Nieuwsbrief | jaargang 30 | no 293 | juni 2016
 
 
4 juni t/m 3 juli
 
SALE!
De Belofte 11
 
De Belofte 11 gaat van start! na een spetterende pop-up expo in januari zijn een aantal kunstenaars geselecteerd om deel te nemen aan De Belofte 11. Vorig jaar studeerden ze af aan één van de kunstacademies. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de expositie SALE! Acht jonge kunstenaars laten nieuw werk zien.
 
SALE! gaat over hoe je je als kunstenaar presenteert en hoe je jezelf in de markt zet. Is het hoereren, hoe belangrijk is exposure en verkoop van je werk, hoe behoud je je authenticiteit en hoe combineer je een bijbaan met jouw vak als kunstenaar? Is het werkelijk "Survival of the fittest?"
 
SALE! verwijst naar diverse marketingtrucs uit ondernemersland en zo halen we het publiek binnen.
 
Het wordt goed, het wordt leuk en het wordt anders!
 
 
Kunstenaars de Belofte 11; Helena Frijns, Anne-Marie Meertens, Romy Muijrers, Ana Oosting, Stefan van den Broek, Thom van Dijk, Lars Reen en Roy Vastenburg.

Opening: zaterdag 4 juni 16.00 uur > Welkom!
 
 
Support de nieuwe generatie kunstenaars
Shop in de WEBSHOP van SALE!
 
Speciaal voor dit project hebben de kunstenaars een crowdfunding opgezet, maar dan op een heel eigen manier, met een hippe webwinkel.
Neem eens een kijkje en support jonge kunstenaars in hun opstartfase. Draag bij aan hun ontwikkeling met een klein gebaar. Dat kan al voor een heel leuk klein symbolisch bedrag. Bovendien krijg je er ook iets voor terug.
 
 
Kom ook naar de opening op 4 juni om 16.00 uur in Kunstliefde, om hun nieuwe werk en ontwikkelingen zelf te bekijken. Welkom bij SALE!
 
 
 
Zaterdag 11 en 25 juni
'Make Art Not €?'
Twee rijkgevulde zaterdagavondgesprekken over beginnend kunstenaarschap
Host: Henk Logman, coach en begeleider Belofte 11
 
We gaan in gesprek met de kunstwereld over de uitdagingen van het beginnend kunstenaarschap. Wat is er nodig voor een succesvolle start van een carrière in de kunst en hoe bouw je dit verder uit? Hoe werkt profilering en wat moet je met financiering, netwerken, tentoonstellen en much more…
 
Twee dynamische avonden met presentaties, interviews en forumdiscussies. Curatoren, galeriehouders, kunstenaars en organisatoren presenteren hun ideeën en gaan met elkaar in gesprek over alle denkbare aspecten. We gaan in op vragen als: Hoe profileer je je? Wat kan een galeriehouder of Mondriaanfonds voor je betekenen? De rol van social media en online verkoop. Tentoonstellen hoe doe ik dat? Ik wil het anders doen, maar help waar begin ik?
 
Programma 11 juni
 
- Interview met Rik Smits beeldend kunstenaar
- Presentatie Jop Vissers Vorstenbosch en Cecilia Rebergen, beeldend kunstenaars
- Interview met Daniël van Dijck, beeldend kunstenaar en productvormgever
- Presentatie Lars Reen, beeldend kunstenaar, deelnemer Belofte 11
- Presentatie Robert Roelink, beeldend kunstenaar
- Forumdiscussie over het inrichten van exposities, met o.a. Mayke Verhoeven - beeldend kunstenaar en curator en Youri Appelo, beeldend kunstenaar en curator.
 
Programma 25 juni
 
- Interview Niek Hendrix, kunstenaar en blogger Lost Painters 
- Interview met Daniëlle Hoogendoorn, beeldend kunstenaar (HKU 2014) & Arsine Nazarian, projectleider Werkbijdrage Jong Talent Mondriaan Fonds 
- Interview Mickey Yang, beeldend kunstenaar
- Presentatie Daan Bramer, kunstenaar en initiatiefnemer EXbunker Utrecht
- Forumdiscussie over nut en noodzaak van (online)galeries met, Carolien Smit, eigenaar We Like Art, Berthe Schoonman, galeriehouder SANAA Utrecht, Pieter Dobbelsteen, galeriehouder Cinnamon Rotterdam.

Aanvang: 19.30 u. / inloop vanaf 19.00 u.
Entree GRATIS!
Ingang via de Lange Jufferstraat
 
Aanmelden vóór 9 juni via:  beloftecommissie@gmail.com o.v.v. Make Art Not €? + datum
n.b. voor de avond van 25 juni graag aanmelden vóór 23 juni
 
 
De Belofte, traject voor jonge kunstenaars

Met het project De Belofte geeft Kunstliefde kansen aan jonge kunstenaars die recent zijn afgestudeerd aan een kunstacademie. Door deel te nemen aan De Belofte krijgen zij de ruimte om in groepsverband een expositie te realiseren en hun werk verder te ontwikkelen. Deelnemers worden uitgedaagd uitgangspunten te overdenken en te bespreken, keuzes te maken die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van hun eigen werk maar ook voor het gemeenschappelijk doel: de expositie.
 
Je kunt het traject volgen via de facebookpagina van De Belofte
 
Article

Article is een tijdschrift met een wetenschappelijke blik op actuele thema’s binnen de beeldende kunst, architectuur en vormgeving. Article wordt uitgegeven door enthousiaste studenten en alumni Kunstgeschiedenis van de Universiteit Utrecht. Het tijdschrift biedt studenten en jonge alumni een podium om hun onderzoeksresultaten te publiceren naast artikelen van gerenommeerde vakgenoten. Het tijdschrift is gelieerd aan de studievereniging Stichting Art, die al eerder interessante samenwerkingen met Kunstliefde heeft gehad.
 
Article verschijnt tweemaal per collegejaar en is te koop bij Kunstliefde.
 
Voor meer informatie kijk op de website: tijdschriftarticle.nl.
 
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur