Nieuwsbrief | jaargang 30 | no 296 | september 2016
 
 
 
  
 
Nog te zien t/m 25 september

UTRECHT!
30 jaar Stedelijke Fotografie

Fototentoonstelling over Utrecht, de stad en haar inwoners. Een greep uit de collectie stadsgezichten van Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht (SFU) laat de Utrechtse stadsvernieuwing van de afgelopen jaren zien. Aangevuld met hoogtepunten uit de gehele collectie van de SFU. Verschillende fotografen laten hun visie zien op de stad en haar inwoners. Indrukwekkend, verhalend, ontroerend, en vermakelijk. 
De tentoonstelling werd samengesteld en geïnitieerd door Luuk Huiskes, fotograaf/beeldend kunstenaar en bestuurslid van Stichting Stedelijke Fotografie. Stadsgezichten is het laatste project van de Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht, die 30 jaar lang documentaire foto-opdrachten verstrekte.
 
Met fotografie van o.a. Hans Wilschut, Poike Stomps, Angeliek de Jonge, Raymond Rutting, Anders Petersen, Petra Stavast en vele anderen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kunstliefdeprijs 2016 Luuk Huiskes
 
Op zondag 4 september werd de Kunstliefdeprijs 2016 uitgereikt aan fotograaf/beeldend kunstenaar Luuk Huiskes
De jury prees zowel het oeuvre van Luuk alswel zijn betrokkenheid in de fotografiewereld als initiator en voorvechter van de fotografie. Zijn foto's hebben zich ontwikkelt naar sterk autonoom werk, waarbij Luuk zelf ook zegt dat hij zich meer ziet als beeldend kunstenaar dan fotograaf. Hij mag zijn beelden naar hartelust manipuleren, hij is de maker, hij creëert de achterkant van de werkelijkheid, en zet het naar zijn hand. Hij heeft daarmee een bijzondere eigen beeldtaal verworven.
Behalve een bedrag van 1500 euro maakt de winnaar in samenwerking met Kunstliefde een tentoonstelling in 2017.
 
 
T/m 22 september
Contradictory Space - Luuk de Wit

Omdat het zo bijzonder is, is de installatie van Luuk de Wit, die tijdens het Uitfeest te zien was in de jongtalentenroute 'First Blood' van Art Utrecht, nog t/m 25 september te zien. 

Luuk studeerde dit jaar af aan de HKU in Product Design. 'Contradictory Space' is een fabelachtig mooie installatie opgebouwd uit fijne houten frames in geometrische vormen. Met deze installatie onderzoekt hij deze vormen en hoe het geheel zich verhoudt tot de ruimte.
 
 
 
 
 
Zondag 11 en 18 september
Atelierroute Utrecht 
Maak dé grote Utrechtse kunstreis!
 
De eerste zondag van de Atelierroute Utrecht zit er op, maar a.s. zondag gaan alle deuren weer open: meer dan 200 kunstenaars zijn te bezoeken op 95 locaties in de stad. Op de website zijn leuke deelroutes te vinden waardoor het wat makkelijker kiezen en plannen is. Handige plattegronden zijn verkrijgbaar bij de VVV, Kunstliefde, diverse locaties in de stad en bij alle deelnemende locaties. Ook is alles goed te vinden op de mobiel. Dus handig onderweg!
 
Kijk voor meer informatie, alle locaties en deelnemend kunstenaars op de website van de Atelierroute Utrecht.
 
 
 
 
1 t/m 30 oktober
IM-PRESSION
Maand van de grafiek
 
IM-PRESSION geeft een beeld van de huidige ontwikkelingen binnen de hedendaagse grafiek. Van traditionele grafiek tot grafiek waar de grenzen worden opgezocht met andere media tot en met beeldend werk met sterk grafische elementen.
 
De tentoonstelling maakt deel uit van de landelijke manifestatie 'Maand van de grafiek'. 
 
Met werk van Charles Donker, Saskia Jetten, Caroline Koenders, Hans Laban, Henny van der Meer, Johan Rijpma en Margriet Thissen.
 
Opening zondag 2 oktober 16.00 uur door Drs. Roman Koot, kunsthistoricus en samensteller en auteur van het boek 'Grafisch gezelschap De Luis'.
 
 
 
 
 
15 oktober t/m 20 november
SHARE, Art in Free-Dom
 
Een tentoonstelling in de Domkerk georganiseerd door Kunstliefde in samenwerking met het Sint Maartens Beraad Utrecht. Verschillende kunstenaars vertalen de actuele kernwaarden van Sint Maarten aan de hand van ruimtelijke installaties, sculpturen en schilderijen.
Met Rik Berkhout, Udo Braehler, Emmy Gostelie, Truus van den Heuvel, Esther Hoogendijk, Mathieu Klomp, Herbert Nouwens, Arie van de Pol en Robert Roelink. 
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur