Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws April 2012
Beste ,
Joost en Jos op bezoek bij ...
In de week van 20-25 februari 2012 bezochten Joost van Eekhout en Jos Leeters La Libertad met als hoofddoel te overleggen met de gemeente FCJuntos wat zij de komende jaren verwachten van de stedenband met Doetinchem en wat Doetinchem mogelijk te bieden heeft, plus om -in samenspraak met LBSNN Managua- de stand van zaken van de lopende projecten door te nemen. ... lees meer
 
Duurzaam Goud - Milieuambtenaren op Bezoek - Waterproject op Stoom
Duurzaam goud
Afgelopen december waren Joost Jacobi en Djura Prins in La Libertad voor het thema duurzaam goud. Ellen Bollen van het waterschap Rijn en IJssel vertelt:
"Via interviews en workshops onderzochten ze hoe de kleinschalige goudwinning minder vervuilend gemaakt kan worden. Ook kwam een medewerker van Solidaridad deze week  langs om te vertellen over certificering van duurzaam en menswaardig gewonnen goud. Met de resultaten van het werkbezoek is een projectvoorstel geformuleerd. Nu bekijken we of we hier financiering voor kunnen vinden. Het goudbezoek was een initiatief vanuit het waterproject."
 
Milieuambtenaren op bezoek in Nederland
De milieuhoofden van de vijf gemeenten uit het waterproject komen met hun coördinator naar Nederland van 10 t/m 18 april. In die week maken ze kennis met het waterbeheer in Nederland. Ze gaan aan de slag met een plan voor monitoring van hun rivier de Mico. En in workshops leren ze hoe je boeren goed in het project kan betrekken. Het waterschap Rijn en IJssel verzorgt de week, samen met  Wageningen Universiteit, Dutch Farm Experience en LeAF.
Als DOS-betrokkene bent u van harte welkom bij een borrel met onze gasten op vrijdag 13 april vanaf 17 uur in Gringo's!
 
Waterproject komt op stoom
Begin februari werden waterschappers Arie Koster en Ellen Bollen aangenaam verrast, toen ze bij hun werkbezoek voor het waterproject een gretig samenwerkende groep milieuambtenaren aantroffen. Die presenteerden een aanpak voor voorlichting en bewustwording over duurzaam waterbeheer, en een uitgewerkt plan voor het opzetten van gemeentelijke boomkwekerijtjes. Belangrijke onderdelen van het waterproject die nu echt vorm krijgen.
 
 
 
Geboren Daan Rietman
Op 3 maart 2012 is Daan Rietman geboren. In plaats van kraamcadeautjes, om deze heugelijke gebeurtenis te vieren, hebben zijn ouders laten weten graag een gift voor het onderwijs in La Libertad te willen ontvangen.
 
Ter gelegenheid van de geboorte van Daans broertje Jelle ontving DOS eerder ook al een mooi bedrag van 325 euro voor de bouw van een school in La Libertad. Wij willen de familie Rietman dan ook heel erg bedanken, dat ze opnieuw op deze bijzondere wijze ons project ‘alle kinderen naar school’ in onze zusterstad ondersteunen.
 
Latin American Film Festival
Van 18 t/m 27 april vindt de achtste editie van het Latin American Film Festival (LAFF) plaats in Utrecht. Het LAFF is het enige festival in Nederland dat zich uitsluitend richt op de Latijns-Amerikaanse cinema. Tijdens het LAFF worden circa 60 hoogtepunten uit de Latijns-Amerikaanse cinema vertoont. 10 dagen lang kunnen bezoekers niet alleen genieten van speelfilms, documentaires en korte films die vaak nergens anders in Nederland te zien zijn, maar ook van lezingen, publieksdiscussies, danspresentaties, live muziek, een tentoonstelling, masterclasses en de prijsuitreiking.
 
 
Tijdens het filmfestival worden er ook een aantal leuke arrangementen aangeboden, zoals een latino film kijken in combinatie met een tango-workshop, cocktail-workshop of gesprek met de regisseur van de film. Natuurlijk zijn er in overleg nog vele andere opties mogelijk voor zowel grote als kleine groepen. Mocht u interesse hebben in een van de arrangementen neemt u dan gerust contact op met de organisatie (info@laff.nl  of  telefoon 030-2331990). Of kijk voor meer informatie op www.laff.nl.
 
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010