Ontdek de wereld vanaf het water
 
Nieuwsbrief week 38
 
Roddels
(wat anderen over ons zeggen) 
Maria: "We hebben erg genoten van de zeiltocht Zondag onder Zeil. We waren met een groep van 16 personen. Het was allemaal fantastisch verzorgd, ook met diëten werd goed rekening gehouden. Het was heerlijk dat de jonge lui voor Pampus ook konden zwemmen. Er was volle medewerking van de bemanning. Echt een aanrader als je met een groepje op stap gaat. Jullie krijgen van mij een 10."
 
Albert: "Heerlijk zeilen met leuke bemanning. Heb met twee jongens van 15 een heerlijke dag gehad. Was lekker warm en na de sluis het ruime sop gekozen. Al snel leuk contact met de bemanning gekregen en mocht ook een rak sturen. Na een lekkere lunch Pampus bezocht en op de terugweg hebben de jongens ook lang mogen sturen en zelfs de boot mogen draaien langs de boeien richting de haven van Muiden. Heb genoten van de schipper en familie die heerlijk relaxed zijn."
 
Scheepspraat
Betekenis: men moet van de gunstige gelegenheid gebruik maken.
 
Ontdek de bruggen in en rondom Amsterdam
De Magere Brug
 
Wist je dat Amsterdam maar liefst 1539 bruggen heeft? 252 van deze bruggen bevinden zich in de binnen-stad. De Torensluis is hiervan de oudste brug die nog in originele staat verkeert. Bekende bruggen zijn de Berlagebrug
en de Magere brug. Wil je de hoofdstad en omgeving vanaf het water ontdekken? Vaar mee tijdens het Rondje Amsterdam! Lees meer over een aantal van de bruggen in onze blog. 
 
 
 
 
 
 
Scheepsonderhoud
Onderhoud aan het dek van de
Sanne Sophia
 
Historische schepen dienen goed onderhouden te worden. Zo ook onze Sanne Sophia. Deze week is de crew op de scheepswerf druk bezig geweest met onderhoud aan het dek. Op de foto hiernaast is te zien dat Shakur en Wilfired aan het werk zijn om oneffenheden op het dek af te werken. Dit zodat er aanstaande zondag tijdens Zondag onder Zeil weer met een mooi afgewerkt dek gevaren kan worden.
 
Zondag meevaren met de Sanne Sophia? Onze actie 2de persoon 50% ticketkorting geldt nog steeds!
 
 
De knopen van scheepsmaat Shakur
 
Bekijk hier aflevering 2 van de knopen van scheepsmaat Shakur
 
Vrijwilligers gezocht!
De binnenkant van de
van Lent Salonkruiser "De Mazzel"
 
Vrijwilligers gezocht! Lijkt jou het leuk om ons te helpen? Eén van de klusjes waar we op dit moment een extra hand kunnen gebruiken is bij het schuren en lakken van de binnenkant van onze in 1969 gebouwde van Lent Salonkruiser. Dankbaar werk, want dit is de laatste fase van het restauratieproces van het schip "De Mazzel". 
 
Meld je aan als hulp op de scheepswerf of als scheepsmaat of catering-medewerker en vaar met ons mee. 
 
 
 
Agenda
Zondag onder Zeil
Driemaster Sanne Sophia
 
 
Rondje Amsterdam
Salonboot de Lelie
 
 
Muider Hardzeildagen
Hijs de zeilen tijdens de Muider Hardzeildagen
 
 
 
Algemene informatie over:

 
 
 
 
 
 
Ontvang je de nieuwsbrief nog niet? Schrijf je in via onze website.
 
Volg ons op:
 
 
Informatie en reserveringen
Uitgebreide informatie over de evenementen van Salling / Hollands Glorie, vindt u op onze website https://www.sailing.nl/. Natuurlijk kunt u ons ook mailen of bellen: +31 - (0)294 - 271 561.