Beste 

Lupines of kattenstaarten, vlijtige liesjes, gebroken hartjes, gladiolen, asters, vergeet-mij-nietjes, meiklokjes en de onvermijdelijk rozenstruiken, ze stonden allemaal in de tuin van mijn grootmoeder.

Het lijkt wel een opsomming uit een bloemencatalogus, maar voor mij opent dit een kinderboek met plaatjes uit mijn jeugd. Mijn grootmoeder strooide elke dag getrouw het koffiegruis onder haar struiken. Ik zal toch eens
moeten opzoeken of dit effect heeft op planten; onder onze bezoekers van de dienstencentra zijn er ongetwijfeld kenners die dit mysterie kunnen ontrafelen. De toewijding van mijn grootmoeder betekende ook: elk plukje onkruid verwijderen en de tuin “rijven” – lees harken. Of de bos tulpen klaarleggen om mee te nemen naar Gent, om mijn kot op te vrolijken. Nadat de kleurrijke bloemen – gewikkeld in krantenpapier om langer vers te blijven – bus, trein, tram en het café overleefd hadden, stond het boeket nog een week te stralen in de chaos van mijn kotleven. Het is dus duidelijk, de liefde voor bloemen is genetisch bepaald.

Ben je ook een bloemenvrouw of -man? Kom dan naar de cursus bloemschikken in één van onze centra, of luister naar de tuinbabbels. Geen groene vingers?
Dan geniet je van de natuur op onze wandelingen en fietstochten. Want je ware “natuur” verloochen je niet.

Als u deze nieuwsbrief liever niet wenst te ontvangen, schrijf u dan uit door op de link 'uitschrijven' te klikken (helemaal onderaan deze pagina).

Graag tot binnenkort,

Nin Raeymaekers
Diensthoofd lokale dienstencentra

Rommelmarkt i.s.m. Langestraat – Hoogstraat - De Balsemboom
Zondag 23 april vanaf 7 u.

De Langestraat, Hoogstraat en het Bilkske veranderen in één grote en gezellige openlucht-rommelmarkt. Uiteraard is het dienstencentrum dan open en kun je bij ons terecht in het gezellige cafetaria. Denk aan zoete en hartige versnaperingen, of een kop warme soep of iets fris. En heel de dag door een gezellige ambiance!

Lees meer...

 

 


Gezond koken: lentesalade - 't Reitje
Vrijdag 28 april om 9 u.

In deze eerste kookworkshop leren we quinoa kennen. We bereiden enkele frisse salades met quinoa. Tijdens deze workshop krijg je telkens ook enkele huis-, tuin- en keukentips mee. Breng een schort, snijplank en mesje mee. De bereidingen kun je ter plaatse nuttigen. Breng zeker ook enkele opbergdoosjes mee.

Deelname: € 10
Inschrijven t.e.m. 21 april

Concert: Southampton University
De Balsemboom
Maandag 27 maart om 14.30 u.

Twee orkesten De Southampton University Concert Band en Southampton University Jazz Band brengen niet minder dan 45 muzikanten mee. Na het concert bieden we je graag een glaasje cava of wijn met een knabbeltje aan.

Deelname: € 5
Inschrijven t.e.m. vrijdag 24 maart

Zotte foto-aanpassingen en tekst vrolijk schikken - De Garve
Driedelige cursus op dinsdagen 28 maart - 11 april - 25 april van 14 u. tot 17 u.

Bewegende glitter op je foto’s strooien, grappig geschikte woorden en teksten. En dat allemaal te maken in nauwelijks enkele minuten tijd! Dat is wat je nodig hebt voor een geslaagde bijlage bij je e-mail, die je vriend(in) stuurt voor zijn/haar verjaardag. Een beroepsfotografe geeft tekst en uitleg.

Deelname: gratis
Vooraf inschrijven is noodzakelijk

Bloemschikken in de dienstencentra

“Een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen.” De lente zorgt voor een nieuw geluid en een gevarieerd geuren- en kleurenpalet. Iedereen heeft graag wat groen en kleurrijks in huis. Je kan bloemen, planten of bloemstukken kopen maar je kan deze ook gewoon zelf maken. In verschillende dienstencentra kun je zelf seizoensgebonden bloemstukken maken.

Van Volden - 22 maart om 9 u. Lees meer...
en om 14 u. Lees meer...

’t Werftje - 23 maart om 9 u. en om 13.30 u. Lees meer...

Levensvreugde - 10 april om 9 u. Lees meer...

Ter Leyen - 29 maart om 13.30 u. Lees meer...

De Garve - 8 maart en op 12 april om 14 u. Lees meer...

d’Oude Stoasie - 17 maart, 22 maart en
op 14 april om 14 u.  
Lees meer ...

Allergenen - Meulewech
Maandag 3 april om 14.30 u.

Tegenwoordig is er een enorme hype omtrent voedsel. Iedereen wil graag gezond eten, maar wat is dat nu precies? En wat met al die speciale diëten? Wat is nu precies glutenvrij eten? Tijdens dit infomoment kom je meer te weten over de verschillende allergenen met betrekking tot voedsel.

Deelname: gratis
Inschrijven t.e.m. dag zelf

Comedy-namiddag ‘Brugsch is oltied schoane’ - d'Oude Stoasie
Vrijdag 31 maart om 14 u.

‘De Mugge van Brugge’ bewijst dat hij meer in zijn mars heeft dan zijn ode aan Willy Lustenhouwer en brengt als special guest ‘Eddy De Brugse Stranger’ mee die je zal vergasten op oude Brugse liedjes. Herkenbaarheid, amusement en comedy zijn de sleutelwoorden van deze show! Koffie en knabbel inbegrepen.

Deelname: € 7
Inschrijven t.e.m. 25 maart


Simulatie van de dode hoek met virtual realitybril - Ter Leyen
Maandag 24 april om 14 u.

Een dode hoek is de ruimte rond het voertuig die de bestuurder niet kan waarnemen. Ervaar verschillende dodehoeksituaties door de ogen van een bestuurder of fietser in deze levensechte simulatie met virtual realitybrillen, die je een beeld van 360° tonen. Met deze brillen krijg je meer inzicht in wat een vrachtwagenbestuurder ziet en wat hij niet ziet.

Deelname: € 2
Inschrijven t.e.m. 21 april

 


Voorlezen aan je (klein)kind - Van Volden
Donderdag 23 maart om 14 u.

Voorlezen is zoveel meer dan hardop lezen wat er zich tussen een voor- en achterflap van een boek bevindt. Het is samen met je (klein)kind een nieuwe wereld vol wonderen binnenstappen, en ook als het boek uitgelezen is nog verder genieten van deze prachtige ontdekkingen. Deze workshop biedt alvast een voorproefje rond het plezier van voorlezen en tips over de boeken die je kan kiezen.

Deelname: € 5
Inschrijven: t.e.m. 16 maart

Bijeenkomst mantelzorgers - Ter Leyen
Donderdag 6 april om 14 u.

Elke eerste donderdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor alle mantelzorgers. Elke mantelzorger is welkom voor een gezellige babbel waarbij koffie wordt voorzien. Vanuit deze bijeenkomsten zullen er twee initiatieven uitgewerkt worden:
- De mantelfluisteraar. Dit is een maandelijkse bijeenkomst met een laagdrempelige activiteit die de aanzet is tot een gesprek.
- Ontwikkeling van een online tool voor psychische ondersteuning van de mantelzorger.

Deelname: gratis
Inschrijven is gewenst