MDT

View in browser
Pressmeddelande 29 oktober
 
 

BamBam Frost

"YES"

 

4–7 november

 

 

YES är en skur av njutning, sorg och drömmar. En ständig transformation genom det som är och det som varit. YES insisterar på fiktion som en kompass för att föreställa oss var vi vill vara. Yes yes yes. Det här kan va nåt. YES är mjukt YES är kompakt. YES är spänning och avspänning YES är för mycket och inte nog. 

 

YES är BamBam Frost andra verk och följer på hennes debut SORRY från 2018. YES är nästan ett solo, vi kallar det för ett solo med en gäst.


BamBam Frost är en dansare och koreograf baserad i Stockholm, Sverige. Hon tog examen från Stockholms konstnärliga högskola med en kandidatexamen i samtida dans våren 2013. I sitt arbete har hon flyttat mellan klubbscenen, kommersiellt arbete, musikvideor och konstinstitutioner. Under våren 2018 debuterade hon med stycket SORRY.


BamBams arbete är i konstant transformation och dialog med nuet. Det finns ett stort intresse för sociala danser och popkulturella uttryck. Hon leker med tanken på dessa som bärare av tid, strukturer och sammanhang som hon genom koreografi kan förändra berättelserna om. Inspirerad av sci-fi använder BamBam koreografi som ett verktyg för att föreställa sig och föreslå alternativ.


Koreograf: BamBam Frost. Performer: BamBam Frost. Gästperformer: Lydia Diakité Östberg. Ljusdeisgn: Anton Andersson. Ljuddesign: Yared Cederlund. Scenografi: Lisa Berkert Wallard. Kostym: Hanna Kish. Konstnärligt stöd och yttre öga: Lydia Diakité Östberg och Alexandra Tveit. Produktion: Jessie McLaughlin (MDT), Nordberg Movement. Samproduktion: MDT, Björn Säfsten productions. Med stöd av Kulturådet, Konstnärsnämnden, Stockholm stad och Life Long Burning – Towards a sustainable Eco-System for Contemporary Dance in Europe project (2018-2022), med stöd av EU-programmet Kreativa Europa.

 

Mer information här:

https://mdtsthlm.se/sv/program/8114/

 

Speltider:
4 november 20.00

5 november 20.00

6 november 20.00

7 november 20.00

 

Pressbilder här:

https://mdtsthlm.se/sv/press/

 

För mer information och bokning av pressbiljetter kontakta:

Jessie McLaughlin

jessie@mdtsthlm.se

08-6111456

 

MDT är en internationell samproduktionsplattform och en ledande scen för samtida koreografi och performance. MDT har sedan 1986 presenterat och samarbetat med internationella och svenska konstnärer.

 
FacebookTwitter