Nieuwsbrief | jaargang 29 | no 283 |september 2015
 
Zondag 6 september Uitfeest:
16.00 uur: Uitreiking Kunstliefdeprijs 2015
 
Tijdens de Culturele Zondag op 6 september wordt de Kunstliefdeprijs 2015 uitgereikt. Genomineerd zijn; Thera Clazing, Hans Dillesse en Boele Zwanenburg.
 
Criteria voor toekenning van de Kunstliefdeprijs zijn de kwaliteit van het werk en de kunstenaar moet werkzaam zijn in de regio Utrecht. De kunstenaar heeft verder affiniteit met Kunstliefde maar lid zijn is geen voorwaarde. Het oeuvre van de kunstenaar laat een hoogwaardige ontwikkeling zien of deze is in potentie aanwezig. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en een tentoonstelling in Kunstliefde.
 
Op dinsdag 1 september 20.00 uur vindt het interview plaats met de genomineerden. Elaine Vis (kunstenaar, journalist en voorzitter toelatingscommissie Kunstliefde) zal het gesprek leiden, ook de juryleden zijn aanwezig. Je bent van harte welkom dit interview bij te wonen. Ingang Lange Jufferstraat 2
 
Uit het juryrapport;
 
Thera Clazing een opvallende nieuwkomer. Haar werk toont brutaliteit, je moet ook wel brutaal zijn als je grote vellen papier te lijf gaat zoals zij doet. Niet lullen maar doen, staat op haar website en ze doet het. Haar oeuvre is nog klein, belooft iets, dat vraagt tijd. We kijken vol spanning uit naar haar ontwikkeling en zijn benieuwd of zij in de toekomst blijft verrassen zoals zij deed met haar werk op de tentoonstelling Medio Prosper van de Belofte 10.
Hans Dillesse is een vakman die de klassieke grafische- teken- en schilderkunst tot in de finesses beheerst. Recentelijk schildert hij naast zijn razend knappe portretten en (Ierse) landschappen ook stadsgezichten, gebouwen en straten in de nacht. Hij speelt met reflecterend licht, met regen en jagend verkeer. Zijn oeuvre is veelzijdig en hij blijft zich vernieuwen en ontwikkelen.
Boele Zwanenburg Kunst, design en techniek, wat een heerlijk samenspel, Boele Zwanenburg laat ons zien hoe mooi en intrigerend deze combinatie kan zijn. Hij maakt voor zijn werken gebruik van klassieke materialen als brons, ijzer en hout, maar hoe hedendaags is het eindresultaat. Met zijn digitale tijdklok, verbluffend mooi gemaakt, stelt hij vragen aan de kijker die niet direct om een antwoord vragen, maar wel tot denken aanzetten.
 
  
Nog te zien t/m 6 september
DRIEMENSIONAAL
De tentoonstelling van Mathieu Klomp;
Kunstliefdeprijswinnaar 2014
 
De tentoonstelling werd samengesteld door Mathieu Klomp (HKU 2013). Er is werk te zien van drie jonge kunstenaars; Mathieu Klomp, Robert Roelink en Robert Roest.
 
Tijdens de tentoonstelling was Mathieu regelmatig
in Kunstliefde aan het werk. Inmiddels is zijn nieuwe beeldengroep 'Herdenking III' af en verhuisd naar Amersfoort.
Zijn indrukwekkende 'Muur van de Waarheid' is nog te zien in Kunstliefde t/m volgend weekend.
 
 
Zondag 6 september Uitfeest
FIRST BLOOD
 
Onder de titel FIRST BLOOD presenteren diverse galeries tijdens het Uitfeest werk van jonge kunstenaars die dit jaar afstudeerden aan de HKU.
 
In Kunstliefde is het werk te zien van Lieke van der Made. Lieke studeerde dit jaar af in Fine Arts aan de HKU met o.a. haar installatie 'Wireless Relation'.

 
 
Art Utrecht 
een nieuw digitaal platform voor beeldende kunst in Utrecht
 
Op 6 september wordt tijdens het Uitfeest het eerste deel van Art Utrecht gelanceerd; een nieuw digitaal platform voor beeldende kunst in Utrecht. Hier kan je de galeries en kunstruimten in Utrecht vinden en op later termijn ook een expositieagenda, kunstenaars, kunstenaars-initiatieven en meer. De site wordt in fases opgebouwd, als eerste zijn de galeries en kunstruimtes in kaart gebracht.
 
Stichting Art Utrecht is begin 2015 opgericht met als doel het vergroten van de zichtbaarheid, vindbaarheid en bekendheid van Utrechtse ondernemers, instellingen en kunstenaars op het gebied van de beeldende kunsten voor een nationaal en internationaal publiek. Stichting Art Utrecht wil zo de ontwikkeling van en de waardering voor de beeldende kunst in Utrecht stimuleren.
 
Meer informatie is vanaf 6 september te vinden op www.artutrecht.com en te volgen via www.facebook.com/stichtingartutrecht
 
Art Utrecht is een initiatief van Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst (Projectteam), Galerie SANAA, Kuub Ruimte voor Kunst & Cultuur, Dapiran Art Project Space, Galerie Rob Rademaker en EXbunker.
 
Op 6 september verschijnt een praktische folder van Art Utrecht met daarin alle 21 deelnemende galeries en kunstruimtes en een handige plattegrond. Deze is verkrijgbaar in de galeries en op verschillende locaties in de stad.
 
12 september t/m 11 oktober
LEDEN in BEELD
 
Najaarstentoonstelling met werk van kunstenaars die aangesloten zijn bij Kunstliefde. Gevarieerd werk, een weergave van hun inspiratie, fascinatie en beeldtaal.
Schilderijen, beelden, fotografie, video en meer.
 
De tentoonstelling biedt een mooie gelegenheid om het aanbod van Kunstliefde te bekijken of een kunstwerk te kopen.
 
Opening: zondag 13 september 16.00 uur
Ontmoet kunstenaars/collega's, de bar is open.
 
18 september Podiumavond 20.00 uur
Hans Dillesse en Vera Pouw
 
Kunstliefde kunstenaarsleden Hans Dillesse en Vera Pouw vertellen over hun werk en over atelier Tij waar ze al sinds de oprichting bij betrokken zijn. Zij zijn niet alleen kunstcollega's maar ook goede bekenden van elkaar.
(ingang via de Lange Jufferstraat / toegang gratis)
 
 
 
Lid worden van Kunstliefde
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl. Inleveren portfolio vóór 15 januari.  Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur