U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u nu of in het verleden betrokkenheid
hebt getoond bij activiteiten van het TOONKUNSTKOOR EMMEN.
 
Mocht u geen prijs stellen op volgende nieuwsbrieven
dan kunt u zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden.
 
1e NIEUWSBRIEF TKE 75 JAAR
(januari 2020)
Beste muziekliefhebbers,
Aan het begin van dit bijzondere jaar, de herdenking van Nederland 75 jaar bevrijd, en de oprichting van TOONKUNSTKOOR EMMEN in 1945, wensen we u een heel goed jaar toe met vooral veel mooie muzikale momenten. Met deze nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van de huidige activiteiten van het koor.
 
Het koor doorbreekt dit jaar de traditie van onze jaarlijkse uitvoering van Bach’s Matthäus Passion en zingt nu de aangrijpende Johannes Passion, op Goede Vrijdag 10 april, in de Grote Kerk in Emmen.  De repetities daarvoor zijn in volle gang.
Direct daarna beginnen de repetities voor ons jubileumconcert dat we op 7 november zullen uitvoeren in het Atlas theater in Emmen.  Een enorme uitdaging!
We zingen het Requiem van Mozart en de Lobgesang Symfonie van Mendelssohn voor groot koor, orkest en solisten. Het zijn twee krachtige, toegankelijke en mooie muziekstukken, passend bij zo’n bijzondere verjaardag.
 
De jubileumcommissie is al enige tijd bezig om het 75-jarig jubileum de aandacht te geven die het verdient. Op Facebook en onze website verschijnen elke week tot aan ons concert, op onze “aftel-carrousel” foto’s van koorleden die zich voorstellen, afgewisseld met stukken die we in het archief gevonden hebben.
Afbeeldingen die op Facebook zijn geplaatst, zie voor een voorbeeld hieronder, kunt u ook terug zien op www.toonkunstkooremmen.nl onder het kopje JUBILEUM.
 

Bovenstaande carrouselafbeelding werd op 4 januari op onze Facebookpagina geplaatst. Op dit moment tellen wij nog 42 weken tot aan het jubileumconcert op 7 november in het Atlastheater in Emmen.
Like en volg ons op Facebook en u blijft op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen rond het TOONKUNSTKOOR EMMEN.
 
Voor de leden, oud-leden en belangstellenden van het TOONKUNSTKOOR EMMEN is er een jubileumboekje in de maak, waarin 75 jaar TOONKUNSTKOOR EMMEN in beeld wordt gebracht, met o.a. foto’s uit het archief van concerten, koorleden en dirigenten.
 
Het bestuur van het koor en de jubileumcommissie zullen alle zeilen bijzetten om 2020 tot een bijzonder jubileumjaar te maken. Daarbij hopen we op steun, ook financieel, van allen die het koor een warm hart toedragen.
 
In de volgende brief praten we bij over de laatste vorderingen ten aanzien van de MASTERCLASS met Johannette Zomer op 19 september in de Grote Kerk in Emmen en alle andere ontwikkelingen.
 
Deze data zijn ruim op tijd om alvast te noteren in uw agenda.
Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen.
 
Van harte een fantastisch MUZIKAAL 2020 toegewenst. 
 
De jubileumcommissie.
 
TOONKUNSTKOOR EMMEN
e-mail: toonkunstkooremmen@gmail.com  
website: www.toonkunstkooremmen.nl