AGENDA 
Zaterdag 15 oktober
11:00 uur: AAC - Cubs 1
11:00 uur: Cubs 2 Ducks/Dukes - Sparta / Tovaal
11:00 uur: Junioren 2 - SBN
12:00 uur: Colts - RRC / Sparta
13:00 uur: Bredase RC - Junioren 1
15:00 uur: Dukes 1 - ASRV ASCRUM
 
Zondag 16 oktober
13:00 uur: Bokkenrijders - Dukes 3
13:30 uur: RC Betuwe - Dukes 4
15:00 uur: Eemland - Dukes 2
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 1:  Dukes - Hookers : 26-13
Dukes 2: Dukes - AAC 29 - 32
Dukes 3: Dukes - Wild Rovers 94 - 10
Duckes Legends: Duckes - Bredase RC 40 - 29
Colts: Colts - Haarlem 24 - 13
Junioren 1:Eemland - Junioren 1 5 - 61
Cubs 1: Cubs 1 - Bredase RC 0 - 102
Cubs 2: Dukes/Ducks - Tilburg 0 - 59
 
WEDSTRIJDFOTO'S
Op deze websites zie je foto's van de wedstrijd van Cubs 1 en Dukes 1.
 
WEDSTRIJDVERSLAG
The Dukes heeft zichzelf zaterdag een goede dienst bewezen door te winnen van The Hookers. Na een slechte eerste helft maakten de rugbyers uit Den Bosch na de rust het verschil: 26-13. 
Blessures
Fikse tegenvaller voor coach Andy Egonu was de blessure die Stefan Vos in de warming-up opliep. Zonder de aanvoerder begonnen de Bosschenaren zwak aan de wedstrijd.
The Hookers namen direct het initiatief door twee penaltykicks te verzilveren: 0-6.
Zonder de eveneens geblesseerden Bart Viguurs, Maarten van Osch en Glenn Boelens ontbrak het bij de thuisploeg aan een leider die de ploeg op het juiste spoor zette.
Het duurde tot een minuut voor rust voordat The Dukes gevaarlijk werd. Via een try van Julian Penders en benutte conversie gingen de Bosschenaren alsnog met een voorsprong de rust in: 7-6.
Tweede Helft
In de tweede helft was de ploeg van Egonu wel bij de les. Aiden Scanlan vergrootte de voorsprong door de bal achter de tryline te drukken. De bezoekers uit Hoek van Holland konden geen vuist meer maken tegen het met passie spelende The Dukes. Johnny Nas en Jurgen Jorna zette hun team op een comfortabele 26-6 voorsprong voordat de bezoekers net voor tijd nog iets terug deden: 26-13.

Dankzij de overwinning is Dukes 1 gestegen naar de (gedeelde) vijfde plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag mogen The Dukes het zonder een vijftal geblesseerde en geschorste spelers opnemen tegen nummer 10 ASRV ASCRUM.
Bron: Brabants Dagblad 9-10-2016.
 
VERSLAG CUBS 2 DUCKS/DUKES
Clusterteam ontmoette de koploper
Niet in Tilburg zoals eigenlijk de planning was maar in Boxtel startte zaterdagochtend om 11:00 uur de wedstrijd. Tilburg had het slechte nieuws te horen gekregen dat hun veld is afgekeurd voor de rest van het seizoen, dat is balen. Ducks/Dukes speelde tegen de koploper en dat hebben ze geweten. Tilburg speelde goed en was een maatje te groot voor het clusterteam. De Ducks/Dukes bleven hun best doen, helaas zonder een try als resultaat. Na de wedstrijd hebben ze nog lang de verbeterpunten doorgesproken en weten ze waar ze de komende week aan gaan werken. Wanneer ze het geleerde uit de trainingen kunnen uitvoeren in de wedstrijd, dan is het clusterteam een gevaarlijke tegenstander!


 
TECHNISCH MANAGER DUKES 1
Met ingang van 5 oktober ondersteunt Hans van Brakel Dukes 1 als technisch manager. Elisanne Warner blijft als teammanager van Dukes 1 de daarbij behorende taken uitvoeren. Hans gaat zich richten op het technisch ondersteunen van Andy en de spelers plus het contact met het bestuur. 
 
KUNSTGRASVELDEN
RIVM verwacht geen risico's voor spelen op kunstgras, wel komt per direct een nieuw onderzoek. 
 
Op maandag 10 oktober was Rugby Nederland gesprekspartner in het overleg tussen KNVB, RIVM, VWS, branche-organisaties en de Vereniging Sport en Gemeente, naar aanleiding van de uitzending van Zembla over rubbergranulaat op kunstgrasvelden. 

In het gesprek is afgesproken dat het RIVM vervolgonderzoek doet, waarvan de uitkomsten voor het eind van het jaar gedeeld worden. Het onderzoek is tweeledig:
Ten eerste: een bestudering van internationaal literatuuronderzoek, naar rubbergranulaat maar ook breder naar gebruikers van andere rubberproducten;
Ten tweede:  alle (dus ook de rugby- en openbare velden) worden in kaart gebracht en gerubriceerd naar type, en daaruit wordt een steekproef getrokken van 50 tot 100 velden die verder onderzocht worden. 

Mochten de resultaten daar aanleiding toe geven dan kan het ministerie van VWS opdracht geven tot verder onderzoek.

Huidige onrust
Uiteraard is de huidige onrust besproken en zijn de vragen die opgeroepen zijn door Zembla besproken. De aanwezigen hebben allen eenzelfde belang: een veilig sportveld, voor de onderhoudsmensen en de sporters. Verder onderzoek ondersteunt dit. 
 
Op deze pagina kunnen vragen en antwoorden gevonden worden die na de uitzending zijn toegevoegd.
Alle partijen hebben vertrouwen in het RIVM en de huidige adviezen van het RIVM worden overgenomen.

Adviezen 
Rugby Nederland volgt, net als de KNVB, daarom de adviezen en ziet nu geen reden om wedstrijden op kunstgras met rubbergranulaat af te gelasten of te verplaatsen. 
Wanneer clubs hierover in gesprek willen, zijn zij uiteraard welkom om contact op te nemen met de competitieleider. 
   
In 's-Hertogenbosch
In de gemeenteraad is er afgelopen dinsdag 10-10 door de Bossche Groenen aan de Raad gevraagd om een onderzoek te doen naar de vervanging van al de kunstgrasvelden in Den Bosch onder het motto "better safe than sorry". Deze motie is niet aangenomen.
 
 
WIJZIGING VERZENDDAG DIGIDUKES
Vanaf volgende week ontvang je de DigiDukes voortaan op donderdag in je mailbox, twitter of facebook.
 

 

 
SAVE THE DATE: DUKES LADIES NIGHT
Op 25 november is het LADIES NIGHT bij The Dukes. Een avond speciaal voor ALLE Ladies. Meer info binnenkort. Houd hem vrij en ben d'r bij. Aanmelden kan hier.
 
Week 41/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl