Beste

Bij de lokale dienstencentra wordt de eindejaarsperiode terug magisch en warm. Beleef de magie van kerst in verschillende centra. De gezelligste periode van het jaar kun je intens beleven. Samen met buren, vrienden en familie uitkijken naar Kerstmis en aftellen naar 2020.

Aan allen sfeervolle herfstige en kerstige maanden gewenst.

Graag tot gauw.

 
 

Bart Lambrecht
Diensthoofd lokale dienstencentra Brugge
bart.lambrecht@mintus.be
050 32 78 95

 
     
 

 

Zaterdag 30 november om 11 u.: Eindejaarsmarkt | Sconevelde

Sconevelde wordt ingepalmd door sfeervolle koopstandje, opgetuigd met decoratie en voorzien van lekkers. Kom neuzen, kopen en genieten. In de Kerk Sint-Thomas van Kantelberg organiseren we een kunstmarkt.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Vrijdag 13 december: Kerstuitstap Reims | alle LDC

Onze jaarlijkse kerstuitstap gaat dit jaar richting Reims. Daar vindt één van de grootste kerstmarkten van Frankrijk plaats. In Reims geniet je van 125 kerststalletjes met onder andere lokale delicatessen, traditionele producten en vele kerstcadeautjes. De kerstmarkt staat vooral bekend om zijn chalets van de kleine en grote champagneboeren die hun eigen champagnes aan een voordelige prijs verkopen.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Vrijdag 13 december: Indoor kersthappening | De Garve

De gezelligste tijd van het jaar komt er opnieuw aan. We kruipen dicht bij elkaar aan en laten ons betoveren door de gezellige drukte van een kersthobbymarkt en een sfeervolle tearoom die voor elk wat wils biedt. Ben je op zoek naar een klein kerstcadeau of wil je genieten van een gezellig samenzijn met een hapje en/of drankje dan ben je bij deze happening aan het goede adres. Wens je deel te nemen als standhouder aan onze hobbymarkt? Neem dan contact op met ons centrum.
Op deze bijzondere dag houden we ook een wafelbak en allerlei andere kleine acties voor het goede doel. Ambiance verzekerd.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Vrijdag 13 december om 16.30 u.: Kerstmarkt | Ten Boomgaarde

Samen met het woonzorgcentrum organiseren we ook dit jaar terug een kerstmarkt. Leuke standjes met glühwein, chocomelk, iets om te eten. Maar ook leuke spulletjes en cadeau ideeën. De hobbyclub zal ook een stand hebben met al de mooie creaties die ze dit jaar gemaakt hebben. Je kan de kerstkaartjes die je bij ons kan kopen al schrijven aan onze schrijfstand. Kom mee genieten van de leuke kerstsfeer en ga de feestdagen vrolijk tegemoet.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Maandag 16 december om 14 u.: Eindejaarsfeest | Van Volden

Het einde van het jaar komt alweer in zicht. Daarom voorzien we ook dit jaar een eindejaarsfeest met een speciaal optreden van Frank Valentino.
Terwijl jullie genieten van een heerlijk aperitiefje staat de Brugse zanger in voor een show met een reeks liedjes gekozen uit zijn carrière die inmiddels liefst veertig jaar omvat.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Dinsdag 17 december om 8.30 u.: Kerstontbijt | De Balsemboom

Kerstperiode,... De periode bij uitstek om door te brengen met mensen om je heen. Nog beter wordt het als je met deze mensen gezellig rond de tafel kan zitten. Naar jaarlijkse gewoonte kunnen jullie op dinsdag 17 december genieten van een heerlijk kerstontbijt. Voor iedereen wat wils want we voorzien een rijkelijk buffet! We starten om 8u30.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Dinsdag 17 december om 16.30 u.: Kerst- en eindejaarsfeest
Ten Boomgaarde

Ho, Ho, Ho! Zalige Kerst een prachtig nieuwjaar! We naderen het einde van het jaar, een moment om elkaar prettige feestdagen te wensen en kaartjes uit te delen. En we doen dit ook dit jaar terug in stijl. Daarom ontvangen wij jou graag voor een heerlijke breughelmaaltijd voorafgaand van een feestelijk soepje en vergezeld van een goed glas wijn erbij. Bovendien kan je na de maaltijd nog genieten van een stukje poëzietheater. Een bundeling van teksten, gedichten en verhalen, alles als theaterspel gebracht. Want poëzie hoeft niet saai te zijn.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Woensdag 18 december: Eindejaarsfeest | Ter Leyen

We ontvangen jullie met een glaasje aperitief. Daarna verwennen we jullie met een optreden. Deze keer nodigen we zanger Paul Bruna uit.
Deze uit Langemark afkomstige allround artiest draait al jaren mee in de Vlaamse showbusiness. Hij staat regelmatig hoog genoteerd in de Vlaamse hitlijsten en is naast zanger, ook nog tekst- en muziekschrijver, entertainer en presentator bij onder meer VBRO Radio. Afsluiten doen we met een gezellige broodjesmaaltijd. Voor alle aanwezigen voorzien we ook een kerstgeschenkje.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Woensdag 18 december om 14 u.: Kerstfeest | Levensvreugde

Om van kerst in Lissewege een warm gebeuren te maken, organiseren we ook dit jaar een kerstfeest.
We gaan om 14.30 u. van start. Eerst kan Iedereen genieten van kerstgebak. Om 15 u. staat een prachtig optreden van een accordeonist op het programma.
Aansluitend serveren we je graag koekenbrood, met of zonder rozijnen, en kaas en hesp.
We voorzien ook in koffie of warme chocolademelk. Voor alle bezoekers staat ook een kerstgeschenkje klaar.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Donderdag 19 december om 9.15 u.: Kerstontbijt | ‘t Reitje

Wat is er gezelliger dan ’s morgens samen aan het ontbijt te zitten keuvelen bij een kop heerlijk geurende koffie? Ter gelegenheid van Kerst organiseren we terug een uitgebreid ontbijtbuffet. We voorzien een grote keuze aan vers gebakken brood en boterkoeken, koffie of thee, verschillende soorten charcuterie, zoet beleg,… kortom een heus 3-sterren ontbijt. Tijdig inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt tot 45 personen.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Donderdag 19 december om 14 u.: Kerstfeest | De Balsemboom

Om de traditie in ere te houden, organiseren we het kerstfeest in De Balsemboom met taart en koffie, een optreden en broodjes met beleg. Dat optreden wordt verzorgd door Ocemana. Marion Naert en Rika Rotsaert komen langs met sfeervolle kerstliederen om jullie een heerlijke namiddag te bezorgen.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Zaterdag 28 december om 16 u.: Kerstmarkt | De Dijk

Op zaterdag 28 december kan je op de gezellige kerstmarkt aan de Sint-Pauluskerk in Sint Pieters genieten van mooie muziek en een gezellig samenzijn. Plaatselijke talenten komen er optreden om er een sfeervolle namiddag en avond van te maken. Het kinderkoor Koloriet zal alvast het beste van zichzelf geven. In de verschillende standjes kun je van allerlei lekkers proeven. Ook dienstencentrum Den Heerd werkt mee aan dit leuke buurtinitiatief.
Binnen ‘De Warmste Week van Studio Brussel’ kozen we de Mug-Helikopter als goed doel.

 
 

Meer weten en inschrijven?

 
 
 

Vernieuwde Kerstrondritten voor 80-plussers (enkel op uitnodiging)

10 december om 17 u. in ’t Werftje.
Worden uitgenodigd: bezoekers van ’t Werftje, Ter Leyen, De Garve, Levensvreugde, d’Oude Stoasie en Ten Boomgaarde.

17 december om 17 u. Meulewech
Worden uitgenodigd: bezoekers van De Dijk, De Balsemboom, Van Volden, Meulewech en ‘t Reitje

Je wordt ontvangen met sandwiches en tomatensoep, daarna trekken we in colonne door Brugge. Het kersttraject kreeg een facelift, met een gloednieuw lichtconcept. We sluiten af aan een winterbar met een hartversterkend jenevertje, een glühwein of een chocolademelk. Je wordt, indien gewenst, thuis opgehaald en na de rondrit word je veilig terug naar huis gebracht.

€ 6
Schrijf tijdig in, de plaatsen zijn beperkt.

 
     
 

Lokale dienstencentra Brugge
Barrièrestraat 13 - 8200 Brugge Tel 050 32 78 95
dienstencentra@mintus.bewww.mintus.bewww.dienstencentra-brugge.be