AMGEN Singelloop Breda
Campanile Bedrijvenloop
17 mei 2015
  
We zijn begonnen!
  
De kick off op 1 mei was het startsein voor de 30e Bredase Singelloop van dit jaar. En het werd iets bijzonders! Zo werd het jubileumloopshirt onthuld en was Khalid Choukoud te gast.
 
Goed voorbeeld
De nieuwe Bredase burgemeester heeft het hardlopen ook ontdekt. Hij kan in zijn nieuwe stad meteen aan de slag. Hij schreef zich op 1 mei als eerste in en gaf daarmee meteen het goede voorbeeld. De burgemeester vertelde daarbij dat hij regelmatig in het mooie Mastbos hardloopt.
 
Kado voor het Mastbos
En ook 'ons' Mastbos heeft iets te vieren. De Bredase Singelloop geeft daarom een kado
 
Sneller parcours
Begin mei is het parcours voor alle afstanden weer officieel gemeten. De organisatie maakte de afstanden wat sneller door bijvoorbeeld wat bochten eruit te halen. 
"Het parcours is sneller dan ooit”, verwacht wedstrijdleider Bart van Egeraat.
Zodra de nieuwe parcourskaarten klaar zijn, staan de up-to-date versies op de website.

Het kan alweer sinds 1 mei: voorinschrijven! 
 
 
10001
Burgemeester van Breda Paul Depla kreeg op 1 mei startnummer 10001 toegewezen.
Welk nummer rolt er voor jou uit?
 
Pieken
"Na elk persbericht, nieuwsbrief of ander promotiegebeuren waarin de Singelloop een rol speelt, zien we het aantal voorinschrijvingen pieken", vertelt wedstrijdsecretaris Gerard Bosch. "Mensen bedenken zich opeens dat ze zich nog in willen schrijven en bezoeken onze website", weet Gerard. "Inschrijven is dan ook zo gebeurd via www.bredasesingelloop.nl."
 
Gewoon meteen doen
Op Facebook zie je regelmatig bemoedigende woorden van voorinschrijvers voorbij komen: 'De inschrijving is al begonnen, en ik dacht, gewoon meteen doen!'
 
Trainen met een doel helpt veel lopers om er gemotiveerd voor te gaan. Dus aarzel niet, trek de stoute schoenen aan, zet die stok voor jezelf achter de deur!

And the winner is .....
 
Speciaal ontworpen
Ook dit jaar kunnen deelnemers weer een mooi loopshirt van de Bredase Singelloop bestellen. Voor de jubileumeditie van 2015 liet de organisatie graag het ontwerp over aan iedereen die hier ideeën over had: het jubileumjaar begon met een ontwerpwedstrijd.
 
Winnaar
De mooiste shirts trokken aan onze mailbox voorbij. Het was daadwerkelijk een moeilijke keuze! Uiteindelijk koos de enthousiaste en deskundige jury ervoor om het ontwerp van het ontwerp van Niels Hart uit Rijen als jubileumshirt in een oplage van duizenden te laten drukken.
 
Iedereen kan het shirt bestellen
Dit collector’s item moet je gewoon hebben, jouw Bredase Singelloop wordt maar één keer 30 jaar. Je kunt ‘m bestellen bij je inschrijving. Ben je het bij je inschrijving vergeten of wil je het jubileumshirt graag hebben zonder dat je deelnemer bent? We werken er aan om het (na- of bij)bestellen online te regelen via de website. Houd Facebook, Twitter en de website in de gaten.
 
Tip: verras je loopmaatje, een familielid of vrienden met een jubileumshirt van 30 jaar AMGEN Singelloop Breda!

Goed doel 2015: Mastbos 500 jaar
 
Gezond  bewegen in het bos
Elk jaar kiest het bestuur van de AMGEN Singelloop Breda een goed doel waaraan het evenement haar bijdrage wil leveren. Sleutelwoorden zijn altijd: lokaal, gezondheid en bewegen. 
 
Prachtige trainingslocatie
2015 ondersteunen we een andere Bredase jarige: het Mastbos wordt 500 jaar! Hiermee is dit prachtige Bredase bos een van de oudsten in Nederland. Woon je in of rond Breda, dan ben je er vast wel eens te vinden voor een trainingsloop bijvoorbeeld. 
 
Wist je dat in het Speelbos Boeverijen jaarlijks 30.000 kinderen naar hartelust spelen? En dat een beuk in het bos maar liefst 200 jaar oud is? Het Mastbos is uniek!
 
Help mee
De AMGEN Singelloop Breda wil graag haar steentje bijdragen aan een gezonde toekomst van het bos en de kwaliteit van de voorzieningen. Help je mee?  Het bestuur levert een bijdrage van € 0,25 per deelnemer aan de Singelloop. Doneer jij wat extra's bij je inschrijving?
 
In de afgelopen jaren mochten we al mooie cheques overhandigen aan de EHBO, het Jeugdsportfonds Breda en Visio Onderwijs.

Agenda: 31 mei Haagse Beemdenloop
 
Zondag 31 mei vindt de 26ste editie van de Haagse Beemden Loop plaats. Je kunt meedoen aan de 5 km (ook voor wheelers!), 10 km en 15 km wegwedstrijd en de Trail Run.
 
Slootjes
De Trailrun zit er voor de tweede keer in. De route van 8,5 km loopt door het buitengebied van de Haagse Beemden, buiten de gebaande paden. Rennen door hoog gras, springen over slootjes en klimmen over hekjes. Uniek in Breda!
 
Familieloop
De Familieloop vormt de afsluiting van de dag, voor alle kinderen en hun familie, voorafgegaan door een warming-up.
 
Online inschrijven, met korting, is mogelijk tot en met zondag 24 mei via de website www.haagsebeemdenloop.nl. Daarna kan het ook nog op de dag zelf.

Elke maand een verrassende activiteit, volg ons jubileumjaar!
 
We worden 30 jaar en we trakteren!
Houd je digitale brievenbus in de gaten, wordt vervolgd.
 
Blijf op de hoogte van nieuws, de jubileumactiviteiten én praktische informatie voor deelnemers en supporters. Volg de Bredase Singelloop op TwitterFacebook en Pinterest.
 
Praat mee, deel en upload hardloopervaringen, trainingstips en foto's. 
 
Je bent natuurlijk ook welkom op onze website www.bredasesingelloop.nl