Zona's Kiosk Nieuwsbrief Maart 2013
Kunstprojecten in de ouderenzorg  -  concepten op maat
 
Het gewone wordt bijzonder en niets is gangbaar!
Royal Tea in Utrecht

Op 26 februari droeg Zona's Kiosk bij aan de feestelijke inluiding van het jubileumjaar van 't Huis aan de Vecht in Utrecht. Met een 'royal' bezoek, security, royal-tea en staatsiefoto's van de bewoners en 'Bea'.
"We krijgen vele complimenten over jullie aanwezigheid en wij hebben er ook van genoten: het was een succes."
Ton Mooijenkind, 't Huis aan de Vecht
 
Pyjama Party in Valkenburg
 
Voor het tweede jaar bezocht Zona's Kiosk drie locaties van Sevagram Zuid- Limburg, dit keer drie zorgcentra in en rond Valkenburg.
In de avond-uren werden de bewoners bezocht met de Pyjama Party.

"Wat een mooie bijzondere dagen! De cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familie hebben genoten. Ze gaven aan dat zo iets bijzonders nog nooit hadden meegemaakt."
Brigitta Santegoeds, projectleider Kunst en Cultuur, Sevagram
 
BINNENKORT...

De 'Wonderwinkel'
een project in Brabant met kinderen en ouderen.
 
'Snoes'
Dicht op de huid activiteiten voor mensen met dementie.
Volg Zona's Kiosk op Facebook
Op onze Facebookpagina vindt u de laatste beelden en verslagjes van onze avonturen en De Tafel Van Vier 
BEZOEK ONZE SITE

Vera Broos-Stichting Kunst in de Zorg
Aankondiging: Project De Tafel Van Vier binnenkort van start
Persoonlijke postbodes in de wijk, spelleiders, sfeermakers en goudzoekers: kunstenaars van Zona's Kiosk geven creatieve workshops aan 60plussers.
Zona's Kiosk wil de ervaringen die kunstenaars hebben opgedaan het werken met kwetsbare ouderen, gaan inzetten om vitale ouderen in het vrijwilligerswerkte inspireren.
 
Het pilotproject heet De Tafel Van Vier en brengt vier partijen samen: vitale senioren, kwetsbare ouderen, zorg/welzijn, en kunst.
'Burgerkracht', ' Do it ourselves', 'publieke betrokkenheid': Vrijwilligers worden steeds belangrijker in het geven van tijd en aandacht aan kwetsbare ouderen in de zorg en thuis. Vitale senioren maken een aanzienlijk deel uit van deze vrijwilligers. Zij kunnen bijdragen aan creatieve en zinvolle invullingen van activiteiten en dagbesteding.
 
Uit onze ervaringen in de ouderenzorg is gebleken, hoe veel mooie ontmoetingen er tot stand gebracht kunnen gaan worden door het inzetten van de verbeelding.
 
Voor ons is het dan ook niet alleen een logische, maar ook een spannende nieuwe stap, om nu ook vitale senioren te gaan betrekken bij ontmoetingen en feestelijke momenten met kunstenaars en kwetsbare ouderen !  
 
 
De Tafel Van Vier kunt u volgen via de projectpagina van onze website.
 
 
60-plussers in de regio Amsterdam opgelet!
 
In de rol van persoonlijke postbodes, spelleiders, sfeermakers of goud(‘talenten’)zoekers, kunnen vitale senioren gaan deelnemen aan workshops van vier middagen, waarmee we gezamenlijk gaan kijken hoe bijzondere ontmoetingsvormen en activiteiten met kwetsbare ouderen kunnen worden vormgegeven.
  
60plussers in de regio Amsterdam kunnen zich nu opgeven voor deelname aan De Tafel Van Vier, via deze nieuwsbrief of bij
Laurie Kuipers, Amsta
06- 398 392 40 / L.Kuipers@amsta.nl
 
 
Vitaliteit Ontmoet Kwetsbaarheid
De Tafel Van Vier is een project van Stichting Kunst in de Zorg en maakt onderdeel uit van "Vitaliteit Ontmoet Kwetsbaarheid" van de ouderenfondsen Sluyterman van Loo en RCOAK.
De workshoptrajecten worden vormgegeven door vijf van de kunstenaars en projectleider Vera Broos van Zona's Kiosk.
 Volg  De Tafel Van Vier Pagina op Facebook
 

 
 
Extra aandacht verdient.....
Beleefwand

Samen met Nostagie Media, een zintuiglijk tijdschrift voor mensen met dementie, maakte Vera Broos de Beleefwand, een winkel met muziek en verhalen, geur-, smaak- en voelobjecten, herinner-dingen en verassingen. De beleefwand wordt tijdens een bezoek van Zona's Kiosk gelanceerd in zorgcentrum Brunswijck, Eindhoven, op 27 mei

Liedjes uit knoopsgaten, de geur van chocola; de beleefwand zit vol met voel-, doe- en herinner-dingen. Ook kunt u verhalen beluisteren van mevrouw Krook uit Nijkerk (75), die opgroeide in een kruidenierswinkel.
Deze verhalen en de herrinneringen van de bewoners vind u binnenkort op onze website.
 

  "een pondje -klodder- losse zachte zeep, met de troffel"