MDT

View in browser
Pressmeddelande 21 september
 
 

Linda Blomqvist "Selma"

 

30 september – 1 oktober

 

 

Selma är en vänskap; en djup förbindelse. Det är kärleken och gemenskapen mellan verket och upphovsmakaren; en relationsskildring som visar på hur vi är med och skapar varandra.


Linda Blomqvist förhåller sig till verket som hon förhåller sig till ett subjekt. Att investera i ett verk är för henne nära besläktat med att investera i en relation.


“Det går åt båda hållen, man måste åka med och vilja bli förändrad och upplyst av den andre. En stor del av skapandet handlar om att vårda och kultivera, att vara närvarande och lyssna och samtidigt vara tydlig med sina egna önskemål, behov och gränser. Hur kan man uppleva något som inte kognitivt kan förstås?” (Linda Blomqvist)


 

Under en tid har Linda nu umgåtts med, skrivit till och om, dansat med och för, känt och delat med Selma. Alla dessa sätt att bygga en relation och en samvaro har sedan utkristalliserats till en föreställning.

 

Om Linda Blomqvist

Linda Blomqvist är född I Stockholm 1985. Hennes arbete syftar till att expandera begreppet koreografi med fokus på alternativa produktionssätt, processer och praktiker ur spekulativ synpynkt med olika former och uttryck. Hennes arbete består av scenverk, text, kuratoriell och redationell verksamhet samt workshops.


Linda studerade på Kungliga Svenska Balettskolan 1995-2004 och på P.A.R.T.S 2008-2010. Hon har arbetat med ett flertal konstnärer bl.a Anne Teresa De Keersmaeker, Mårten Spångberg, Alexandra Pirici, TG Stan, Cristina Rizzo, Dora Garcia.


Vid sidan av sin konstnärliga praktik arbetar Linda även som Doula.

 

 

Pressbilder här:

www.mdtsthlm.se

 

Mer info här: 

https://mdtsthlm.se/program/8074/

 

 
 

Anne Vigeland et al

"Letters to process"

Bokrelease

1 oktober

 
“Letters to Process” är en konstnärsantologi med texter kring teman arbete och process, inspirerad av Linda Blomqvists “Selma”.

Under skapandet av “Selma” skrev Linda ett flertal brev till och för “Selma”, som om arbetet i sig vore ett subjekt – en fiktiv någon att luta sig mot, dansa med och skriva till. Breven pekar mot ett utforskande av konstnärligt arbete som en relationell företeelse, och speglar det emotionella band som uppstod och utvecklades mellan konstnären och hennes verk över tid.

I “Letters to Process” har Linda och Selma fått sällskap av fjorton andra konstnärer som har skrivit brev till konstnärliga processer de själva har varit involverade i. Tillsammans utgör breven ett brett arkiv av reflektioner kring begreppen praktik och process – ett synliggörande av de relationella och affektiva förpliktelser som utgör konstnärers arbete.

Under boksläppet kommer redaktör Anne Vigeland presentera “Letters to Process”, följt av en serie läsningar. Boken kommer finnas tillgänglig utan kostnad.
 
Mer info här: 
 
 

För mer information och bokning av pressbiljetter kontakta:

Sara Bergsmark

sara@mdtsthlm.se

08-6111456

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter