Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu laddar vi för vårt 5-årsfirande med kalas hela nästa vecka! Den 31 maj 2010 öppnade Litet nystan som butik, det har hänt en hel del de senaste fem åren när vi har byggt ut lokalen, utvecklat sortimentet och etablerat en omfattande och mycket populär kursverksamhet. Vi hoppas att vi lyckats sprida mycket garnglädje och nu vill vi fira vårt femårskalas tillsammans med er!
  
  
Det gör vi såklart med finfina erbjudanden på garn och flera spännande nyheter! Exakt vad kommer vi att berätta mer om via vår Facebook-sida, Instagram och på vår hemsida när festen drar igång, men räkna med riktigt bra priser på kvalitetsgarner!
   
Vi bjuder även in till drop in pass där du kan ta del av expertkunskaper inom stickning och virkning. Ingen förbokning behövs utan det är bara att dyka upp. Observera dock att Drop-In tillfällena är något annat än en kurs, tiden ska räcka till alla som vill delta, så tänk på att visa hänsyn och lämna plats för andra deltagare.
  
Varmt välkomna allihop och tack för att vi haft så roligt och mött så många glada och trevliga kunder under våra fem första år!
 
 
 
 
Kalasveckans program
 
 
Måndag 1 juni
kl 16-18 Drop in: Virka blommor
Annika Messing, virklärare och virkboksförfattare, visar några olika sätt att virka blommor. Virkade blommor passar till mycket, de är vackra som smycken och accessoarer i sig själva, men kan även pryda t ex en stickad mössa eller en virkad väska. Det finns garn och virknålar att låna på plats för dig som vill prova.
 
 
 
 
Tisdag 2 juni
kl 17-19 Drop in: Sticka mönster med två färger och våga klippa
Heléne Wallin, stickbloggare och en av rösterna bakom nya fantastiska stickpodden Nördic Knitting, visar hur du kan få jämnt och fint resultat när du mönsterstickar med flera färger. Hon kommer också att visa hur man kan klippa i sin stickning, något många drar sig för att prova på egen hand. Det finns pågående stickningar att låna om du vill prova själv.
 
 
 
 
 
 
Onsdag 3 juni
kl 15-17 Drop in: Flerfärgsvirkning
Lotta Bengtson och Madelaine Jansson kallar sig 2stickare. De har tillsammans skrivit en stickbok och arrangerar spännande sopp-slöjdkvällar. Nu kommer de till oss och visar hur man kan virka grafiska mönster i flera färger. Det finns garn och virknålar att låna på plats för dig som vill prova på tekniken.
 
  
  
 
 
 
 
Torsdag 4 juni
kl 15-17 Drop In: Sjaldoktorn tar emot

Ivar Asplund, stickdesigner och bloggare, delar med sig av tips och trix kring sjalstickning, med fokus på spetsmönster och sjalformer. Har du kört fast med något sjalprojekt så ta med det till sjaldoktorn Ivar.
 
 
 
 
 
 
 
Fredag 5 juni
kl 13-15 Drop In: Sockstickningtips
Marianne Larsson, sockpedagog och garnfärgare, visar sina bästa sockstickningstips. Kom och se hur man gör den bästa resåren, olika sätt att förstärka hälen och hur man börjar sticka sockan från tån och uppåt. Det finns pågående sockstickningar att låna om du vill prova själv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lördag 6 juni är det Nationaldagen och då är butiken stängd.
  
 
Stickcafé på Kristinehovs Malmgård
Söndag 14 juni är säsongens sista Kultursöndag och stickcafé på Kristinehovs Malmgård!
Kl 14-16 kan du njuta hembakt fika och trevligt garnrelaterat sällskap.
 
Ingen föranmälan behövs, medtag kontanter för köp av fika. Adressen är Kristinehovsgatan 2, närmaste t-bana är Hornstull.
  
  
I morgon är sista dagen för dig som vill fynda ullgarn från Drops hos oss, hela maj månad är det kampanjpris på en hel del av Garnstudio Drops Designs garner. Vi 35% rabatt följande kvaliteter; Alpaca, Andes, Big Delight, Cotton Merino, Eskimo, Nepal och Lace, till och med 30 maj.   
  
  
   
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15