NIEUWSBRIEF

Kunt u de nieuwsbrief niet openen? Klik hier om deze email in uw browser te lezen


De zorg
Deze maand bespreken we de zorg. Veel van onze klanten hebben er wel eens over nagedacht hoe zij dit zouden regelen als het moment daar is. Sommigen zijn al bezig met het treffen van voorbereidingen en anderen hebben al jaren dagelijks met zorg te maken. Hoe ouder men wordt, hoe groter de kans is dat men hiermee te maken krijgt.
Met een beetje geluk blijft u uw leven lang zelfstandig in uw huis wonen, maar het kan ook zo zijn dat u dagelijks thuiszorg over de vloer krijgt om u te helpen met de alledaagse dingen. Bij Lommerhuizen regelen wij de zorg niet voor u, daar zijn andere mensen en organisaties veel meer bedreven in! Wij maken regelmatig mee dat het geld dat vrijkomt uit de verkoop van de woning, deels of volledig wordt aangewend voor het inkopen van zorg, dan wel voor het maken van een desbetreffend spaarpotje voor in de toekomst.
Mede omdat de politiek het aanmoedigt mensen zo lang mogelijk in hun huis te laten wonen, ontvangen wij vele aanvragen over het verzilveren van de overwaarde puur gericht op het inkopen van zorg.

 
 
Komt u in aanmerking voor zorg?
Om in aanmerking te komen voor AWBZ-zorg (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) moet op voorhand vastgesteld worden of u daadwerkelijk zorg behoeft, wat voor zorg en hoeveel. Hiervoor dient u een indicatie aan te vragen. U of uw zorgverzekeraar kan bij CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) een indicatie aanvragen.
Binnen 6 weken na het indienen van de aanvraag, zult u per post het indicatiebesluit ontvangen. U kunt kiezen of u zorg in natura of een persoonsgebonden budget wilt ontvangen.
- Zorg in natura: een door u gekozen zorginstelling verleent de zorg en regelt de administratie voor u. U ontvangt geen rekeningen; de zorgverlener handelt dit direct af met het zorgkantoor. Maandelijks betaalt u een eigen bijdrage.
- Persoonsgebonden budget (PGB): u ontvangt een hoeveelheid geld waarmee u zelf de zorg regelt en betaalt. Dit bedrag geldt per kalenderjaar en is alleen te besteden aan zorg. Afhankelijk van uw budget moet u een- of tweemaal per jaar aan het zorgkantoor verantwoorden waar u het budget aan besteed heeft.
- Combineren is ook mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.
Uit wat voor zorg kunt u kiezen? 
Er zijn tal van mogelijkheden in het aanbod van zorg. Deze worden onderscheiden in:
- Zorg bij u thuis: op veel verschillende manieren kan het thuis wonen u makkelijker gemaakt worden. Denk aan huishoudelijke hulp, maar ook aan een medewerker van de thuiszorg die u helpt met bijvoorbeeld het wassen, aan- en uitkleden, opstaan en naar bed gaan.
- Zorg in verblijf: het kan ook zijn dat u niet meer thuis kunt of wilt wonen vanwege een aandoening. In dit verblijf, veelal een verzorgingstehuis, ontvangt u de zorg en begeleiding die nodig is, in een daarvoor bestemde woonomgeving.
- Hulpmiddelen: indien u bijvoorbeeld slecht ter been bent, zijn er vele mogelijkheden die u kunnen helpen of het u allicht wat makkelijker kunnen maken. Let op: als u thuis woont, worden hulpmiddelen niet meer vergoed vanuit het AWBZ. Hiervoor kunt u terecht bij uw gemeente of uw zorgverzekeraar.


Hoe u het ook wendt of keert; zorg kost geld. En omdat niet iedereen een geldboompje in de tuin heeft staan, biedt Lommerhuizen een oplossing voor mensen die in hun huis willen blijven wonen en direct het geld uit hun huis willen ontvangen. Met dat geld in uw handen kunt u mogelijkerwijs -al dan niet met extra zorg- wel in uw huis blijven wonen!

Wilt u vrijblijvend onze brochure aanvragen, kunt u via onze website uw gegevens achterlaten, waarop de brochure per post of digitaal naar u verzonden zal worden.

Bent u geïnteresseerd in de diensten van Lommerhuizen of heeft u andere vragen of opmerkingen? 
Dan kunt u natuurlijk altijd via telefoon of e-mail contact met ons opnemen.
(Bronvermelding: www.cz.nl)
 
 
Reactie van de maand
Vorig jaar hebben wij elke maand een 'Vraag van de maand' geplaatst. Op veler verzoek zullen wij dit jaar over gaan naar verscheidene reacties van mensen die de mogelijkheden van Lommerhuizen hebben onderzocht en mensen die klant zijn geworden van Lommerhuizen. Deze maand betreft het de reactie van de heer Berkensteeg over Direct Zorgeloos Genieten.


Wat is uw ervaring met Lommerhuizen?
 
"Ik heb altijd gezegd dat ik oud wilde worden in het huis waar ik met mijn vrouw gewoond heb. Hier hebben we een mooie tijd gehad en heb ik veel herinneringen aan ons en de kinderen. Inmiddels hebben de kinderen ook weer kinderen en wil ik iedereen wat geld toestoppen. Voor de spaarrekening.

Met Lommerhuizen heb ik daarom een aantal gesprekken gehad. Aangezien ik bijna mijn hypotheekschuld afbetaald had, hield ik geld over. Mijn kinderen hadden nog niet eerder gehoord van Lommerhuizen en waren er in het begin erg op tegen. Ik heb ze meegenomen naar een paar gesprekken en ook zij kwamen tot de conclusie dat het een goede stap was."
 
(Wegens privacyredenen zijn de namen gefingeerd.)
 
 
Nieuws
"Heffing dwarsboomt kamerverhuur verzorgingshuis" 

Zorgorganisaties vrezen dat het onmogelijk is om kamers in verzorgingstehuizen te verhuren aan ouderen.                             

"Woningeigenaar meer kwijt aan verzekering"

Woningverzekeringen zijn in het afgelopen jaar gemiddeld duurder geworden. Dat blijkt uit een publicatie van onderzoeksbureau Moneyview. 
 
"Huren sociale woningen flink omhoog"

Corporaties zijn van plan de komende jaren de huur van sociale woningen flink te verhogen, zegt het Waarborg Fonds Sociale Woningbouw (WSW). 

"Ziekenvervoer blinden en rolstoelers op de schop"

De vergoeding voor ziekenvervoer voor blinden, slechtzienden en mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel verdwijnt mogelijk uit de zorgverzekering.      
 

Voor meer actueel nieuws, klik op www.nu.nl!
 
 
Voor een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met ons kantoor op 033 - 46 56 925
of bezoek onze website www.lommerhuizen.nl 
 
 
 
 
Interessant wat u leest?                                
Deel deze e-mail op sociale netwerken                  
  
Wilt u deze nieuwsbrief doorsturen naar een vriend, kennis of familielid?

Amersfoort 28 mei 2014

Bergstraat 30
3811NJ Amersfoort
Telefoon: 033-465 69 25


Denk aan het milieu voordat u dit e-mailbericht afdrukt.
Dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Indien deze e-mail bij vergissing bij u is terecht gekomen, wilt u ons dan direct bellen (033-4656925)? Wij verzoeken u in dat geval tevens de e-mail te vernietigen, de inhoud ervan niet te gebruiken en niet onder derden openbaar te maken of te verveelvoudigen, omdat het bericht vertrouwelijke informatie kan bevatten, waarvoor een geheimhoudingsplicht geldt.

Lommerhuizen is de handelsnaam Lommerhuizen B.V., statutair gevestigd te Amersfoort en ingeschreven in het handelsregister onder nr. 32165095.