Nieuwsbrief maart 2015
 
Maand van gebit groot succes

Afgelopen maand was het de Maand van het Gebit. Dat betekende gratis gebitscontroles voor honden katten en konijnen. Afgelopen maand hebben we een recordaantal gebitten bekeken. Bijna 200 dieren zijn gecontroleerd en zijn met een tasje vol gebitsverzorgende producten naar huis gegaan. Heeft u deze actie gemist? Ook gedurende de overige maanden kunt u gratis bij de assistente terecht voor een controle van het gebit van uw huisdier. Maakt u wel even een afspraak zodat zij alle tijd voor u en uw dier kan nemen.

 
Konijnenvaccinaties
De lente is in aantocht. Helaas komen met de hogere temperaturen ook weer de insecten tot leven. Stekende insecten zoals muggen, maar ook vlooien kunnen ziektes overdragen bij konijnen. Het betreft de dodelijke ziektes myxomatose en VHD. Hiertegen kan uw konijn gelukkig worden ingeënt. We houden jaarlijks een aantal momenten waarop de entingen tegen een voordelig tarief worden aangeboden. Hieronder volgen de verschillende momenten waarop u met uw konijn(en) terecht kan voor de enting. Voordat de enting gegeven wordt, wordt uw konijn uiteraard nagekeken. Er is tijd voor vragen over de gezondheid van uw konijn en voor een inspectie van gebit en nagels.

Op onderstaande tijdstippen kunt u zonder afspraak binnenlopen met uw konijn(en). Neemt u uw konijn(en) mee in een mandje of stevige doos. Graag zonder strooisel of stro.
DMC Beverwijk (Beverwijk)
dinsdag 24 maart 18-19 uur.
vrijdag 3 april 18-19 uur.

DMC Kennemerland (Velserbroek)
dinsdag 31 maart 18-19 uur.
woensdag 1 april 18-19 uur.

De huidige vaccinatie geeft een bescherming van 1 jaar tegen zowel VHD als myxomatose. De vaccinatie tegen beide ziektes is tegenwoordig met 1 enting toe te dienen. De kosten van de vaccinatie op onze konijneninloopspreekuren bedraagt 26,50 euro. Komt u buiten deze tijden, op een afspraak, met uw konijn, dan betaalt u 34,50 euro.
 
Kijkt u voor meer informatie over konijnen en hun verzorging op onze site
 
 
Vaccin tegen Leishmania
Gaat uw hond mee op vakantie naar Zuid-Europa? Dan loopt hij kans besmet te raken door de zandvlieg met de parasiet Leishmania. Leismaniosis is een ziekte met diverse ernstige symptomen zoals huidaandoeningen en nierfalen. Tot voor kort beschermde alleen de Scalibor Tekenband tegen de zandvlieg. Nu kunt u uw hond ook laten vaccineren met Canileish. Voor meer informatie over Leishmania en Canileish klik hier. En denkt u: de zomervakantie is nog ver weg? Bedenk dan dat wanneer uw hond voor eerst gevaccineerd wordt tegen Leishmania dit minimaal 10 weken voor vertrek moet worden uitgevoerd! 
 
Start Tekenseizoen
De temperaturen gaan langzaam weer wat omhoog en aan het einde van de maand wordt het echt lente. Dat betekent dat de teken die zich in de winter stil hebben gehouden nu weer actief worden. Teken zijn kleine spinachtigen, die zich vanuit struiken en grassen laten vallen op onze huisdieren. Daarna zuigen ze zich vast in de huid. Hoewel meestal zonder gevaar, zijn teken natuurlijk wel hinderlijk.
Bescherm uw huisdier daarom op tijd tegen teken.
 
Voor de hond heeft u de keuze uit een pipet: Prac-tic, een tweetal tekenbanden: Scalibor en Seresto of een tablet: Nexguard. Voor de kat kunt u kiezen uit een pipet: Eliminall of een tekenband: Seresto.
 
Op dit moment is er een aanbieding voor de hond om het voorjaar teken-en vlovrij te beginnen:
Bij aanschaf van 9 pipetten Prac-tic krijgt u er 3 gratis bij. Zo bent u klaar om uw hond een heel jaar te beschermen tegen vlooien en teken.
Gebruikt u liever de tekenband? Dan kunt u kiezen voor  de combinatie Comfortis tabletten tegen vlooien of Stronghold pipetten tegen vlooien en de Scalibor tekenband. U krijgt dan de scalibor voor slechts 22,50 euro bij de Comfortis of Stronghold.
 
Via www.scalibor.nl kunt u een gratis Teken Speurder App downloaden waarop u kan zien in welke gebieden er veel of weinig teken zijn gevonden.
 
Komt u er met de keuze tussen pipetten, tabletten, en banden niet meer uit? Vraag onze assistentes achter de balie om raad. Zij kunnen samen met u bepalen wat voor uw huisdier de beste keuze is. 
 
Lezing Konijnen, verzorging en gedrag
Zoals u inmiddels al van ons gewend bent: weer een traktatie op de 10e van de maand. Deze maand bent u van harte welkom voor een lezing. 
Konijnen zijn een steeds groter wordende groep huisdieren. Steeds vaker is het konijn een echt lid van het gezin. Daarom neemt de konijnengeneeskunde een belangrijke plek in onze kliniek in. Zo houden wij in het voorjaar konijnenentingsavonden, adviseren wij sterilisatie bij de voedster en informeren wij konijneneigenaren over voeding en huisvesting. Op dinsdag 10 maart zal onze dierenarts Sonja Bekker een lezing houden waarin allerlei aspecten op het gebied van konijnen ter sprake komen. Denkt u aan voeding, huisvesting maar ook aan het matchen van twee konijnen en gedragsproblemen. Deze lezing is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
De lezing vindt plaats in DMC Kennemerland van 19:30 tot ongeveer 21:00. Deelname is gratis. Wel graag even van tevoren aanmelden via info@dierenartsvelserbroek.nl of 023-538 44 44
 
 
 

Assistente Maaike bevallen van Finn

Paraveterinair Maaike is afgelopen maand bevallen van een prachtige zoon: Finn. Moeder en zoon maken het prima! Begin juni verwachten we Maaike weer terug op haar vaste stek op onze vestiging in Beverwijk. Tot die tijd wensen we Maaike natuurlijk een heerlijk kraamverlof toe.  
 
 
Asieldieren van de maand: Boefie
Het Kerbert Dierentehuis zoekt een nieuw baasje voor Boefie.
Boefie is een gecastreerde reu van bijna 10 jaar.
Hij is wegens prive omstandigheden bij ons gebracht.
Boefie is een vrolijke kerel die nog gek is op wandelen.
Hij kan bij kinderen boven de 12 jaar; kleine kinderen vind hij te druk. Katten is hij niet gewend in huis.
Met andere honden is hij wisselend; vooral met reuen is hij wat moeilijker.
Boefie kan een paar uurtjes alleen zijn.
Boefie is wel een hond met een terrier karakter en zeker niet de allermakkelijkste. We zoeken voor hem een baasje met ervaring.
Heeft uw interesse in Boefie? Neem dan contact op met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden tel. 0255-515744.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op www.kerbertdierentehuis.dierenbescherming.nl 

 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.