DenL Nieuws Support oktober 2015
www.denl-business-support.nl
Eerste kamer akkoord met digitalisering fiscus
De komende jaren zal de Belastingdienst steeds meer berichten elektronisch gaan versturen. Recent is de Eerste Kamer akkoord gegaan met de wet die dat moet gaan regelen.

Lees verder -->
   
  Opnieuw aanzienlijke stijging investeringen
  In augustus 2015 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 13,2 procent groter dan in augustus 2014, meldt CBS. Deze stijging is vooral te danken aan aanzienlijk hogere investeringen in woningen en infrastructuur. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in september en oktober net zo gunstig als in augustus.

     
    Misschien uitstel voor alternatief VAR
    Het is onzeker of de Belastingdienst per 1 januari 2016 gebruik kan maken van het alternatief voor de Verklaring arbeidsrelatie (VAR). De Eerste Kamer loopt namelijk achter bij de behandeling van dit wetsvoorstel.
     
     
    Maatregel ter voorkoming van ongewenst strategisch gedrag WGA markt
    Vanaf januari 2016 is het voor werkgevers niet meer mogelijk om vanwege financieel voordeel voor één jaar over te stappen naar de WGA-verzekering van het UWV. Minister Asscher sluit deze route af vanaf 1 januari 2016.
     
     
    Vertrouwen consumenten neemt aanzienlijk toe
    De stemming onder consumenten is in oktober aanzienlijk verbeterd ten opzichte van september. Het consumentenvertrouwen steeg 3 punten en komt uit op 8. Dat is het hoogste niveau in ruim 8 jaar tijd. De toename van het vertrouwen komt vooral doordat consumenten positiever zijn over het economisch klimaat. De koopbereidheid van consumenten verbetert ook.

    Met 8 ligt het consumentenvertrouwen in oktober boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar. Het vertrouwen bereikte in april 2000 de hoogste stand ooit. Het dieptepunt werd bereikt in februari 2013.
       
      Wet aanpak schijnconstructies: de regels per 2016
      Volgens de bepalingen van de Wet aanpak schijnconstructies (WAS) gelden vanaf 1 januari 2016 nieuwe regels voor de specificatie van de loonstrook en de betaling van het wettelijk minimumloon.
       
         
         
        U kunt ons nu ook volgen via facebook en twitter. 
         
               
         
         
        DenL Business Support B.V. - Jan van der Heydenstraat 45 - 1223 BG Hilversum
        T +31 (0)35 68 34 663 - contact@DenL-Business-Support.nl
         
        Vragen opmerkingen of suggesties? Mail contact@DenL-Business-Support.nl.
        Afmelden: Om uw emailadres af te melden voor de DenLNieuwsbrief! Klik hier !