Innehåll
 
- Bra start
- Roliga klipp
- Pizzasalladsmiddag 
- Omvänd crunch
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
aɪ wʊd laɪk tu baɪ eɪ hæmˌbɜrgə!
 
 
Alla har inte samma fokus
 
Citatet
 
 
Daring ideas are like chessmen moved forward; they may be beaten, but they may start a winning game.
 
Vågade idéer är som schackpjäser som flyttas fram; de kan bli slagna men de kan också starta ett vinnande spel.
J.W von Goethe
Hur blir din vecka med en bra start?
 
Visst är det härligt med en bra start eller ett bra första intryck? Tänk dig då en hel vecka med bra starter och härliga intryck, det går att få med lite egen morgonprogrammering.
 
 
Du kan vara med på en test genom att satsa endast 2 minuter på din egen hälsa och glädje varje morgon och efter en vecka utvärdera om du mött fler glada människor, skrattat mer mm? Det handlar om eget peptalk som kommer att vara med i min 4:e bok jag nu sitter och skriver på. Boken blir en mycket stor omskrivning av boken "Passar mig, passar mig inte, ...", men kommer ändå att ha samma syfte - praktiska råd för välbefinnande av knopp och kropp.
 
Du väljer själv om du vill läsa ramsan i 3:e person eller i ”jag form”. Om du läser i 3:e person kan det kännas som om det är någon annan som peppar dig. Tänk inte bara orden utan uttala dem så att även din hörsel blir uppmärksammad på all glädje. Det som står inom (parantes) är instruktioner till hur ramsan ska läsas upp.
 
Hahaha (skratta till och le), fantastiskt vad ett skratt och ett leende kan få det att kännas bra i kroppen och underbart att ditt namns / mina öron kan höra och förmedla detta skratt. Idag kommer ditt namn / jag vara uppmärksam på allt som är bra och skratta mycket. Idag ska ditt namn / jag både ge och samla på leende och glädje som får både ditt namns / min omgivning och ditt namn / mig att känna välbefinnande. Svårare situationer kommer ditt namn / jag tolka så positivt som möjligt exempelvis (hitta på dina egna):
 
- En kö som inte kan påverkas = en möjlighet till microavslappning
- Om träningen ligger efter = ditt namn / jag är i alla fall inte övertränad
- Att diska som inte är roligt = innebär att ditt namn / jag har fått mat och är mätt
 
Idag ska ditt namn / jag vårda kropp och själ genom att både vara aktiv och (ta ett djupt andetag och andas lugnt innan du fortsätter meningen) kunna (kommande ord sägs lugnt och långsamt)
s l a p p n a a v (ta ytterligare ett djupt andetag och andas ut långsamt innan du fortsätter).
 
Ditt namns / mina ledord är vänlighet, glädje och tacksamhet. (Tänk på en bild som gör dig glad, ex bilden överst). Hahaha, ditt namns /mina öron fungerar fortfarande, YIPEEE. (Slå ihop dina händer så du gör en high five med dig själv).
 
Om du kör denna ramsa varje morgon i en vecka, skicka mig ett mail och berätta om du tyckte det gjorde någon skillnad.
  
 
 
 
Pizzasalladsmiddag
 
 
 
Tycker du om pizzasallad så kan du med lite extra ingredienser få tillräckligt med energi i den så den kan fungera som en lättare middag eller lunch.
 
Till 1 port behöver du
 
5 dl riven vitkål
1 riven morot
1,5 msk rapsolja
1,5 msk vatten
Salladskrydda
1/2 - 1 dl solroskärnor eller pinjenötter
 
Börja med att hacka eller riv vitkål i en skål (om du skär av toppen och hackar den kan du sedan använda en osthyvel på resten av vitkålen så blir den väldigt fint strimlad). Riv därefter i moroten. Häll på oljan och vattnet och strö över italiensk salladskrydda efter smak, därefter blandar allt. Slutligen lägger du i solroskärnorna eller pinjenötterna som är den ingrediens som står för den mesta energin i rätten, då grönsaker innehåller för lite energi för att kunna vara mätt någon längre stund. Ju hungrigare du är desto mer solroskärnor eller pinjenötter lägger du i. Salladen kan ätas direkt men blir ännu godare om den får stå 30 min och safta till sig.
 
Omvänd crunch
 
En enkel övning som du kan göra hemma på golven som till skillnad från en vanlig sit up tränar dem nedre magmusklerna mer. Lägg dig på rygg och böj benen, dra därefter med magmusklernas hjälp upp rumpan från golvet. Håll kvar någon sekund innan du går ner igen.
  
 
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
 
Vi hörs om en månad i februaris månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande:
 
0768-147080 begin_of_the_skype_highlighting            0768-147080      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            0768-147080      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            0768-147080      end_of_the_skype_highlighting
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se