Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Vilken sommarvärme vi haft, och fortfarande har! Hoppas ni alla haft en skön semestervila med mycket tid att umgås med garn. Själv har jag bland annat varit på den otroligt inspirerande och välarrangerade Stickstämman i Undersåker i Jämtland, det var en riktig höjdare! Men trots allt närmar sig nu hösten och det är dags att boka in teminens första kurs. Vi inleder med en favorit i repris - Näverstickning med Helene Wallin, läs mer i inbjudan nedan.
 
 
Vi har tidigare tipsat om Stickpodden - som ett radioprogram på nätet där Elin & Karin från Kalmar ägnar sig helt åt att prata garn och stickning.
Har du inte redan börjat lyssna på dem så gör det!
Nu är de nominerade till Svenska Podradiopriset, både i kategorin Bästa livsstil och Sveriges bästa podcast! Heja, heja säger vi, gå in och rösta på dem :) Vore det inte helt enkelt toppen ifall en pod om stickning hamnar överst på pallen?
 
Rösta här!
 
  
Jag har stickat en riktigt skön tröja i Cotton silk från Hjertegarn med ränder i den tunnare BC Allino, på stickor 5.5 mm. Jag gjorde halsen lite mer båtringad, och gjorde tröjan helt rak i sidan men annars har jag följt detta mönster från Garnstudio Drops Design:
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=77&d_id=10&lang=se
 
Cotton Silk kostar 42 kr/nystan och Allino 50 kr/nystan. Materialkostnad i stl M är 352 kr.
  
 
Höstens första kurs: Näverstickning
Torsdag 22 augusti kl 18.30-21.00
Lär dig sticka rutor på tvären i en gammal teknik som kallas näverstickning, kontstickning eller entrelac, resultatet liknar en flätad näverkont. Sticka sjalar, muddar, kuddar, väskor eller tröjor - tekniken passar särskilt bra för flerfärgat garn och är lätt beroendeframkallande, man vill bara göra en ruta till, och en till… Vi går igenom grunderna i tekniken och du får börja på en trekantig sjal nerifrån spetsen. Kursledare är Heléne Wallin.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 

Gör plats för höstnyheter!
Vi passar på att sälja ut en del fina garner för att göra plats för höstnyheter, nu kan du fynda BC Shetlandsull i 100 gr-härvor för endast 75 kr, ordinarie pris är 105 kr. OBS! Gäller endast kulörta nyanser, ej naturfärgerna. Kid Setair från Schulana är en kabelstickad superlätt och varm kvalitet i Kid mohair och silke och finns i härliga höstfärgeroch passar till grova stickor. Nu kostar ett nystan på 50 gr 125 kr istället för 179 kr. Skynda fynda :)

Observera att du inte har någon bytesrätt på garner köpta till kampanj- eller REA-pris.

 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!