************************************************************************************
 
Енергийна Ефективност и
Възобновяема Енергия -
изложение и конференция за Югоизточна Европа
7 - 9 март 2017, София, организатор: Виа Експо
**********************************************************************************************
Здравейте,
След по-малко от месец отваря врати международната изложба за енергийна ефективност и възобновяема енергия ЕЕ и ВЕ (7-9 март 2017 г.) в София.
 
В този брой на бюлетина ще Ви запознаем с трима от изложителите - Балканика Енерджи и Джададжи, които предлагат биогаз инсталации и решения за биомаса и водна енергия, както и с Енергийна Агенция - Пловдив, която ще покаже лаборатория за тестване на твърди биогорива.
       
Полезни линкове:

Също така ще представим италианската Exergy, която ще презентира в конференция
ЕЕ и ВЕ първата в света турбина с двустепенно налягане.
Не пропускайте конференцията ЕЕ и ВЕ на 7-ми март! Научете повече тук.
 
Паралелни изложения: Smart Cities Save the Planet
 
Контакт: Таня Булдеева - 032 512 905, 0886/793172 tanya@viaexpo.com
 
Биогаз инсталации от Балканика Енерджи
 
Балканика Енерджи АД е инженерингова компания, създадена с цел цялостна реализация на инвестиционни проекти в областта на системи за оползотворяване на отпадъци - компостиране, енергия от отпадъци, малки и микро биогаз инсталации, суха и течна ферментация. Работим и в сферата на енергия от възобновяеми и алтернативни енергийни източници и енергийна ефективност. Основен акцент на изложението ще бъдат малки и микро биогаз инсталации, разработени от Балканика Енерджи АД, за оползотворяване на място на отпадъците от ферми, земеделски производства, хранително-вкусова промишленост и  всички останали бизнеси, образуващи биоразградими отпадъци.
Ще представим и високо ефективни системи за компостиране и за производство на биогаз от биоразградимата част от твърдите битови отпадъци на общините.
 
Интервю с г-н Arjan Visser, Джададжи - решения за чиста енергия
 
Джададжи присъства на българския пазар вече повече от 10 години, ще ни разкажете ли малко повече за фирмата?
 
Джададжи осигурява решения в сферата на възобновяемата  енергия и енергийната ефективност от 2006 година. Стартирахме като част от отличителна в областта си  Холандска  компания и придобихме независимост през 2009. От тогава променихме дейността си от консултантсво към развиване на проекти, продажби и „финансово инженерство“.  Всичко това в сферата  на чистата енергия, за да спомогнем развитието на възобновяемата енергия в България и останалата част от Балканите.
Интервюто продължава тук.
 

Енергийна Агенция - Пловдив представя Лаборатория за изпитване на твърди биогорива
Тази година по време на изложението Енергийна Агенция – Пловдив ще представи своята специализирана Лаборатория за изпитване на твърди биогорива, биоразградими отпадъци и компост (ЛИТБК), оборудвана с нова съвременна високочувствителна аналитична апаратура за извършване на аналитична, изследователска и експертна дейност. Вижте повече тук.
 
Първата в света турбина с двустепенно налягане - презентация на Exergy в конференция ЕЕ и ВЕ

Exergy, като италиански технологичен лидер в проектирането, инженеринга и производството на системи с Органичен цикъл на Ранкин /ORC/ с вградена новаторска технология Radial Outflow Turbine, представя първата в света инсталация за производството на електроенергия от геотермални източници. Научете повече тук.
 
Партньори на ЕЕ и ВЕ 2017
  ARGE Compost & Biogas e австрийска асоциация за компостиране и производство на биогаз решения.
Обединява пет национални организации, вкл. региона на Тирол, Щирия, Горна и Долна Австрия, Каринтия. Представлява повече от 490 предприятия от сектора компост и биогаз.
 
  Euroheat & Power (EHP) обединява сектора на централизираната енергетика (централизирано отопление (DHC) и когенерация (CHP)), в цяла Европа и в други континенти.
Има членове от над 30 държави: асоциации на национални  топлофикационни дружества; фирми, извършващи дейности, свързани с експлоатацията на топлофикационни системи; промишлени асоциации и дружества; производители; изследователски институти; консултанти и други организации, ангажирани в бизнеса с централизираното отопление / охлаждане и когенерация. Повече за партньора тук.
 
 
Европейски съвет за геотермална енергия (ECEG). В него участват 120 членове от 28 страни, включително частни фирми, национални асоциации, консултанти, изследователски центрове, местни власти и др.
ECEG е организация с нестопанска цел, основана през 1998 г. в Брюксел.
 
Медийни партньори на ЕЕ и ВЕ 2017
  The Building - онлайн списание за архитектура, инвестиции, строителство, управление и поддръжка на обществени сгради.
 
  Енерджи Ревю - българското списание за продукти и технологии за енергетиката. Излиза от началото на 2010 г.
Списва се от специалистите, които от 18 години правят индустриалното списание на България – Инженеринг ревю.
 
  Lighting-Bulgaria.com – Порталът за осветление на България, е информационен източник и уеб медия за осветление в България.
Създаден е с цел да обедини, концентрира и систематизира изобилието от информация за продукти, технологии, ноу-хау, услуги за осветлениета – системи, решения и приложения, публикувани по един или друг начин в Интернет пространството и в печатните медии у нас и по света.
 
Споделете с приятел:
Намерете ни в социалните мрежи:
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.