
 
P.S.: Wij zijn komende week gaan oogsten in Bourgogne en zijn met Stappato bijgevolg overdag niet bereikbaar. We zullen alle inkomende (primeur)bestellingen en mails verwerken in de week van 5 september. Dank voor jullie begrip.
 
© 2022 Stappato, www.stappato.be