Nieuwsbrief Ontdekkingshuis september 2019

 
Lieve mensen,
 
In deze nieuwsbrief vind je een aantal nieuwe activiteiten zoals het kerst-mantra-concert. Het is een uitnodiging om samen te zingen in een sfeer van vreugde en verstilling. 
 
Met hartelijke groeten,
 
Katrien en Marc
 
 
 
KERST MEEZING CONCERT

ZATERDAG 21 DECEMBER 16u

met mantra's uit India, de Joods Christelijke traditie en spirituele liederen

Lees hier meer  
 
YOGA INTENSIVES 
 
Een’ intensive’ dag geeft je de kans om specifieke gebieden bij jezelf uitgebreid te exploreren en vrij te maken zoals schouders, nek, onderrug en bekken.
 


Intensive 1: vrijmaken van schouders en nek
Zaterdag 23 november van 10u - 16u

Spanningen in schouders en nek verhinderen ons vaak om vrij te kunnen bewegen en om volledig te kunnen in- en uitademen. Het kan leiden tot een zwaar hoofd, duizeligheid, benauwd gevoel in de borstkas, onrust en een slechtere doorstroming van energie.
 
Intensive 2: vrijmaken van bekken en onderrug
Zaterdag 25 januari van 10u - 16u
Spanningen in bekken en onderrug kunnen leiden tot chronische rugpijn, spanning in bekken en bekkenbodem, seksuele problemen, zwaar hoofd, duizeligheid en spijsverteringsproblemen.
 
 
 
JAAROPLEIDING VOOR MANTRAZANGER 
 
 
Start opleiding 5 oktober
nog enkele plaatsen

Negen zaterdagen in Brugge en
thuis verder oefenen met het internet begeleidingsprogramma 


Aan het eind van de opleiding ben je zelfstandig in staat om met groepen mensen mantra's te zingen en jezelf te begeleiden op Indiaas harmonium. Kijk op de mediapagina naar het 1e filmpje wat je in 1 jaar kunt bereiken met de opleiding.

Voor wie
Voor muzikanten, yogadocenten, therapeuten, meditatieleraren, spirituele leraren, die mantra's in hun werk willen integreren. Maar natuurlijk ook voor mensen, die "gewoon" heerlijk mantra's willen zingen met een groep.

Tijdens de zaterdagen in Brugge leer je o.a.  >> meer info

 
 
 
ZWANGERSCHAPS YOGA

Optimale voorbereiding op je bevalling

START NIEUWE REEKSEN VAN 6 LESSEN
Dinsdag 15 okt 10u
Donderdag 17 okt 19u
 
 
De eenvoudige yoga-oefeningen en ademhalingstechnieken brengen je hele organisme tot rust, waardoor je meer kunt genieten van je zwangerschap.
De oefeningen maken je lichaam ook sterker en je leert hoe je bewust je bekkenbodemspieren kan aan- en ontspannen. In de ontspanningsmomenten maak je  >> meer info

 
 
 
SATSANG

Voordracht en gesprek over de vraag: 
WIE OF WAT BEN IK NU WERKELIJK?

met daarna live muziek en stilte

VRIJDAG 18 OKTOBER • 19u30 - 21u
 

Veel mensen hebben een soort diepe onrust omdat ze voelen dat dit leven ze niet de voldoening geeft, waar ze eigenlijk naar verlangen. 

Alles waar je vroeger in geloofde lijkt op de een of andere manier niet te kloppen. Je hebt een aantal dromen verwezenlijkt zoals fijn werk, mooie kinderen, een lieve echtgeno(o)t(e), fantastische vrienden, een mooi huis en toch… voel je een leegte, alsof er iets niet klopt, alsof iets niet compleet vervuld is. Of je bent al je hele leven zoekende naar diepgang en je blijft met een aantal vragen zitten.

Dat gevoel is een gezond signaal van je ziel (of bron, je diepste ik), die eigenlijk roept om aandacht. Het is een diepe stem van binnen, die erkenning wil. In de voordracht wordt hier op ingegaan en vooral op de aloude vraag van wie we in essentie zijn.
Lees hier meer
 
Het Ontdekkingshuis • Polderhoeklaan 20 • Sint-Kruis Brugge
050 - 675 274 • www.hetontdekkingshuis.be