Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Sköna maj är äntligen här! Jag njuter av glass i solen, nysopade gator, gullvivor och violer längs min promenadväg och de ljusa kvällarna. Härom dagen när jag var på extra vårigt humör plockade jag ihop ett stilleben i en pastellpalett av garner, med inspiration från min miniros i kruka och en annan av mina favoritblommor, den skira och vackra stjärnflockan. Håll tillgodo :)
 
Den sista maj för nio år sedan öppnade jag för första gågnen dörrarna till Litet nystan... många nystan har lämnat butiken sedan dess, och blivit till tröjor, sockor, sjalar, koftor, filtar, mössor, vantar och andra projekt hos er kära kunder. Vi planerar just nu för vårt sedvanliga kalasfirande i slutet på maj/början på juni. Det kommer som vanligt att bli en härlig mix av nyheter, kampanjpriser, kurser och aktiviteter. Håll utkik här i nyhetsbrev, på Instagram och vår Facebooksida så missar du inget av kalaset!
 
 
 
Snart dags för nästa nummer av Laine Magazine!
Laine Magazine Issue 8 finns nu att förbeställa, tidningen släpps fredagen den 31 maj. I nr 8 kan du bland annat läsa en intervju
med Susan Crawford, ett reportage om växtfärgaren Ocean Rose, reseguide till Tampere och inte minst ta del av 11 beskrivningar av internationellt kända designers. 
 
Tidigare nummer har sålt slut snabbt. För att boka ditt exemplar är du välkommen att maila till order@litetnystan.se, tidningen är på engelska och kostar 280 kr. Du kan även beställa tidigare nummer dvs nr 1-7, köper du minst två olika nummer kostar de bara 250 kr/st. Vi behöver din beställning och betalning senast den 25 maj.
 
 
 
Kalinka - 100% lin en sommarfavorit!
Här nedan ser du hela färgskalan i Kalinka 100% lin från Karin Öberg, samt några av dagens favoritkombinationer. Garnet är svenskproducerat hos Holma Hälsingland, ett fyrtrådigt lingarn med 320 m/100g-härva. Priset är 200 kr per hg och det passar perfekt till allt från sjalar, toppar, tröjor till disktrasor. En tröja stl M drar ca 3-4 hg.
 
 
Lingarn är inte alltid så roligt att handsticka med, det är lite stumt och jag blir lätt trött i händer och fingrar, så jag brukar rekommendera att ha ett annat projekt igång samtidigt för att variera sig. Men man får lön för mödan - ett plagg i Kalinka håller nästan hur länge som helst och blir bara skönare och snyggare ju mer det används. Här nedan är några förslag på projekt i Kalinka, beskrivningar på svenska säljs för 29 kr tillsammans med garn.
 
 
Ännu fler alternativ finns på Ravelry, dessa beskrivningar nedan passar också till Kalinka, och du köper beskrivningarna direkt på sajten eller hos oss i kassan. Översta raden: Donner av Elizabeth Doherty och Cullum av Isabell Kraemer.
Nedre reden: Ula Tee av Isabell Kraemer, Hane av Kristen Johnstone samt Imogen Tee av Carrie Bostick Hoge.
 
 
 
 
Ett annat helsvenskt favoritgarn är ju såklart Visjögarn och Pälsull från Östergötlands ullspinneri! Vi har nyligen fyllt på efter bästa förmåga och har just nu riktigt många färger att välja på i båda dessa favorigarner. 
 
Visjö är ett mjukt tvåtrådigt garn av finaste svensk ull. Det spinns på Östergötlands ullspinneri utanför Ödeshög. En härva är 100 g och 300 m och kostar från 175 kr. Passar till stickor 2.5-4 mm och alla som du tycker om :)
 
Pälsullsgarn är ett tvåtrådigt ullgarn av glansig otländsk pälsull, det är 600 m per hg och kostar 199 kr.
 
 
 
Roulade scarf 
 
Jag har stickat mig en halsduk i Alpakka Silke från Sandnes garn efter beskrivningen till Roulade scarf av Pixen.dk. En enkel och rolig stickning som passar perfekt att sticka på lite då och då när man t ex tittar på tv och inte vill ha något alltför komplicerat projekt. Jag valde tio olika färger, men man kan såklart välja färre om man vill. Stickor 3 mm. Alla rester som blir över räcker gott och väl till ytterligare en halsduk, men jag planerar att göra en liten randig babykofta.
 
Min scarf är 22 × 220 cm och väger knappt 220 g. Vill du göra en Roulade scarf så inventera ditt restgarnslager, eller maila till oss på order@litetnystan.se om du vill beställa. Alpakka Silke kostar 79 kr per nystan och beskrivningen som finns på engelska och danska är gratis.
 

 
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16