18 януари 2020                       
   
 
 
Надяваме се, че сте имали един добър старт на 2020 г. Ако сте включили в своя план някои от тези цели за тази година:
• Да споделите и популяризирате интелитентни решения
• Да имате принос за устойчивото развитие 
• Да разширите мрежата си от контакти
 
Станете част от seeSUSTAINtec
7-9 април, София

   
 
Изложението ще демонстрира възможностите на световни иновации за управление на отпадъци и рециклиране, чистота на въздуха, възобновяема енергия и енергийна ефективност, интелигентни градове. Те могат да решат така актуалните към днешна дата проблеми, свързани с качеството на околната среда. FIMIC (Италия) предлага авангардни автоматизирани съоръжения, приложими в рециклирането на пластмаси. Сред продуктовите презентации ще бъде техника за преработка на биомасата като възобновяем енергиен източник, предлагани от Прайм Технолоджийс, дистрибутор на Komptech. Menart (Белгия) произвежда широка гама от машини за компостиране и обръщачи, които се доказаха в най-екстремните условия на работа. През юни миналата година фирмата внедри решение в депото в Бяла. Hitachi Zosen Inova (Швейцария) осигурява чиста и здравословна среда чрез технологии за енергийно оползотворяване на отпадъците. Представител на IFE Aufbereitungstechnik (Австрия) разкри плановете на компанията, свързани с ускоряване на бизнес активностите й в източноевропейските страни. „Очакваме към 2030 г. депонирането да бъде забранено и в България.Това е една от причините общините да търсят по-отговорни и природосъобразни решения за управление на отпадъците." - коментира Никола Овчаров, управител на Geocycle България - изложител на seeSUSTAINtec.
Софилко е вносител на първата в света компактна система за комплексен мониторинг на качеството на въздуха и на генератори на чисти газове. Акцент ще бъдат информационни и комуникационни технологии за сгради, инфраструктура, транспорт и администрация. seeSUSTAINtec ще подчертае предимствата на ВЕИ системите – те са вече достъпна алтернатива за отопление и охлаждане, автономно производство на енергия и топла вода за промишлеността.
След като представи с успех колектори от неръждаема стомана, Herz (Австрия) допълва системата за лъчисто подово отопление с новата тръба Herz-Line.
Водеща тема в конферентната част ще са източниците за финансиране на проекти.
 
 
Новини
• Като национална банка за развитие, ББР планира да инвестира най-малко 15% от своя кредитен портфейл в проекти на енергоспестяващата икономика и еко иновации. Това обяви главният изпълнителен директор на Стоян Мавродиев във втория ден от Годишния икономически форум за Централна и Източна Европа, който се провежда във Виена. 
• ЕС ще отдели една четвърт от бюджета си за борба с климатичните промени. За целта ще бъде създадена схема за пренасочване на 1 трилион евро за инвестиции, които да направят икономиката по-екологична в следващите десет години.

 
 
 
 
    
 
Част от партньорите на seeSUSTAINtec
• Унгарската федерация за управление на отпадъците (HOSZ) представлява интересите на унгарската индустрия за рециклиране.
• RecyclingInside е водещият уеб сайт в глобален мащаб, който информира бизнеса за последните иновации в рециклирането.
• Recover информира своите читатели, като им предоставя подробни проучвания за рециклиране, възстановяване, оползотворяване на отпадъци от разрушаване в строителството, извеждане на индустриално оборудване и обезвреждане.
 
Станете част от seeSUSTAINtec
Свържете се с Таня Булдеева на тел. 032/960 011, 088 679 31 72, tanya@viaexpo.com.
Следвай ни във:        
Съобразно новите правила GDPR повече за политиката ни за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".
 Организатор: Виа Експо - www.viaexpo.com