Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Butiken är nu fylld med massor av härliga färger i såväl "gamla" som nya vårgarner i bomull, lin, silke och hampa. Välkommen in och planera vårens och sommarens stickprojekt! Det gäller att vara beredd när värmen kommer, för det gör den ju till slut...
 
Vi släpper nu platserna till nästa kurs, en favorit i repris: Tvåändsstickning och flerfärgsmönster, se inbjudan nedan. 
 
Våra öppettider i påsk
Snart är det påsk och även om vinterkylan inte verkar vilja släppa taget hoppas jag ni får en riktigt ljus och avkopplande helg med mycket tid att umgås med garn :) 
Vi passar också på att vara lite lediga och butikens öppettider är som följer:
 
Skärtorsdag kl 11-16
Långfredag, Påskafton, Påskdagen samt Annandag Påsk är butiken stängd
Välkommen på tisdag den 2 april då vi har öppet som vanligt igen!
 
Beskrivning till de fina virkade påskliljorna är gratis via Ravelry.
 
 
 
 
   
Fortsättningskurs!
Tvåändssticka mönster med två färger
Torsdag 18 april  kl 18.30-21.00
Det här är kursen för dig som redan är biten av tvåändsstickning och som är nyfiken på hur tekniken kan användas för att sticka mönster i olika färger. Vi går bland annat igenom geometriska mönster med djupmaskor samt enstaka mönstermotiv på enfärgad botten. Kursledare är Ivar Asplund, som bloggar på Asplundknits.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här! 
 
 
Nytt bomullsgarn från Cascade
Vi har fått in ett litet parti med det fantastiskt vackra Cascade Ultra Pima, ett härligt glansigt garn i Pimabomull från Peru som lätt kan misstas för silke, så vacker är lystern. Ultra Pima passar till stickor 3-4 mm och finns i många färger. Priset är endast 75 kr för en härva på 100g och 200m. Missa inte chansen att prova detta garn!
 
Silke + Lin = Setalin
 Från BC garn kommer nästa nyhet inför vårens och sommarens stickprojekt. Setalin är en ny kvalitet av 52% tussahsilke och 48% lin. Finns i 11 fina färger och passar till stickor 2½-3½ mm. En härva är 50 g och 187 m och kostar 75 kr. Setalin passar till svala sommartoppar eller sjalar, det är mjukare än rent lin men ändå med mer rustik karaktär än rent silke. En härlig kombination av material helt enkelt!
 
Nya vårfärger i Hemp+Cotton+Modal
Som färgglatt påskgodis för oss som gillar garn är vårens nya fräscha färger i det läckra garnet från Onion som består av hampa, bomull och modal. Det ger ett garn som är svalt och skönt till sommarens plagg, mjukare att arbeta med än lin men med lika vackert fall. Dessutom kommer nu nya beskrivningar till flera snygga modeller i garnet. Hemp+Cotton+Modal kostar 49 kr per nystan som är 50g och 140m och passar till stickor 3-4 mm.
 
  
Slutspurt! Fynda Drops Eskimo, Big Delight och Polaris med 25% rabatt
Till och med torsdag 28 mars ger vi 25% rabatt på Drops Eskimo, Big Delight och Polaris! Den gemensamma nämnaren för dessa tre är att de är i ren ull och passar bra att tova. Är man sugen på det så finns en tovningsskola på Drops Designs hemsida. Men det går naturligtvis bra att sticka och virka som vanligt i dessa garner också.
Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-varor eller kampanjvaror.
 
Sist men inte minst påminner vi om:
 
Imorgon, tisdag 26 mars kl 17.30-19.30 är du och din stickning eller virkning välkomna att slå er ner i butiken tillsammans med nya och gamla garnvänner. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs. Välkomna!
  
  
Mycket garnglädje och glad påsk!
 
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner