17 augustus 2018
 
 Bestellen maar!
Groninger Blaarkop Duurzaam Vlees Boerderij Blog
De eerste afhaaldatum van onze (h)eerlijke vleespakketten

Vorige week nog informeerden wij je over de andere koers die wij gaan varen met de verkoop van het vlees van onze Groninger Blaarkop koeien. De webwinkel in de vorm zoals jullie die van ons gewend waren hebben wij gesloten, maar de vleesverkoop is daarmee zeker niet van de baan.
Afhalen kan binnenkort al, bij ons op de boerderij in Sandebuur (Roderwolde). 
 
Zaterdagmiddag 1 september om precies te zijn. Tussen 13 en 17 uur staan wij voor je klaar om je vleespakket te overhandigen, onder het genot van een hapje en drankje.
De webwinkel is niet helemaal overbodig geworden: bestellen van je vleespakket gaat nog altijd via de shop, zodat het afhalen gemakkelijk en overzichtelijk gebeurt én wij de verkoop in de aanloop naar het afhaalmoment goed kunnen monitoren. 
 
Wij hebben een mooie selectie van vleespakketten samengesteld, variërend in grootte en inhoud. 
Ieder pakket heeft nét een andere inhoud, zodat wij de koe in het geheel kunnen verwaarden.
Wel zo duurzaam.
Let op: op=op. Wanneer de pakketten op zijn, is het wachten op de volgende koe.
Bestel hier.
 
Waarom vlees kopen bij Eytemaheert?
- Direct bij de boer: traceerbaar en transparant
- Grasgevoerd vlees is: gezonder (o.a. veel meer Omega 3), lekkerder, natuurlijker en beter voor het milieu
- Vlees van de Groninger Blaarkop is prachtig gemarmerd vlees en bijzonder smaakvol
- Door vlees van een zeldzaam runderras te eten, help je mee dit ras in stand houden
- Eerlijke prijs voor een eerlijk product
- Leren kennen van minder bekende vleesproducten = duurzaam en verrassend
- Kiezen voor de natuur, voor duurzame en diervriendelijke veehouderij, met oog voor de toekomst.
 
Overtuigd? Vleespakket bestellen via de webshop is nu mogelijk. Bestellen kan tot 30 augustus.
Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.
Tot 1 september! :)
 
Andere afhaalpunten
Voor degenen die te ver weg wonen om in Noord Drenthe af te halen, zullen er zeker andere mogelijkheden komen. Dit vergt even wat meer tijd. Afhalen in Wassenaar zal als eerste mogelijk zijn, nadere info volgt z.s.m.
 
Wat gebeurt er nog meer op en rond de boerderij?
We hebben de afgelopen maanden volop gemaaid, voor onszelf en voor Natuurmonumenten (natuurgebied De Onlanden). De droogte zorgde ervoor dat we veel en vroeg hebben kunnen maaien. Toch heeft de droogte ook wat nadelen (gehad): water en gras zijn schaars geworden, waardoor wij de koeien hebben moeten bijvoeren in het land. Nu het de laatste tijd wat natter is, zien wij dat de natuur zich snel begint te herstellen, het gras groeit weer.
 
We hebben deze week nog gemaaid in Annen (Boonspolder), geen gras dit keer, maar klaver. Prachtig voedzaam klaver. Dit zal een heel gezonde en natuurlijke aanvulling zijn op het hooi dat de koeien in de winter zullen krijgen. Zijn onze koeien dan nog wel grasgevoerd, zou je kunnen denken? Ja hoor, dat zeker. Gewoonlijk grazen de koeien ook het voedzame klaver dat tussen het gras groeit. Het maakt juist onderdeel uit van een goed en natuurlijk grasgewas.
 
Er zijn de laatste weken ook weer kalfjes geboren. Wat heren en wat dames, allen vermaken ze zich prima bij hun moeders en bij de rest van de kudde.
De koeien hebben zich goed weten te redden in de hitte van de laatste tijd, ze pasten zich aan aan de omstandigheden en deden het vooral rustig aan. De verschillende kuddes bevinden zich allen op weides met voldoende schaduwplekken, zodat ze altijd de (relatieve) koelte kunnen opzoeken. 
 
Rowolmer Fair 9 september
Verleden zondag stonden wij bij de zomermarkt bij de molen in Roderwolde. Hier bakten we heerlijke Blaarkop Burgers en hebben we veel mensen kunnen vertellen over wie we zijn, wat we doen en waar we voor staan. Bedankt aan degenen die er waren en een speciaal welkom aan de nieuwe nieuwsbriefvolgers die zich zondag inschreven.
9 september doen we het 'dunnetjes' over, namelijk op de welbekende Rowolmer Fair op 9 september. 
Kom vooral langs voor een gezellige dag, met een groot aanbod aan standhouders én natuurllijk voor de lekkerste Blaarkop Burger.

 
 
Rechtstreeks van de boer                         Duurzaam kwaliteitsvlees    Grasgevoerd rundvlees