Nieuwsbrief juli/augustus 2020
Ruimte voor rituelen 
voor het markeren van belangrijke overgangsmomenten in je leven
Ritueel rond labyrint
De hele dag was het weer goed, maar de voorspellingen waren vol regen en onweer.
Vlak voor ik vertrok, en het was nog steeds droog, kreeg ik nog een telefoontje met de vraag of het doorging, want dan kwam ze, weer of geen weer. Ook van twee anderen had ik begrepen dat ze hoe dan ook wilden komen. Wie was ik om het dan nog te cancelen?
Ik tekende het labyrint in het zand aan de vloedlijn en voelde de eerste druppels. De vrouwen ‘druppelden’ erbij en toen de laatste zich bij ons aansloot, veranderde het regenbuitje van het ene op het andere moment in een zandstorm met felle regenslagen. Geen hand voor ogen konden we meer zien, het labyrint was in no time verdwenen en het water kwam al snel tot bij onze spullen.
We gingen dicht bij elkaar in een kring staan en de vrouw die zich het laatst bij ons had gevoegd zei: “Zo was het bij mij de afgelopen drie jaar”. In onze cirkel deelde ieder haar beweegreden om het labyrint te komen lopen terwijl de elementen om ons heen raasden.
Toen het boven ons begon te onweren besloten we in de strandtent te schuilen en ons wat te drogen. Na verloop van tijd zagen we door de regen aan de horizon de zon verschijnen, een bijzonder gezicht, het geel van de zon door de regen heen. Langzaam werd het droger en de lucht gaf ieder moment een ander schilderij prijs. Adembenemend.
Het werd droog, het was nog licht, en de vrouwen wilden alsnog het labyrint lopen. Dat was snel gemaakt in het zand en in de schemer liepen de vrouwen het labyrint, vol overgave, want de beweegredenen waren van een grote orde.
Vrijheid was een woord dat bij de afsluiting vaker klonk.
Dank aan de vrouwen om deze onvergetelijke avond mee te beleven.

Agenda
klik website  
Bijeenkomsten en cirkels komen weer op gang, de mantrazang waarschijnlijk in september. Deze zomer zing ik regelmatig buiten in de duinen.
Rode tent/vrouwencirkel: Een avond delen, stilte, muziek en meditatie do avond 17 september , 19.30 uur, Cyclaamstraat 14, Den Haag (de volgende datum is nog niet bekend ) graag aanmelden  info  
Mantrazang in het Couveehuis: Is na de Corona nog niet gestart. Er zijn twee groepen, van 13.30 tot 15, en van 15.45 tot 17.15. Af en toe is er plek, dus bij belangstelling kan je me een mailtje sturen. Je verbindt je telkens voor 8 keer. info
Labyrintloop aan de vloedlijn met volle maan:  ma 3 augustus 20.15 uur info 
Zingen in de duinen of op het strand: do 13 augustus, 16 uur, op een veldje bij de Fuutlaan-duinen, mail me als je wilt komen, dan stuur ik je de precieze gegevens. En do 27 augustus, zelfde tijd, zelfde plek.

Bijzondere vermeldingen:  
Op mijn Blog kan je lezen over het zingen in de duinen
Boekentip: heb net de boeken van Noah Gordon gelezen, over de ontwikkeling van de geneeskunst: De geneesheer van Zaragoza, De heelmeester, Shaman en De dokter . Boeiende boeken, in romanvorm geschreven. 
En: geniet van dit mooi gezongen Sufi gedicht: De Goddelijke dans
Verdereen mooi initiatief tijdens de crisis, dat Lilian Tan mij stuurde, met dank 
Tot slot: Volgende week ga ik met zeven mensen een weekje zingen In Serqueux, (departement Haute-Marne, regio Grand Est) onder leiding van Elodie Schuddeboom. Mocht je in Noord Frankrijk zijn, dan ben je welkom op vrijdag 24 augustus om 16 uur in de Dorpskerk van Serqueux.
Een mooie zomer gewenst.
 
 
Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten of markeren met een ritueel op maat? 
Bel of mail me dan