Cari amici, beste wijnvrienden, 
 
De wijngaarden in Italië hebben ondertussen hun herfstplunje aangetrokken en de oogst van 2022 ligt vredig te rijpen in de kelder. In september waren we in Piemonte tijdens de pluk en enkele weken geleden bezochten we al onze producenten in Toscane. Vanaf het begin van het voorjaar was het uitermate droog met nauwelijks enige regenval en in de zomer werden alle hitterecords gebroken. Eind juli zaten de meeste wijnmakers met de handen in het haar. Gelukkig vielen enkele broodnodige regens in augustus en was de maand september gematigder qua temperatuur met koude nachten, waardoor de kwaliteit van de geoogste druiven zeer goed tot uitzonderlijk was. De meeste van onze wijnproducenten zijn dan ook vrij lovend over het wijnjaar 2022. Het toont eens te meer de weerstand van een druivenplant aan.
 
Op de lancering van wijnen uit 2022 moeten we nog even wachten, maar tijdens onze bezoeken proefden we uitgebreid toekomstige releases. Enkele van de highlights die we konden degusteren, zijn reeds beschikbaar en lijsten we graag voor jullie op.
 
Speciale lancering eindejaar 2022
 
Grattamacco: de nieuwe jaargang Bolgheri Superiore 2019 is een classic-in-the-making
Rocca di Montegrossi: de fabuleuze Vigneto San Marcellino Chianti Classico 2018
Castello di Monsanto: de geraffineerde Il Poggio Gran Selezione Chianti Classico 2018
Bricco Ernesto: dé nieuwe ster in Piemonte die wereldwijd gelauwerd wordt
Roccolo Grassi: een certitude voor het fijnere werk in de Valpolicella-regio
 
Als bijlage kan je de informatiebundel en bestelbon terugvinden. Zoals steeds hebben snelle beslissers een streepje voor. Snel zijn is en blijft de boodschap want de beschikbare allocaties zijn vaak bijzonder klein. Alle wijnen zijn reeds in stock en dus onmiddellijk leverbaar.
 
Salute e saluti,
 
Jens, Jeroen & Robin
 
© 2022 Stappato, www.stappato.be