Beste zwemmer,
 
Leuk dat je mee doet aan de Lauwersmeer Zwemtochten. In deze nieuwsbrief ontvang je informatie die voor jou van toepassing is, dus lees deze goed door. Op 23 september zien we je graag aan de start verschijnen voor de zwemtocht van Garnwerd naar Winsum.
 
In deze mail vatten we de belangrijkste zaken nog voor je samen.
 
Aankomst en parkeren
8Km route: Parkeren kan in Garnwerd naast de begraafplaats, Oostumerweg in Garnwerd (klik hier).
 
3,2Km route: Parkeren kan beperkt in de berm nabij de sluis Schouwerzijl, nabij Schaphalsterzijl 4, Winsum (klik hier).
 
Finish: Parkeren kan in het centrum van Winsum, bijvoorbeeld op de parkeerplaats aan de Hoofdstraat W 4 te Winsum (klik hier) of aan de Wigbolt Ripperdastraat, Winsum (klik hier).
 
Je zorgt zelf voor vervoer van/naar de start of finish.
 
 
Aanmelden 
Aanmelden kan bij de startlocatie van jouw afstand. Hier staat een registratietafel, laat hier de QR code uit je bevestiging scannen of geef je startnummer door die onder de QR code op jouw startbewijs staat. Vergeet de bevestiging dus niet om een snelle doorstroom te houden. Je krijgt dan je startnummer en een polsbandje met chip. Zorg dat je hem niet verliest. Zorg dat je op tijd op de startlocatie bent voor de start!
 
 
Starttijd
De start van de 8km tocht is om 11:00 uur.
De start van de 3,2km tocht is om 12:30 uur.
Aanmelden is mogelijk vanaf een uur voor jouw starttijd.
 
 
Route
De zwemroute is 8 en 3,2 kilometer en is terug te vinden via onderstaande link. In Winsum arriveer je onder de brug door, waarna de finish direct rechts is, aangegeven met beachclaggen. De locatie van de finish is aan de steiger aan het Winsumerdiep, tegenover Winsumerdiep 1, Winsum (klik hier). De tocht wordt begeleid door meerdere kleine boten en door 3 grote boten "Grand Lady", "Gerben II" en "Zuyderzee".
 
Op de kaart is aangegeven dat de start in Garnwerd is voor de brug, we starten echter vlak na de brug, voor café Hammingh, Hunzeweg 32 te Garnwerd.
8 km en 3,2 km km route: klik hier
 
Sluis Schaphalsterzijl De sluis Schaphalsterzijl is een rustpost voor de 8km zwemmers en de registratie- en starlocatie voor de 3,2km zwemmers.
Voor de sluis rechts is een steiger met trap waar je uit het water kunt. vanaf daar kan de sluis overgestoken worden en aan de andere kant van de sluis via de steiger weer gestart worden. De zwemmers van de 8km kunnen boven op de sluis gebruik maken van de waterpost. Hier bieden wij ook koeken en ranja aan. Voor de 8km geldt dat de deelnemers direct weer mogen starten, er is geen gezamenlijke herstart. De deelnemers van de 3,2km starten op de steiger gelijktijdig.
In bijgaande luchtfoto is de situatie weergegeven. De punten worden met beachvlaggen aangeduid.
 
 
 
Wijzigen van afstand
Het wijzigen van jouw afstand is mogelijk. Weet je dit van te voren, stuur dan vrijdag 22 september voor 19:00 uur een mailtje (niet eerder dan vrijdag!). Het wijzigen van de afstand is ter plaatse ook mogelijk, beschouw jouw startnummer dan als één voor de afstand die je wilt gaan zwemmen. Na de tocht kun je ons dan een berichtje sturen zodat wij de starttijd kunnen aanpassen!
 
Bagage
Bij de startlocaties staat een aanhangwagen. Hier kun je jouw bagage in plaatsen. Fietsen en grote voorwerpen nemen we niet mee, houd je bagage beperkt. Zorg er voor dat al jouw spullen bij elkaar in een dichte tas zitten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal.
 
De aanhangwagen wordt daarna naar de finish gereden. Zorg dat je op tijd jouw spullen in de aanhanger legt. Vanaf 12:30 uur staat de aanhanger bij de finish.
 
Finish
Bij de finish ga je uit het water bij de steigers direcht na de brug rechts, aangegeven met een paar grote beachvlaggen. (klik hier) Als je uit het water gaat loop je langs de scanners, deze zijn duidelijk aangeduid. Scan hier jouw polsbandje, jouw tijd wordt dan geregistreerd.
 
Zodra je een pieptoon hoort is jouw polsbandje goed gescand, binnen enkele seconden zal jouw naam en tijd ook op het scherm verschijnen die bij de scantafels staat. De uitslagen worden een dag later gepubliceerd op www.lauwersmeerzwemtochten.nl/uitslagen.
 
Nadat jouw polsbandje gescand is dien je deze in te leveren. De chips mogen in de daarvoor bestemde bakjes worden gedeponeerd. Indien we een chip niet terug krijgen zullen we een borg in rekening brengen van € 3,00.
 
Catering
Bij de finish wordt catering door ons verzorgd zodat je niet met een lege maag naar huis hoeft.
 
Na de finish
Er is geen douchegelegenheid, omkleedruimte of sanitair bij de finish.
 
Kleding
De regels van de KNZB en NTB hanteren wij voor zwemkleding. De watertemperatuur ligt rond de 21 graden. Wij vertrouwen er op dat je zelf weet welke dikte wetsuit voor jou passend is en het dragen van een wetsuit stellen wij niet verplicht.
 
Het dragen van een swimsafer is verplicht. Advies nodig over kleding? Wij verwijzen graag naar onze partner ActiveSwimwear in Eelde. www.activeswimwear.nl 
 
 
Succes!
We wensen je succes met de laatste voorbereidingen en zien je op 23 september!
 
Wij hebben er zin in!
 
Met vriendelijke groet,
Lauwersmeer Zwemtochten