Click here to view this email in your browser                    Сподели с приятели: 
 
 
Днес повече от всякога е важно новостите да достигат по-бързо до своята пазарна реализация. Благодарение на тях светът се преобразява, свързва и дигитализира. Отчитайки повишаването на интереса на бизнеса, индустрията и общините за инвестиции в нови решения, ние от Виа Експо създаваме най-добрата среда за тяхното представяне на поредното издание на международното изложение Smart Cities (16-18 април, София). Разширяваме спектъра на услуги с цел да популяризираме ползите от внедряването им в практиката и да помогнем на производители и вносители да се срещнат от първо лице с нови клиенти и дистрибутори.
 
Ново: За първи път се обособяват три тематични зони: Start-up, Индустриални зони и Финансиране
 
Ако желаете да получите повече информация за участие, моля изпратете Предварително запитване.
Полезни линкове:
Паралелни събития: Eнергийна ефективност и възобновяема енергия, Управление на отпадъци
За контакти: tanya@viaexpo.com, office@viaexpo.com, тел.: 032/ 512 905, 512 900
Организатор: Виа Експо
Присъединете се към групите ни в социалните мрежи  

Напомняме ви, че Виа Експо съдейства на български фирми за участие на изложби в други държави. Свържете се с нас при интерес към чужди пазари.
 
АКЦЕНТИ В БЮЛЕТИНА
• Интервю с г-н Панайот Даскалов, управител на Грийн Ембедед Системс ООД. R&D компанията за първи път ще вземе участие в изложението.
• Деница Илиева, изпълнителен директор на Българска фасилити мениджмънт асоциация разказва как смарт технологиите влияят на фасилити мениджмънт бизнеса.
 • Медийни партньори
 
Приятно четене от екипа на Виа Експо
 
 
ИНТЕРВЮ
Г-н Даскалов, разкажете за фирмата си и решенията, които предлагате. Ние сме изцяло българска фирма, разработваща решения предимно в областта на „умните мрежи“, „умни електромери“, индустриалната и домашна автоматизация. Предлагаме цялата екосистема за изграждане на подобни решения, т.е. измервателни и комуникационни устройства, заедно с уеб базиран софтуер за мониторинг и визуализация.
 
Какво ще представите на изложението Smart Cities? Акцентът ще бъде върху най-новата ни разработка, която е новост въобще на световния пазар. Това е директен електромер за 60А за домашно ползване, с вграден Wi-Fi и размери на стандартен предпазител. Ще представим продукта заедно с мобилните и blockchain решения на българската фирма Квантерал ООД. Отделно ще покажем и новите ни модели концентратори за индустриална автоматизация с възможност за модулно надграждане.
 
Какви са предимствата на Вашите продукти? Бих отличил преди всичко изключително малките размери, високата функционалност, възможността за всякакви софтуерни и хардуерни промени, за да удовлетворят нуждите на клиента и конкурентните цени.
 
Как използването на „умни електромери“ води до намаляване на консумацията на електроенергия? Достъпни ли са за всеки? Като начало човек трябва да има ясна и точна представа колко енергия консумира, изразено както в пари, така и в kW. За да прочетете цялото интервю, кликнете тук
 
  Г-жо Илиева, как смарт технологиите влияят на фасилити мениджмънт бизнеса? Технологиите се превърнаха в ежедневна необходимост и това касае както работния ни цикъл, така и свободното ни време и нашите сгради, които отдавна не само ни подслоняват. Днес ние очакваме сградата да работи за нас, осигурявайки ни оптимално количество светлина, топлина и приятна температура без човешка намеса, както и да пести средства и да се намаляват вредните емисии за околната среда. Да управляваш и поддържаш сгради и условията в тях винаги е било времеемка и интензивна дейност за фасилити мениджмънт екипа, затова умните, „смарт“, сгради са едно позитивно развитие.
Софтуерните ФМ системи, интегрирани с други BMS програми, предоставят високо ниво на усъвършенстван контрол в сградата, но една смарт сграда предлага и друго ниво на комфорт. Например, представете си сцена, в която вие влизате в сграда, вашата идентификационна карта се чете автоматично, като ви допуска вътре и ви изпраща текст с информация за мястото на срещата ви. Заседателната зала вече е осветена, с приятна температура, а сензори отчитат кога залата е празна и изключват тези функции, за да се пести енергия. Сензорите могат също да се използват за идентифициране на свободни работни места и да информират резервационната система, когато някое от тези места е заето. Посредством смарт технологиите потенциалът да се увеличи продуктивността за работещите и фасилити мениджмънт екипа е огромен. За да прочетете цялото интервю, кликнете тук
 
 
 
 
Smart City Magazine е първото и единствено списание в Румъния, посветено на интелигентните градове. То се издава от Румънската асоциация за интелигентни градове и мобилност от 2016 г. Списанието информира своите читатели за иновативни решения и технологии в областта на развитието на градската среда. smartcitymagazine.ro
 
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".