Nieuwsbrief | jaargang 30 | no 291 | april 2016
 
 
Nog te zien t/m 24 april

DRAW!
Hedendaagse tekenkunst in het kader van de landelijke manifestatie DRAWING FRONT
 
De tekenkunst is springlevend. Niet langer dient zij als studiefase, maar het medium tekenen is een eigen weg ingeslagen. In zowel figuratieve als abstracte werken laat deze tentoonstelling een grote variatie aan tekenkunst zien. Van traditionele potloodlijnen tot experimentele vormen van tekenen waarbij de hand niet langer het medium bedient maar vervangen wordt door andere mechanieken, van animatie tot beelden in de ruimte.
 
Met werk van Roland Sohier, Marisa Rappard, Lenneke van der Goot, Rozemarijn Westerink, Halina Zalewska, Jorrit Paaijmans, Joop Stolk, Linde Faas en Corinne van Bergen.
 
Op 26 maart werd de tentoonstelling onder grote belangstelling geopend.  Roland Sohier en Uli Kürner traden op, en Lou Vos gaf een korte toelichting op de tentoonstelling. Kijk hier voor een korte video impressie. En hier voor mooie plaatjes door fotograaf Luuk Huiskes.
 
De tentoonstelling maakt deel uit van de landelijke tekenkunstmanifestatie DRAWING FRONT, een initiatief van het Drawing Centre Diepenheim. Meer informatie is te vinden op www.drawingfront.nl
 
 
 
    
 

Podiumavond vrijdag 15 april 20.00 uur
Roland Sohier vertelt...
 
Vijftig jaar zit hij in het vak, de Utrechste kunstenaar Roland Sohier (1950). Deze avond vertelt hij over zijn tekeningenserie 'Knollenland' die nu te zien is in de tentoonstelling DRAW! - Hedendaagse tekenkunst, en welke onderdeel was van zijn project 'Bij nijntje op zolder' in 2013 in het Centraal Museum. Daarnaast vertelt hij over nieuw werk en vijftig jaar kunstenaarschap.
 
Ingang via de Lange Jufferstraat
Toegang gratis
 
 
 
30 april t/m 29 mei
Nieuwe Liefde 16
 
Nieuwe Liefde 16 presenteert 12 nieuwe kunstenaarsleden;
 
Ellen Bruijs, Dominique Ampe, Dorothé Arts, Sonata Lepaite, Karen Vennik, Maria Klerx, Misja van Laatum, Willem Veerman, Lisette Koren, Adrian Faes, Cindy Bakker en Jeroen Meijer.         
 
De nieuwe leden tonen recent werk; fotografie, schilderijen, grafisch werk, sculpturen, installaties en videokunst in een gezamenlijke tentoonstelling.
 
Opening: zaterdag 30 april, 16.00 uur door Herman van Doorn, kunstenaar en lid toelatingscommissie.
 
 
 
In de volgende nieuwsbrief meer over deze tentoonstelling en de nieuwe leden.
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur