AGENDA  
 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
ewarner@xs4all.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN;
De eerste klap is 'n daalder waard, en die hebben The Dukes 1 en 2 dit weekend ook uitgedeeld!
Dukes 1; RC The Hookers - Dukes 1; 3-31
Dukes 2; USRS 1 - Dukes 2; 10-22
 
Het Junioren clusterteam Dukes/Vets/TCE is 3e geworden op het toernooi bij RC Scrumboks.
 
DUKES 1 WINT MOEIZAAM VAN THE HOOKERS
In een moeizame wedstrijd hebben The Dukes zich zonder al te veel moeite van The Hookers weten te ontdoen. Na tachtig minuten onzorgvuldig rugby stond er een eindstand van 31-3 op het bord, een uitslag die de krachtsverhoudingen tussen de twee ploegen aardig weergeeft.
Bij zo’n eerste competitiewedstrijd van het jaar is het altijd maar gokken waar je als team aan toe bent. De tegenstander heeft zich waarschijnlijk versterkt in de zomerstop, maar van tevoren weet je niet hoe goed zo’n ploeg nou werkelijk is. Zelf ben je als team nog zoekende om de nieuwe automatismen in het spel te brengen, waar The Dukes er nog meer van hebben omdat ze met Andy Egonu ook nog eens een nieuwe coach met andere ideeën over rugby hebben. Lees meer...
 
DUKES 2 WINT 1e WEDSTRIJD EERSTE KLASSE
Vandaag was het de dag om aan te treden tegen de Utrechtse studenten, de eerste maal in de Eerste Klasse. Om vertrouwd ten strijde te trekken hebben we het vaste ritueel aan gehouden. Waaruit deze bestaat, houden we even onder ons.
In de eerste paar minuten ging het redelijk gelijk op. Na 5 a 10 minuten pakte de studenten 3 punten d.m.v een penalty kick. Korte tijd later staan de Dukes met 14 man (gele kaart voor een gevaarlijke tackel). Met een man minder moest iedereen door het schrale balbezit verdedigen als leeuwen. En dit gebeurden. Intussen namen wij wel de wedstrijd over en scoorde Felix een mooie try in de hoek: stand 3-5. Nadat we weer met 15 man speelde werd na een snel genomen penalty weer een gele kaart getrokken. Weer 1 man minder. Hierna vocht het legioen van Dukes 2 met 14 man verder. De voorwaartsen maken kort hierna een push over try vanuit de scrum: stand 3-10. Lees meer...
 
UITLEVERING NIEUWE MACRON CLUBTENUE
De uitleverdatum van Macron aan The Dukes is 18 september a.s. Dit betekent dat Dukes 1 de eerste thuiswedstrijd tegen Castricum in het nieuwe clubtenue speelt.
Teamkits senioren en Dames worden aan de teammanagers overhandigd.
Het uitdelen van de kleding aan de jeugd zullen we via een rooster doen, teammanagers zullen hiervoor deze week benaderd worden. Zij zullen hun spelers informeren.
 
WAAR IS TENUE DUKES 2 GEBLEVEN ????
Dukes 2 heeft vorig jaar nieuwe tenues aangeschaft (22 shirts en 22 broeken) gesponsord door Calvi, Tic Tac, van Eyk Engineering, praktijk voor Natuurgerichte therapieën Hans Spierings, Het Hart van Brabant, De Noorlander assurantiën en Primera.
Nu zijn we in het pre season 16 shirts en 20 broekjes kwijtgeraakt. Deze willen we graag willen. Enkele beloftes zijn gemaakt om een tenue te overhandigen maar ook zijn het "de kampioenshirts" van het seizoen 2013/2014 waarbij de spelers graag hun "eigen"shirt willen behouden.
Wie heeft de shirts gevonden, gezien of wie heeft er per ongeluk na een wedstrijd 1 mee naar huis genomen?
Meld je bij de team manager van Dukes 2, wilmabakkers@gmail.com.
WIJ WILLEN ZE HEEL GRAAG TERUG!!!!!!!!
 
DUKES DAMES IN 7'S SELECTIE U18
In het weekend van 13 en 14 september a.s. zullen de volgende dames van The Dukes met het NL 7's team U18 deelnemen aan het EK in Zweden: Lisa van Helvoort, Indigo van den Heuvel, Cathe Roos en Pleuni Kievit.
 
Pleuni is tevens toegevoegd aan de Elite Dames 7's selectie. Ze had waarschijnlijk met de Elite dames mee naar Hong Kong gekund, maar heeft ervoor gekozen om op het EK uit te komen met de U18 7's selectie. Zet 'm op dames!
 
DUKES COLTS IN SELECTIE U18
Zaterdag 4 september jl. is tijdens een trialdag in Amsterdam de selectie U18 opgesteld. The Dukes is met 3 spelers goed vertegenwoordigd. Lars Linnenbank, Brent van Rooij en Joey Eikemans gaan de komende maanden trainen met de selectie als voorbereiding op het EK in Frankrijk, eind maart 2015.
Go for it boys!
 
SLUITINGSTIJDEN BAR / CLUBHUIS
Volgens de Horecaverordening van de gemeente Den Bosch geldt voor sportkantines dat deze gesloten moeten zijn van 00:00 tot 07:00 uur. Er is geen uitzondering voor wedstrijddagen etc. Deze sluitingstijden gelden dus iedere dag van de week.
De laatste ronde wordt geschonken om 22:55 uur, om 23:00 uur gaat de bar dicht en om 00:00 uur wordt het clubhuis gesloten. We vertrouwen op een ieders medewerking om deze regels als club na te leven.
 
THE DUKES en EDELGRASS
Op onze website staat een korte uiteenzetting over het gebruik van kunstgras binnen verschillende sporten; enerzijds om het inzicht te vergroten en anderzijds om meer begrip te creëren bij de eindgebruiker.
Historie
Sinds eind jaren 60 wordt er op kunstgras gesport. In beginsel ging het om honkbal en hockey, daarna volgde tennis en in een later stadium voegden voetbal en rugby zich hierbij. Kunstgras is ondertussen om meerdere redenen niet meer weg te denken als ondergrond om op te sporten.
Verschillen
Worden deze sporten allemaal op hetzelfde type kunstgras gespeeld? Het antwoord daarop is "nee". Bij rugby is goede grip belangrijk en het veld moet de harde klappen die gemaakt worden goed kunnen opvangen. Om deze reden moet het veld een zeer hoge demping hebben (*HIC waarde). Omdat iedere sport haar eigen specieke kunstgras ondergrond vraagt is het voor te stellen dat een rugbyer niet op een hockeyveld moet gaan sporten of een tennisser op een rugbyveld.
Zand-rubber kunstgras
Een zand-rubber ingestrooid kunstgrasveld heeft een poollengte van ongeveer 40 tot 65 mm. Dit type kunstgrasmat is al 15 jaar op de markt en is destijds speciaal ontwikkeld voor voetbal. Door het gebruik van een langere vezel en de vezel minder dicht op elkaar te zetten ontstaat er ruimte tussen de vezels die opgevuld wordt met zand en rubber korrels. Doordat deze vulling los blijft garandeert het de speler een goede grip, balrol en demping. Dit systeem is ontwikkeld om speltechnisch en sportmedisch zo dicht mogelijk een natuurgrasveld te benaderen. Ook is dit systeem zo ontwikkeld dat het grote hoeveelheden water zo snel mogelijk afvoert om bespeelbaarheid te garanderen.
Naast voetbal worden zand-rubber ingestrooide kunstgrasvelden gebruikt voor rugby, American Football en korfbal. Voor rugby en American Football dient onder het kunstgras een schokdempende laag aanbracht te worden in verband met het voorkomen van hoofdletsel (*HIC).
Een groot voordeel van zand-rubber ingestrooide kunstgrasvelden is de grip die de speler heeft en het feit dat er vrijwel altijd op gespeeld kan worden onder dezelfde omstandigheden. Lees meer...
 
VERKIEZING LEUKSTE SPORTVERENIGING
VAN NOORD BRABANT
Stem op Rugbyclub The Dukes en zorg dat de titel "Leukste sportvereniging van Noord Brabant"  bij ons terecht komt.
Stem: http://www.leukstesportvereniging.nl/selecteer/dv/rugbyclubthedukes
 
Week 37/2014
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl