Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Vilken värme september har bjudit på så här långt! Men nu börjar det kännas lite svalare i luften, åtminstone om morgonen. Tur då att butiken är fylld med massor av mjuka, mysiga garner som passar utmärkt till höstens halsdukar, mössor och vantar!
 
Höstens kursprogram fylls på allt eftersom och denna gång har vi glädjen att presentera en efterlängtad favorit i repris, nämligen "Lägg upp och maska av - på olika sätt". Vi har också fått många förfrågningar om nybörjarkurser, och det är ju jättekul att fler vill utforska garnets universum, så nu bjuder vi in till nybörjarkurs i både virkning och stickning, läs mer nedan.
 
 
Nytt tjockt härligt ullgarn!
Bulky Light är 100% ull på maffiga 100g-nystan. Garnet passar till stickor 9-15 mm och ett nystan kostar endast 59 kr. Perfekt till grovstickade accessoarer, som halsdukar och mössor. Min cowl, Mid-December Easy Knit Infinity Scarf, blev klar på två kvällar. Två nystan gick det åt och jag stickade på rundsticka 15 mm. Beskrivningen är på engelska och gratis via Ravelry.
 
 
 
Merino+Alpaca=MJUKT!
 
Bingo Alpaca från Lana Grossa är vår nästa mjuka höstnyhet! 
Ett riktigt mysigt garn till halsdukar, mössor eller kragar, det består av 70% merinoull och 30% alpacka. Passar till stickor 5-7 mm och är 70 m per 50 g. De melerade färgerna, som heter Multi, blir jättesnygga i mosstickning, medan de enfärgade är perfekt till flätstickning. Priset är 79 kr per nystan för de melerade, och 69 kr för de enfärgade.
 
 
Nya färger i Sandnes Tweed!
Det luftiga och vackra alpackagarnet Sandnes Tweed kommer i höst i några nya färgställningar som kompletterar de tidigare naturtonerna. Jag har kombinerat en tråd Sandnes Tweed och en tråd Sandnes Tynn Alpacka Ull, och stickat en supermjuk och mysig halsduk i ribbstickning. Två nystan av varje sort gick det åt och jag stickade med stickor 6 mm. Sandnes Tweed kostar 85 kr per nystan och Tynn Alpakka Ull kostar 54 kr.
 
  
 
 
  
AKTUELLA KURSER!
 
Lägg upp och maska av – på olika sätt!
Tisdag 4 oktober kl 18.30-21.00
 
Hur väljer du att lägga upp eller maska av maskor när du stickar? Vill du att uppläggningskanten ska vara helt osynlig, eller bli en vacker dekoration?
Ska avmaskningsvarvet vara stadigt eller superelastiskt? Har det hänt att du mätt upp för lite garn till uppläggningen och fått repa upp och göra om allt igen? Detta är en kurs med många tips och trix som du verkligen kommer att få nytta av! Vi gör provlappar där du får testa några olika sätt att lägga upp och maska av, och vi diskuterar när de olika varianterna passar bäst att använda.
Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Grundkurs i virkning 
Torsdag 6 oktober kl 18.30 - 21.00
 
Häng med på virktrenden! Du lär dig grunderna på en kväll och sedan är det bara att sätta igång att skapa grytlappar, mössor, sjalar, nallar, monster eller vad du nu har lust till. Vi går igenom luftmaskor, fasta maskor, stolpar, ökningar och minskningar. Dessutom förklarar vi de vanligaste förkortningarna i en virkbeskrivning, så att du på egen hand kan utforska virkningens värld efter kursen. Du som hinner kan prova att virka en mormorsruta eller en boll. Kursledare är Annika Messing.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Lär dig sticka!
Två torsdagar: 13 och 27 oktober
kl 18.30 - 21.00
 
Vill du ha en stor och härlig sjal eller halsduk att vira runt halsen i vinter? Varför inte sticka en själv?  På den här kursen får du tips och inspiration för att komma igång med ditt eget stickprojekt. Kursen passar dig som är riktigt nybörjare, eller bara inte tagit fram stickorna på länge.
Under två torsdagkvällar går vi igenom grunderna i stickning och du får lära dig lägga upp, sticka räta och aviga maskor, maska av, göra ökningar och hoptagningar. Om det finns tid provar vi även enklare mönsterstickning.
 
Kursledare är Lotta Bengtson och Madelaine Jansson
 
 
 
 
Pangpris på vantar för alla årstider - med garn!
Dags att ladda upp inför vantsäsongen! Köp minst 200 g Rauma Finull eller Kampes 2 tr plädgarn, kombinera som du vill, så får du köpa boken "Vantar för alla årstider" för endast 199 kr (ord pris 275 kr). I boken finns beskrivningar på 27 olika vackra vantar, t ex Astrid, Elsa och Hulda.
 
 
 
Boka lördagen 22 oktober redan nu!
 
Då är det nämligen dags för nästa bokkalas hos Litet nystan! Maja Karlsson har skrivit en fantastiskt fin bok med titeln "Sticka svenska mönster - 20 modeller med 40 traditionella mönster på nytt sätt". Maja kommer till butiken och berättar om sin bok och hon har med sig flera av de fina plaggen. Naturligtvis blir det också bokförsäljning med signering. Vi ses kl 14-16 lördag den 22 oktober!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!