Klik hier om deze email in uw browser te lezen
logo van De Vroolijke Frans

nieuwsbrief - maart 2019 - www.devroolijkefrans.nl

Terrasweer in februari!

Bij het schrijven van deze nieuwsbrief is het buiten meer herfst, maar toch waren ze daar een paar weken geleden ineens: de Lentekriebels. Twee weekenden op rij zelfs en dat midden in februari. Veel mensen vonden het tijd om naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld voor een fiets- of wandeltocht naar de Vroolijke Frans. En dan heerlijk op ons terras genieten van de zon en de geneugten van het leven. Onze slogan 'Eten Drinken en Cultuur' wordt juist in deze ontluikende lentetijd meer dan waargemaakt.

 

Vroolijk Pasen bij Frans

Eten, drinken en cultuur: alles komt tijdens de paasdagen op 21 en 22 april bij elkaar bij Uitspanning De Vroolijke Frans. Op  beide paasdagen kunt u vanaf 11.00 uur genieten van een heerlijke paasbrunch en vanaf 17.00 uur een uitgebreid Paasdiner. Op 2e Paasdag vindt het minifestival PaasRock plaats bij de Kleine Frans met de bands Revolt en Miss Tuesday.
De Paasbrunch wordt ook dit jaar bij ons uitgeserveerd. U hoeft dus niet aan te sluiten bij een buffet maar wij serveren persoonlijk bij u aan tafel zodat u kunt genieten van de intieme sfeer  met familie en vrienden. Voor de kinderen is er vanaf 14.00 uur op beide dagen eieren zoeken in de tuin van De Vroolijke Frans. Een mooie paashaas voor degene die de meeste eieren vindt. Bij het Paasdiner kunt u een keuze maken uit onze menukaart of voor het het speciale Paasmenu. De samenstelling van de Paasbrunch en het Paasmenu kunt u vinden op door te klikken op deze link. Reserveren is aanbevolen.

 

Leerlinggerecht

Sinds een aantal maanden, heeft de Vroolijke Frans twee leerlingen in de keuken werken. Daniel Pietersen Ivo Timmer leren bij ons de fijne kneepjes van het koksvak. Nu was het leuke idee ontstaan, om naast de gebruikelijke kook, snij en baktechnieken ook deze leerlingen de kans te geven om zelf een leuk gerecht te verzinnen, dat past binnen de richtlijnen van de Vroolijkheid. Deze Leerlinggerechten kunnen voor- hoofd- of nagerecht zijn. Natuurlijk worden deze gerechten geproefd en goedgekeurd door onze koks Hilbert en Luuk, voordat ze aan onze gasten worden opgediend. Wie durft het aan om een leerling gerecht te komen proeven?

 

Keltische Avond op 15 maart uitverkocht

Na het succes van de afgelopen jaren is er op vrijdag 15 maart weer een Keltische avond in de Vroolijke Frans. Het avondvullende programma is helemaal opgebouwd rond de Vroolijkheid-slogan ‘Eten Drinken en Cultuur’. Dat blijkt aan te slaan want de avond is voor zowel het buffet als het avondconcert helemaal volgeboekt.  Er wordt een origineel Keltisch buffet geserveerd met uiteraard typische gerechten uit Ierland en Schotland. Dit alles wordt omlijst met Keltische muziek van de Ipaddies en liederen van het mannenkoor Hardkoor met twee gastmuzikanten.

 

Nostalgische stijldansavond

Op zaterdag 23 maart vindt er een gezellige stijldansavond plaats in Uitspanning de Vroolijke Frans.  Het trio de Ieseltrekkers zullen voor passende livemuziek zorgen waarop u kunt walsen, de tango, de cha cha cha of de rumba kunt dansen.
Zaal is geopend vanaf 19.30 uur, livemuziek van 20:00 uur. De entree voor deze avond is € 2,50. Voorverkoop bij de Vroolijke Frans en de Ieseltrekkers (06-51651924).
De Ieseltrekkers worden gevormd door accordeonist Gerrit Sangers, zijn dochter Andrea Arends op accordeon en slagwerker Jan van Gerrevink. Kom op 23 maart genieten en maak een dansje op de tonen van dit illustere drietal.

Cultuurmenu

De Vroolijke Frans staat voor eten drinken en... cultuur. Ook in 2019!! Dat laatste laten we onder andere zien door regelmatig op zondagmiddag een optreden te organiseren. De optredens zijn, tenzij anders vermeld, steeds van 14:30 tot 16:30 uur en de entree is gratis. Houd voor actuele info de website in de gaten!

 

Vrijdag 15 maart
Keltische Avond
17.30 uur

De jaarlijkse Keltische avond met Iers warm en koud buffet en muziek van de band the Ipaddies en mannenkoor Hardkoor

ACDC
 

Zaterdag 16  maart
musical 'Ronja de Roversdochter'
13.30 + 16.00 uur

De werkgroep Jeugd & Cultuur geeft hun jaarlijkse voorstellingen ism harmonieorkest La Fraternité.

ACDC
 

Zaterdag 23 maart
Stijldansavond
19.30 u, entree € 2,50

Traditionele stijldansavond met muzikale begeleiding van de Ieseltrekkers

 

Zondag 24 maart
BLBLtroubadours

Het ensemble heeft zijn repertoire opgebouwd met liederen van min of meer bekende zangers uit het Nederlandse taalgebied.

ACDC
 

Donderdag 4 april
BLOF Covertijd
21.00 uur, entree € 5,00

Covertijd in de Vroolijkheid, nu rond een van de beste Nederlandse bands.

ACDC

Openingstijden

ma & di gesloten
wo & do: 17.00 uur
vr, za & zo: 11.00 uur

Wilt u buiten de gangbare openingstijden een feest of groepsactiviteit plaats laten vinden? Neem dan gerust even contact op! Wij ontvangen u graag. Tel: 0575-561719

Menukaart

Voor wie alvast een voorproefje wil van de vernieuwde menukaart klik hier

Nieuwsbrief

Bent u nog niet op deze nieuwsbrief geabonneerd en u wilt hem wel graag ontvangen klik hier

Social Media

 

De Vroolijke Frans
Knoevenoordstraat 51
6971 LH Brummen (Broek)
Tel: 0575-561719
www.devroolijkefrans.nl