MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
communicatie@dukesrugby.nl
 
  CLUB-SPONSOREN 
 
START PRE-SEASON TRAININGEN SENIOREN
Dinsdag 8 juli is de pre-season voor de heren senioren begonnen.

De selectie van Dukes 1 en 2 traint op dinsdag- en donderdagavond, en op zaterdag van 10.00-12.00 uur onder leiding van de nieuwe coach Andy Egonu. 
De selectie/groep Dukes 3 en 4 traint onder leiding van een aantal assistent-trainers op de dinsdag- en donderdagavond.
Om beide groepen de ruimte te geven is besloten dat Dukes 1 en 2 op het hoofdveld trainen en Dukes 3 en 4 op het veld in het park.
 
Het pre-season programma duurt ongeveer 2 maanden en is voor beide groepen in opbouw vergelijkbaar, maar met een andere intensiteit. De eerste maand zal er voornamelijk aandacht worden besteed aan conditie en skills, afgewisseld met educatieve spellen. Deze maand is erg belangrijk voor jonge, maar vooral ook voor oudere spelers, om zodadelijk in september weer fit te zijn voor de wedstrijden. In de tweede maand zullen selectie- en oefenwedstrijden plaatsvinden en zal er geleidelijk meer in teamverband worden getraind.
 
Heb je vragen over de trainingen dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met de manager van het team waarin je speelt. Heb je andere vragen dan kun je natuurlijk ook altijd even contact opnemen met mij.
 
Luuk Vriens, bestuurslid Sporttechnische Zaken, technischezaken@dukesrugby.nl
 
TIKATUNGA PODIUM
Dukes afsluiting seizoen 2013_2014 (255)
 
De vloer van de bestuurskamer is gemaakt van de planken van het oude clubhuis, gelegd door Danny Linnenbank. Maar wat te doen met de restjes hout die over waren? Maak er een Tikatunga podium van, en dat heeft Danny gedaan. Tijdens de jaarsafsluiting heeft Margo van Veggel het podium aangeboden aan Henrie Eikemans. Bij zijn afwezigheid kan Olga de troepen aanvoeren.
Danny, bedankt voor je creatieve inzet!
 
GEBOREN
Johanna Mia Helena, dochter van Marieke Klomp en Rudolf Geurink, geboren op 12 juni jl. Van harte gefeliciteerd namens The Dukes.
 
 
BART VD ZANDE; KANDIDAAT BESTUURSLID
Toen ik hoorde, dat Geert Hendriks afscheid ging nemen als bestuurslid Jeugdzaken had ik meteen het idee; "die functie moet wel snel vervuld worden omdat er veel geregeld moet worden en we vooral continuïteit moeten houden in onze jeugdafdeling". Ik ben van mening, dat een goede jeugdafdeling erg belangrijk is om onze club goed te laten functioneren.

Maar eerst zal ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Bart van de Zande. In 1978 lid geworden van Rugbyclub The Dukes en enkele jaren (tussen 1980 en 1994) speler geweest in het eerste team. Na een periode van afwezigheid ben ik door mijn kinderen Jasper (Colts) en Olaf (Cubs) weer teruggekeerd bij “mijn club”. Dat de club een flinke ontwikkeling had doorgemaakt werd mij meteen duidelijk. Vooral de grootte van de jeugdafdeling viel meteen op. Ik heb daarom ook al snel laten weten graag iets te willen doen voor de jeugd. Afgelopen jaar ben ik als assistent- trainer en coach van de Junioren betrokken geweest, wat mij erg goed is bevallen. Het is erg leuk om te zien hoe spelers plezier hebben in het rugbyen en zichzelf (ieder op zijn eigen niveau) ontwikkelen. Ik ben van mening dat we als club veel aandacht aan moeten besteden aan deze twee zaken; Plezier en Ontwikkeling.
Ik hoop dat ik daar als (kandidaat) bestuurslid Jeugdzaken mijn bijdrage aan kan gaan leveren. In samenwerking met alle trainers, spelers, coördinatoren en ouders. We zien elkaar zeker op en rond het veld.
Groeten, Bart van de Zande
 
FOTO'S JAARAFSLUITING
Heb jij de foto's ook al gezien? https://www.flickr.com/photos/85453210@N05/sets
 
Juli 2014
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl