Nieuwsbrief SLAK maart 2020
Atelierwoningen de Steeg
SLAK is zich aan het oriënteren op een kansrijk nieuw project: 4 atelierwoningen in de Steeg. Een bestaand gebouw zal worden getransformeerd tot 4 prachtige woon-werkruimtes c.q. atelierwoningen:

Het complex bestaat uit 4 woningen met werkruimte:
  1. Op de begane grond een woonruimte van 40 m2 bestaande uit een gecombineerde woon/slaapkamer, keuken en sanitair, met een werkruimte van 21 m2.
  2. Daarnaast een woning van 34 m2, eveneens bestaande uit een gecombineerde woon/slaapkamer, keuken en sanitair, met een werkruimte van 31 m2.
  3. Op de eerste verdieping een woning met woonkamer/keuken van 36 m2 en een aparte slaapkamer van 16 m2. Deze woning heeft een werkruimte van 21 m2.
  4. Verder is er op de eerste verdieping nog een woning van 34 m2, bestaande uit een gecombineerde woon/slaapkamer, keuken en sanitair, met een werkruimte van 31 m2.
Het complex staat op een stuk grond waar een grote gezamenlijke tuin te realiseren is of kleine individuele tuinen. Dit is uiteraard afhankelijk van de wens van de toekomstige bewoners.

Indicatie van de huurprijzen: woningen tussen € 600,00 en € 650,00 per maand excl. Energie e.d.; ateliers € 125,00 (21 m2) en € 185,-  (31 m2) excl. energiekosten e.d.
Op de afbeelding een indicatieve plattegrond.

De locatie is gelegen in het schilderachtige dorp de Steeg aan de Veluwezoom, op loopafstand van een prachtig natuurgebied en in de nabijheid van de Posbank. Binnen 15 minuten zit je in hartje centrum Arnhem, tevens is de Steeg goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Voor dit bijzondere project zijn wij met name op zoek naar vormgevers.

Ben je geïnteresseerd, stuur dan voor 16 maart een e-mail aan algemeen@slak.nl
De mate van interesse bepaalt in grote mate of we dit project ook daadwerkelijk gaan realiseren.
 
 
SLAK is nieuwe eigenaar van voormalige Volksuniversiteit: De Coehoorn blijft creatieve broedplaats en ontmoetingsplek

De Coehoorn blijft als creatieve broedplaats en ontmoetingsplek voortbestaan in het voormalige gebouw van de Volksuniversiteit in Arnhem. SLAK heeft het pand gekocht en verhuurt het voor ten minste tien jaar aan Stichting Coehoorn Centraal.

 
De creatieve ondernemers die momenteel gebruik maken van het pand kunnen blijven. Daarnaast worden er werk- en vergaderruimten verhuurd en is er een publieksprogramma met lezingen en debatten over maatschappelijk-culturele onderwerpen, zoals stedelijke ontwikkeling en ondernemen.
 
SLAK is er trots op dat de Coehoorn behouden blijft voor creatieve ondernemers.
Het pand aan de Coehoornstraat heeft een centrale ligging ten opzichte van het Centraal Station en de Arnhemse binnenstad. ‘Kunst en cultuur verdwijnt steeds meer naar de rand van de stad, maar dat geldt niet voor De Coehoorn. Creatieve ondernemers werken hier al jarenlang centraal in de stad en dat verdienen ze. We zijn heel blij dat de gemeente Arnhem het belang daarvan heeft ingezien.’
 
Maatschappelijke doelstelling
Op 21 februari tekende directeur bestuurder Tamar Oosterlaar de koopovereenkomst. SLAK koopt hiermee haar 7e pand aan in een belangrijk gebied in Arnhem.
Paul de Bruijn en Peter Groot zijn sinds 2013 de voormannen van stichting Coehoorn. Coehoorn wil zelf geen bezit.
De Bruijn is blij met SLAK Ateliers als eigenaar. ‘De gebruikswaarde is zeker gesteld, dat vinden wij het belangrijkste. SLAK zit dicht tegen onze maatschappelijke doelstelling aan. We hebben beide de taak om betaalbare werkplekken te creëren voor startende creatieve ondernemers en daarnaast kunnen onze communities elkaar versterken. SLAK is een betrouwbare en sterke partner met veel expertise op dit gebied’
 
Coehoorn Centraal
De Coehoorn maakt ruim zes jaar deel uit van Coehoorn Centraal, een creatieve wijk in Arnhem waartoe ook café Stella By Starlight, de voormalige kleuterschool aan de Bergstraat en het centrale park behoren. Aan de Korte Coehoornstraat worden volgend jaar nieuwbouwappartementen gerealiseerd. Uiteraard hoopt SLAK Ateliers dat ze daar enkele atelierwoningen gaat beheren.
 
 
Vacaturen ervaren financieel medewerker

Wil je jouw financieel talent inzetten voor de culturele sector in Gelderland? Werk je met plezier allround in een kleine organisatie en help je graag het financieel overzicht te houden? Dan zien we ernaar uit kennis met je te maken!
Voor SLAK Atelierbeheer zoeken wij een enthousiaste ERVAREN FINANCIEEL MEDEWERKER voor 16 uur per week vanuit ons kantoor in Arnhem. 
Concertzaal Oosterbeek zoekt portretschilders of fotografen
In het eerste weekend van juni wordt de jaarlijkse kunstroute in Renkum/Oosterbeek
georganiseerd. Op de zaterdag en zondag stellen alle kunstenaars met een eigen atelier
hun locatie open en laten zien hoe ze werken en wat ze maken.
De Concertzaal wil ook graag meedoen echter niet met een expositie maar met een
kunstmarkt.

Wij nodigen iedereen uit die zich bezighoudt met portretten in de breedste zin van het
woord. De bedoeling is dat je op locatie laat zien wat je kunt door ter plekke te werken en te laten
zien waartoe je in staat bent.
Wie wil niet een portret van zijn of haar geliefde, ouders en/of kinderen?
De bedoeling is dat we de bezoeker verleiden om een bestelling te plaatsen.
Meedoen is gratis maar je moet je eigen plekje inrichten. Wij bieden ruimte, stroom
een dak boven je hoofd en toiletten.
Er is een café met terras voor een verfrissing en een tosti.

Kom ook en doe mee met Place du tête in Oosterbeek.
Contactpersoon
Jan van Hooijdonk 06 53720456
 
 
 
Facebook www.slak.nl 026-3515438 algemeen@slak.nl