Samen met kersvers onderwijsminister Hilde Crevits
bracht ik een bezoekje op de eerste schooldag.

Werk mee aan de vergroening van speelplaatsen in Vlaanderen en zet ook jouw school ‘in bloei’!

 

 

 

Geachte directeur,

Vandaag stapten duizenden kinderen en leerkrachten de schoolpoort door. Voor u, voor uw personeel, ouders en leerlingen was dit ongetwijfeld een zeer bijzondere dag. De zonnestralen priemden al vroeg door en waren ongetwijfeld een voorbode van een kansrijk schooljaar.

Graag wil ik zuurstof geven aan kansen. Even was ik onderwijzer in het (buiten)gewoon onderwijs en besef ik welke noden er zijn. Nu ook, vanuit mijn mandaten als federaal volksvertegenwoordiger en schepen van jeugd en Brugge studentenstad, hoor ik dagelijks de verzuchtingen van ouders en leerkrachten. Ik wil deze vragen en problemen ook verder vertalen naar het beleid toe. Als u met uw school een bezoekje wil brengen aan De Kamer kan ik de nodige regelingen hiervoor treffen.

Bij het lezen van diverse projecten werd mijn aandacht getrokken door: "Pimp je speelplaats". Zoals u weet is vergroening van schoolspeelplaatsen een hot item. Veel scholen, en misschien ook deze van u, investeerden reeds in de aanleg van een avontuurlijke en natuurrijke schoolspeelplaats met klimbomen, zandheuvels, fluisterhoekjes, klauterrotsen, ... enzomeer. Mocht dit nog niet het geval zijn of indien u toch nog bijkomende plannen hebt, neem dan eens een kijkje op de website www.pimpjespeelplaats.be (informatie is vanaf 1 oktober te vinden op deze website)

Plaatselijke scholen maken kans op 3.500 euro steun voor hun eigen speelplaatsproject en mogen daarbij rekenen op informatie en advies.

De projectoproep start op 1 oktober 2014. Tot 10 januari 2015 kan elke Vlaamse en Brusselse Nederlandstalige school (kleuter, lager of middelbaar) een aanvraagformulier indienen. In het voorjaar bekroont de jury een 16-tal laureaten.

Franky Demon

Federaal parlement

Paleis der Natie
Natieplein 2, 1008 Brussel
gsm kabinet Kamer: 0468 25 37 64
franky.demon@dekamer.be
- www.frankydemon.be