Wandelnieuwtjes december 2020                              Volg ons ook via  
 
Zin om in 2021 je wandelgrenzen te verleggen?
Ga de Challenge aan om minstens een afstand van 42 km, of misschien zelfs een afstand boven de 100 km te wandelen. Binnen Wandelsport Vlaanderen vzw kennen we deze challenges ook als langeafstandswandelingen. Onze wandelclubs organiseren samen meer dan honderd langeafstanden per jaar. Deze challenges worden volledig bewegwijzerd en onderweg zijn rust- en/of bevoorradingszones voorzien. Inschrijven is de boodschap en je kan meteen je wandelchallenge aangaan! 
 
Om makkelijk de weg te vinden naar je volgende wandeluitdaging, werden alle CHALLENGES gebundeld in een handige kalender. Je kan deze HIER downloaden. 
 
Wist je trouwens dat Wandelsport Vlaanderen vzw meer dan 1.700 georganiseerde wandeltochten over het ganse landsgedeelte bundelt in Walking in Belgium? De perfecte informatiebron voor elke wandelaar.
 
 
 
Stap je nu beter links of rechts in de rijrichting, mag je met 2 naast elkaar wandelen, waar wandel je als er geen voetpad is, ...? Over welke kant van de weg voetgangers moeten lopen bestaat soms heel veel verwarring. We brengen duidelijkheid.
 
  
 
 
 
Loslopende honden zorgen bij mensen, regelmatig voor een onveiligheidsgevoel. Niet enkel honden die onbeheerd rondlopen, maar ook baasjes die hun hond niet aan de leiband houden, zorgen soms voor ergernis. Honden aan de leiband: ja of nee? 
 
                  
 
Join the Hiking Family
De wandelsport is een weldaad voor je gezondheid. Daar zullen jullie het allemaal met ons ééns zijn. 
Daarnaast is wandelen ook een prettige, goedkope en sociale vrijetijdsbesteding. 
 
Wist je trouwens dat je als lid bij Wandelsport Vlaanderen vzw steeds 24/24 en 7/7 verzekerd bent tijdens al je wandelactiviteiten? En met AL bedoelen we niet alleen officiële wandelorganisaties!
 
Als lid ben je eveneens verzekerd op weg van en naar de tocht, tijdens alle clubactiviteiten, als medewerker aan de clubactiviteiten, tijdens 

nevenactiviteiten op de wandelorganisatie, alsook tijdens je individuele of private wandelactiviteiten in binnen- en buitenland. Een hele boterham!  
 
Wandelsport Vlaanderen vzw is dan ook één grote familie met meer dan 62.000 leden, waar #iedereenwandelt.  Waar wacht je nog op om vandaag lid te worden van onze Hiking Family?
 
Zelf al is het momenteel koffiedik kijken naar de heropstart van de officiële wandelorganisaties, dan nog is het geen reden om niet aan te sluiten of je lidmaatschap niet te verlengen. Want: ook op de talrijke permanente Covid-wandelingen ben je verzekerd. 
 
PS: de lidkaart 2020 is geldig tot 31 december as.  Nog niet hernieuwd voor 2021? Neem contact op met je clubsecretaris of het secretariaat van Wandelsport Vlaanderen vzw 
 
Verspreid je warme WAN-DEL-WENS
 
* wan-del-wens (de; meervoud: wandelwensen)
 
Tijdens de komende kerstvakantie lanceert Wandelsport Vlaanderen vzw samen met Sport Vlaanderen, Sporta, Gezinssport Vlaanderen en  S-Sport/Recreas een nieuw, leuk en warm wandelinitiatief: de wandelwensen.  
 
Wandelwensen zijn kaarten met wensen of complimenten die je tijdens een wandeling bij mensen in je buurt in de brievenbus stopt. 
HIER vind je de wenskaarten. 
Personaliseer de kaarten door ze in te kleuren, te beschilderen of leuk te versieren. Geef er je eigen toets aan, zodat ze supermooi en uniek worden! Aan de achterkant schrijf je een wens of je warme boodschap. Tip? Steek ook eens een kaartje in de bus bij iemand die je (nog) niet kent. Wie weet leer je zo je buren beter kennen!
 
De kerstvakantie ziet er dit jaar anders uit dan andere jaren, maar dat wil niet zeggen dat we er geen gezellige periode van kunnen maken! Ga op pad met je kinderen of je nauwe contact en verdeel je wandelwensen. Zo brengen we op een coronaveilige manier warmte bij onze familie, vrienden, buren en kennissen.  Meer info via www.sport.vlaanderen/wandelwensen