Click here to view this email in your browser
Hej,
  
Tack alla trevliga, härliga, kreativa och glada kunder för ännu ett inspirerande och roligt år i butiken! Vi har haft många spännande kurser och en hel del förändringar i sortimentet, till det bättre tycker vi och vi hoppas att ni håller med!
 
Njut av jullov om ni kan, själv passar jag på att sätta igång med några nya projekt, bland annat den spännande mysteriemössan som Johanne och Heléne på Nördic Knitting bjudit in till. Även Sticka - Sveriges stickförening arrangerar en mysteriestickning över jullovet, i form av en sjal. Det är inte för sent att hänga med, läs mer nedan.
  
Gott slut, och Gott Nytt 2016!
  
Under Nyårs- och trettonhelgen har vi lite annorlunda öppettider
 
28-29/12 öppet kl 11-18
30/12 öppet kl 11-16
 
Nyårsafton och nyårsdagen är butiken stängd
 
Tisdag 5/1 öppet kl 11-16
 
Trettondagsafton, onsdag 6/1 är butiken stängd
  
   
Vårens första kurser!
  
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor  
Onsdag 20 januari kl 18.30-21.00               
  
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.
 
Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Tvåändsstickning för nybörjare  
 
Söndag 31 januari kl 10.00-15.00  samt
Onsdag 10 februari kl 18.30-21.00
  
Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att under två kurstillfällen få lära dig grunderna i tvåänds­stickning. OBS! Kursen är upplagd så att man deltar vid bägge tillfällena. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
  
 
Jullovsmysteriestickning
 
Nördic Knitting arrangerar en mysteriestickning av en mössa. Ett perfekt projekt för dig som vill sticka flerfärgsmönster och använda tunna restgarner. Jag stickar min variant i CaMaRose Yaku som botten och mönsterfärgerna är i Madeline Tosh Unicorn Tails. Läs mer om mysteriemössan på Nördig Knittings blog.
 
Jag har än så länge bara hunnit med första ledtråden, men det kommer mera...
Jag valde att göra en provisorisk uppläggning och gå direkt på första mönsterbården. Jag trodde jag kanske skulle få för gles masktäthet och därmed göra (ännu) en för stor mössa. Men nu när jag mätt verkar jag faktiskt fixa mönsterstickning med 36 m per 10 cm på stickor 2 mm! Nu kan jag välja att ev minska maskantalet till resårkanten som jag stickar sist.
 
Sticka - sveriges stickförening bjuder in till mysteriestickning av en sjal. Du behöver entrådigt ullgarn och stickor 3.5-4 mm samt ett medlemskap i Sticka!
 
Läs mer på Stickas hemsida!
 
 
  
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16