Hej,
 
Nu laddar vi om efter en trevlig kalasvecka! Snart hägrar sommarlovet för de yngre och så småningom semester för oss som avslutat skolan. Innan vi tar sommarledigt för aktiviteterna i butiken är det dags för ett avslutande stick- och virkcafé på torsdag denna vecka, hoppas vi ses då :)
  
Den 9-17 juni firas Världsstickningsdagen, eller Worldwide Knit in Public Day, som det också kallas. Ta med dig stickningen ut i det fria och sprid stickningsintresset! Läs mer på http://www.wwkipday.com/
  
 
Stick- & virkcafé
Torsdag 14
/6 kl 17.30 - 19.30
Ta med din stickning eller virkning och slå dig ned en stund och umgås med likasinnade. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!
 
 
Nya sommarfärger i Smootie
Vi har fått hem flera nya, fräscha sommarfärger i populära cashmeregarnet Smootie! Ett prisvärt lyxgarn; bara 145 kr för ett nystan på hela 800 m.
 
Två nya sommarkvaliteter
 
Härligt färgglada melerade Venedig är 81% viscose och 19% lin och sticka på stickor 3½-4 mm. Ett nystan på 50 g kostar 70 kr. Fint till sjalar, linnen, toppar och tunikor.
 
Nytt spännande garn med Hampa
Hemp, Cotton + Modal är ett nytt garn som, precis som namnet antyder, består av 34% hampa, 41% bomull och 25% modal och passar till stickor 3-3,5 mm. Garnet ger plagg med fint fall och hampan känns litegrann som lin, fast mjukare och med en sval känsla. Ett nystan på 50 g kostar 49 kr. Flera fina mönster till Hemp, Cotton + Modal finns i butiken.
 
 
Har du också restgarner hemma?
Dum fråga kanske, vem har inte det? Jag tror att varje stickare och virkare vet med sig att man har garn hemma som man antagligen aldrig kommer att göra något av, av ett eller annat skäl... Själv passade jag på nyligen i samband med vår inventering att sortera ut restgarner, provnystan och garner som jag helt enkelt inte tror att jag kommer att använda till något. Det blev ett par rejäla kassar som jag sedan skänkte till Alla kvinnors hus och sommarkollot Barnens Ö. Förhoppningsvis gör garnet mer nytta och glädje där, och jag får lite mer plats över i hyllorna. Vill du också bli av med restgarner och ge dem ett nytt och roligare liv hos någon som blir glad över dem? Här ger jag tre förslag på möjliga mottagare:
 
Alla kvinnors hus, driver skyddat boende och jourtelefon för kvinnor och barn som utsatts för våld, hot om våld, misshandel, våldtäkt, trakasserier eller annan kränkande behandling. Läs mer på http://www.allakvinnorshus.org/
Du kan skicka garn till: Alla kvinnors hus, att: Lotta, Box 4023, 102 61 Stockholm. Vill du hellre lämna garnet direkt kan du kontakta Lotta på telefon 08-644 01 22
 
Stugornas kollo, Barnens Ö driver kolloverksamhet för barn och unga på Väddö i Roslagen. Läs mer om verksamheten på http://www.kollo.nu/
Fram till den 22 augusti tar de gärna emot garn till: Stugornas kollo, Barnens Ö, 760 40  Väddö
 
Hjälpstickan stickar till hemlösa och behövande. Via Hjälpstickan kan du få kontakt med stickerskor som anmält sig till deras sticklista och gärna tar emot garn som de sedan stickar eller virkar värmande plagg av och skänker till Hjälpstickan. Skicka ett mail till garnbidrag@hjalpstickan.se så får du ett automatiskt svar med adresser till tio slumpmässigt utvalda stickerskor.
Sen är det bara att njuta av att du får mer plats hemma och gjort en god gärning :)
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15