januari

 
"lopende zaken"
Beste 
 
Eind vorig jaar trok de premier naar de Koning om het ontslag van de regering aan te bieden. Sindsdien zitten we in een regering van lopende zaken. De komende maanden zetten we alles op alles om de belangrijke dossiers goed te keuren.
 
Ik blijf ook tussenkomen tijdens de plenaire vergadering en in de commissie. Onlangs kwam ik nog tussen over de rellen op oudejaarsnacht, agressie tegen hulpverleners kan niet! 
 
Dit jaar staan er ook terug verkiezingen op het programma. Op 26 mei zal ik op de CD&V Kamerlijst staan op plaats 3. Het beloven drukke maar boeiende maanden te worden.  
 
Veel leesplezier!
 
 
 
 

 
 
bescherming van hulpverleners

Geweld en agressie tegen hulpdiensten, zoals in Molenbeek op oudejaarsnacht, is onaanvaardbaar! Ik vroeg tijdens de plenaire vergadering aandacht voor de bescherming van hulpverleners. Zij moeten hun opdracht in alle veiligheid kunnen uitvoeren. Minister De Crem bevestigde dit en zei dat de identificatie van de daders een prioriteit is. Ik drong ook aan op een overleg met alle betrokken partijen in Brussel om tot een beter organisatiemodel te komen dat gebaseerd is op eenheid van commando.

 

 
 
monumentenprijs
 
Onlangs werd voor de vierde keer de Monumentenprijs uitgereikt. Als schepen voor Monumentenzorg ben ik blij dat er zoveel succesvolle restauratieprojecten zijn, mede door onze subsidie Kunstige Herstellingen. Deze projecten hebben allemaal een meerwaarde voor het patrimonium van onze stad. De prijs van de vakjury ging naar het pand op het Kraanplein 4 van dhr. en mevr. Parmentier-Dhoed. De winnaar van de publieksprijs was voor Sint-Amandsstraat 7 van dhr. Elyn.
 

 
 
app 112

Sinds juni 2017 is de app 112 BE beschikbaar om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Uit cijfers die ik opvroeg blijkt dat de app al 516.924 keer gedownload werd. Dit aantal moet nog omhoog, daarom pleit ik om in te zetten op lokale campagnes, zodat de bekendheid van de app vergroot wordt en het aantal downloads nog verder stijgt. 

 

 

 
 
hulp campagne

Vorig weekend werden de modellijsten van CD&V voor de verkiezingen op 26 mei goedgekeurd.  Met veel goesting zal ik mij op 26 mei volledig smijten op de federale CD&V lijst. Samen met lijsttrekker Hendrik Bogaert en vele enthousiaste medekandidaten ga ik de strijd aan vanop de 3de plaats! De voorbereidingen voor de campagne kunnen nu echt van start gaan! Wil jij graag helpen met mijn campagne, stuur dan een mailtje naar schepen.demon@brugge.be

 

 
   
 

franky.demon@dekamer.be

www.frankydemon.be