NIEUWSBRIEF
Jaargang 18 - Nummer 4 - April 2020
 

 

Het Coronavirus in Spanje

In de vorige Nieuwsbrief las u over de lockdown in Spanje die door de regering was afgekondigd tot na Pasen. Inmiddels werd deze verlengd met 2 weken tot 26 april, maar ondertussen is er een verdere verlenging afgekondigd tot en met 9 mei. Omdat het aantal besmettingen en sterfgevallen langzaam terugloopt, is er een kleine versoepeling in de richtlijnen...

Zo mogen kinderen tot 14 jaar, die tot nu toe gedurende de lockdown binnen moesten blijven, vanaf 27 april naar buiten om, onder begeleiding van een volwassene, een rondje te wandelen. Men verwacht de overige richtlijnen voorzichtig en per regio te kunnen versoepelen vanaf half mei.

Tot dan geldt:

- Iedereen moet zoveel mogelijk binnenblijven
- Men mag naar buiten om naar de supermarkt, apotheek, dokter en werk te gaan
- Woon- werkverkeer is toegestaan, in eerste instantie met één persoon per auto, inmiddels max. 2
- Weekboodschappen zijn verplicht; men krijgt een waarschuwing als men bijv. slechts 1 brood koopt
- Bezoek aan vrienden, familie of buren is verboden
- Iedereen moet op eigen terrein blijven, dus binnen of in tuin, balkon, terras, etc.
- De hond mag uitgelaten worden door slechts één persoon en géén grote ronde
- De grenzen zijn gesloten voor niet-residenten tenzij men vanwege werk of transport de grens over moet
- Vliegverkeer is ook zo goed als tot stilstand gekomen
- De boetes, waarvan er inmiddels al meer dan 40.000 zijn uitgedeeld, lopen van € 600 tot € 30.000

Hopelijk over een maand, in de volgende Nieuwsbrief, beter nieuws.
#BlijfThuis en #BlijfGezond
 
 

360° Virtuele Bezichtigingen

Nieuw bij NICLA!
360° Virtuele Bezichtigingen: Thuis huizen kijken...

Hoewel er al vaker over werd gedacht om virtuele bezichtigingen te gaan gebruiken, was het er tot nu toe niet van gekomen. Bij gebrek aan tijd kon er niet voldoende onderzocht worden wat de mogelijkheden zijn om deze tours te presenteren. Er moest eerst uitgebreid gekeken worden hoe een en ander op de juiste manier in elkaar gezet dient te worden en wat de te volgen work-flow is. Nu er, dankzij de lockdown in Spanje, voldoende tijd is om een en ander uit te werken en te testen, heeft NICLA besloten deze zeer waarheidsgetrouwe 360°-tours te gaan gebruiken.

Via deze virtuele bezichtigingen 'loopt' u zélf in uw eigen tijd, op eigen tempo en vanuit uw eigen omgeving door de gewenste woning(en). U kunt overal letterlijk rondkijken, zodat u een zeer goede eerste indruk krijgt. Een dergelijke bezichtiging in combinatie met de normale foto's en de video van de woning geven een compleet beeld van zowel de woning als de omgeving. Op deze manier bent u nóg beter voorbereid als u uiteindelijk naar Spanje komt om de geselecteerde woningen ter plaatse te bekijken.

Lees verder en probeer het zelf >>
 
 
Video-presentaties van Spaanse woningen

Omdat alle bezichtigingen zijn afgezegd en uitgesteld, lijkt het misschien dat de belangstelling voor het aanbod van Spaanse woningen stil is komen te staan, maar dat valt erg mee. Er worden nog steeds dagelijks brochures aangevraagd en mensen maken afspraken voor 'als het weer kan'.

Hoewel het tijdelijk niet mogelijk is om woningen te bezoeken, kan er via de video-presentaties tóch alvast een goede eerste indruk verkregen worden. Dit, in combinatie met de nieuwe virtuele bezichtigingen (zie hierboven), zorgt voor een goede voorbereiding op de mogelijke aankoop van een Spaanse woning én is een mooie afwisseling van Netflix, Facebook en Instagram...

Even binnen kijken >>
 
 

Een eerste indruk via doorloop-video's

De beste indruk krijgt u uiteraard tijdens een bezichtiging ter plaatse, omdat u dan ook zélf kunt voelen en ervaren of een bepaalde woning bij u past. Via de doorloop-video's krijgt u echter alvast een goede eerste indruk, dus...neem eens een kijkje en klik op onderstaande afbeeldingen!
 

 
 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.