Op zoek naar ondersteuning? Maak gebruik van het NCZ netwerk!
De cliëntenraad van De Waalboog ging ook op zoek naar een professionele ondersteuner en raadpleegde daarbij NCZ, met resultaat!
De cliëntenraad van De Waalboog ging op zoek naar een professionele ondersteuner en raadpleegde daarbij NCZ, met resultaat!
 
 Is uw (centrale) cliëntenraad ook op zoek naar een Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad of een Cliëntenraad Ondersteuner? NCZ kan helpen. Maak gebruik van het NCZ netwerk van (centrale) cliëntenraden, professionele, onafhankelijke cliëntenraad ondersteuners en netwerkpartners. Wij plaatsen uw oproep vrijblijvend op onze website (ca 100 unieke bezoekers per dag) in onze nieuwsbrief (3000 à 5000 unieke lezers) en via onze sociale media (Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram).
 
In de Wmcz2018 krijgen (centrale) cliëntenraden recht op onafhankelijke, professionele ondersteuning. De afgelopen jaren hebben al veel deelnemers met succes de NCZ opleiding Ambtelijk Secretaris Cliëntenraad doorlopen. Sommige van deze professionals kunnen nog (extra) werk gebruiken. NCZ bemiddelt graag vrijblijvend en onafhankelijk. Ook kunnen wij u helpen aan een goede profielschets voor de functie en aan tips bij het werven van een ondersteuner.
 
 
 
19 juni workshop LEZEN JAARREKENING door Hans van Dinteren in Zwolle
 
In het wetsvoorstel Wmcz 2018 staat dat bestuurders informatie tijdig en begrijpelijk moeten aanleveren aan de clientenraad. Maar voorlopig vinden veel cliëntraden het lezen en interpreteren van een jaarrekening nog lastig, omdat dat niet hun dagelijkse werk is. Waar moet je nou precies op letten?
Welke besluiten zitten er opgenomen in een jaarrekening? Hoe kun je het cliëntenperspectief in beeld houden? Maar ook: hoe kun je zien wat de relatie is
tussen die getallen en de plannen van de zorgaanbieder. 
Voor deze cliëntenraden heeft NCZ de workshop ontwikkeld: het lezen van een jaarrekening.
 
Na de workshop bent u in staat om een jaarrekening te lezen en beoordelen, weet u hoe u vanuit het cliëntenperspectief naar de jaarrekening
moet kijken en kunt u uw taak als cliëntenraad nog beter uitvoeren! 
 
Uw trainer is Hans van Dinteren, 19 juni van 13.00 tot 15.00 uur, Creatieve Coöperatie Zwolle. 
 
 
NCZ Academie Cliëntenraden
 
 
De NCZ Academie voor Cliëntenraden biedt een ruim aanbod aan diensten en producten die bijdragen aan de deskundigheidsbevordering van cliëntenraden en hun directe belanghebbenden.

NCZ is specialist in het opleiden van cliëntenraden in de zorg en hun directe belanghebbenden en biedt een uitgebreid curriculum van trainingen die bij specifieke opleidingsbehoeften aansluiten. Cliëntenraden en belanghebbenden die zich willen ontwikkelen of specialiseren zijn bij ons aan het juiste adres.

Voor cliëntenraden, centrale cliëntenraden, bestuurders, managers, ambtelijk secretarissen, cliëntenraad coaches etc.
Voor beginners, gevorderden, specialisten en alles daartussenin.

Bekijk hieronder het actuele aanbod van de academie of neem contact met ons op voor een opleidingsadvies op maat.

 
 
Actueel aanbod van opleidingen, leergangen en workshops
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
                   

Nieuwsbrief en Privacy

 
Uiteraard heeft u al gehoord van de nieuwe regelgeving omtrent privacy. Daar hoort ook bij dat het niet meer is toegestaan om u ongevraagd mails te sturen.
Hierbij laten wij nog even weten dat het via deze link mogelijk is om u uit te schrijven voor onze nieuwsbrief. 
Wij gaan er van uit dat u mails van ons wilt blijven ontvangen als u zichzelf niet uitschrijft.

 Ondanks de zorg en aandacht die wij aan de samenstelling van onze nieuwsbrief besteden, is het mogelijk dat de informatie die in onze nieuwsbrief wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Aan onze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.
 

 In onze nieuwsbrief vindt u soms links naar andere websites. Wij houden ons niet aansprakelijk voor de inhoud van die sites en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoonlijke) gegevens. Lees daarvoor het privacybeleid, de disclaimer en algemene voorwaarden van de site die u bezoekt.
 
 Wij staan te allen tijde open voor suggesties ter verbetering van onze nieuwsbrief.
 
 Voor ideeën, op of aanmerkingen kunt u mailen naar: redactie@ncz.nl