Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Nu är det inte många dagar kvar till jullov och ledighet för de flesta! Vi har öppet i butiken idag måndag 21/12 och imorgon tisdag 22/12 kl 11-18, sedan stänger vi för några dagars vila, med förhoppningsvis mycket stickning, julgott och tid med nära och kära.
 
Om du behöver garn, stickor eller inspiration inför julledigheten så går det också bra att maila till oss på order@litetnystan.se.
Vi skickar gärna mot förskottsbetalning till bankgiro eller swish, och vi öppnar butiken igen den 28 december.
 
Den här julen blir inte som vanligt, men förhoppningsvis blir den fin på sitt sätt. Vi som gillar garn och handarbete måste väl ändå anses lyckligt lottade i dessa pandemitider, vi har en Coronasäker hobby och nu får vi tid att lägga upp till flera projekt på vår "stickönskelista". Vi tackar alla er kära kunder som under detta mycket märkliga år har valt att fortsätta köpa garn hos oss, vi uppskattar verkligen ert stöd, tålamod och hänsyn till rådande situation. Tack ska ni ha! heart
 
Öppettider under jul och nyår
21-22 december kl 11-18
23 december stängt
Julafton, Juldagen och Annandag jul stängt
28 och 29  december kl 11-18
30 december kl 11-16
Nyårsafton och Nyårsdagen stängt
 
 
 
Presentkort - sista minuten julklapp?
Vet du någon liten Nisse som börjar bli stressad över julklappsbestyren? Då kan du tipsa om att ett presentkort hos oss kan lösa det problemet! Kortet kan köpas med valfritt belopp, det gäller i 12 månader från utfärdandet. Det kan självklart köpas på plats i butiken, men det går också bra att beställa via order@litetnystan.se. Då får Nissen en förskottsfaktura via mail och kan välja mellan att få kortet skickat till sig, eller om det är väldigt bråttom kan vi maila ett hälsningskort att uppvakta med, och så lagrar vi presentkortet på plats i butiken tills det ska utnyttjas.
 
Baka med stickat!
Vill du kombinera stickning och bakning? Baka flätmönstrade pepparkakshjärtan? Småkakor med åttabladsrosor? Eller varför inte en "stickad" Princesstårta?

Våra nyaste livsnödvändiga tillbehör är en bakstämpel och kavel i björkträ, med snidade mönster. Rolig present för en riktigt GOD jul och ett GOTT nytt år till dig själv eller en garnälskare i din närhet. Bakstämpeln är ca 5.5 cm i diameter och kostar 129 kr, eller köp 2 för 200 kr! Kaveln har ca 12 cm mönsterbredd och kostar 189 kr. Recept och baktips medföljer!
 
 
Ny ekologisk ull - Douro
Säg hej till vår nya ekologiska ull Douro, som är GOTS-certifierad, vilket borgar för att den klarat stränga miljökrav i hela produktionskedjan. Garnet finns i 8 fina, lättmatchade nyanser. En härva är 50 gr och 280 m och kostar 65 kr. Passar till exempel till Fair Isle mönstrade koftor, en klassisk Shetland Tam eller varför inte ett par mönsterstickade vantar? 
 
 
Douro är fantastiskt fin för sig själv, men jag har också kombinerat den med Silkhair/Tynn Silk Mohair och stickat en liten provlapp till tröjan Spot Sweater av otroligt duktiga Anne Ventzel. Det blir så mysigt! Och mönstret är så snyggt och ändå lätt att memorera. Bästa sortens stickning är den som enkelt flyter på, men där resultatet ändå ser avancerat ut, eller hur?  Beskrivningen till Spot Sweater finns på svenska, och flera andra språk, och den köper du direkt via designern. Om du vill sticka tröjan i Douro och Silkhair/Tynn Silk Mohair så hittar du garnet i butiken, eller beställ genom att maila till oss på order@litetnystan.se så ordnar vi det.
Beräknad garnkostnad stl M är 1182 kr.
 
 
 
Ånund Genser by Tiril Eckhoff
Vet du någon som är värd en riktigt mjuk och skön tröja? Ja, alltså förutom du själv? I så fall tipsar jag om den klassiskt snygga unisextröjan Ånund, som presenteras i samarbete med Tiril Eckhoff och Sandnes Garn. Tröjan stickas i Kos och finns i både herr- och damstorlek (XS-XXXL) och med en eller två mönsterfärger. Beskrivningen är på norska, kostar 29 kr och säljs endast tillsammans med Sandnes Kos, som finns i många fina färger, som kan ses här. Garnkostnad stl M 712 kr. Beställ genom att maila till oss på order@litetnystan.se'
 
 
Ta hand om dina stickade plagg - så håller de längre!
Vi vill passa på att tipsa om bra prylar för att vårda dina stickade plagg. Till exempel en testvinnande noppborttagare Gleener för 199 kr,  en flaska Eucalan tvättmedel för ull-, silke och andra känsliga material för 59 kr samt en förpackning rödcederhjärtan som giftfritt skyddar stickade plagg från oönskade gäster som mal och pälsängrar för 99 kr. 
 
 
Snygga tröjor i Alpakka Lin!
Vi har nyss fyllt på lagret med en av höstens favoriter - Alpakka Lin från Rauma garn! Här är några förslag på snygga tröjor att sticka i detta lätta och luftiga garn av rena naturmaterial. Beskrivningarna är på norska, kostar 29 kr styck och säljs endast tillsammans med Alpakka Lin. Garnet består av 48% alpakka, 44% lin och 8% ull och passar till stickor 3.5-4.5 mm ensam, men är också jättefin att blanda med andra garner på grövre stickor. Ett nystan är 50 g och 175 m och kostar 110 kr, garnåtgång till stl M är 4-5 nystan.
Beställ genom att maila till oss på order@litetnystan.se'
 
 
God jul och mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

Folkungagatan 100, 116 30 Stockholm
tel 08-643 34 60
order@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
för avvikande öppettider i samband med storhelger och röda dagar, se hemsidan.
  
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!