Nieuwsbrief september 2019
Thema Bijzondere werkplekken
Wat is voor jou een bijzondere werkplek?
 
Vaak denk je dan bijvoorbeeld aan een bijzonder kantoorgebouw, uitgerust met glijbanen of met hoogtechnologische snufjes. Of andere bedrijven voorzien een boomhut zodat hun werknemers in de natuur hun inspiratie en rust vinden.
 
Een bijzondere werklocatie betekent echter niet noodzakelijk een speciaal gebouw. Deze nieuwsbrief neemt je mee naar enkele werkplekken waar bijzondere werknemers voor extra warmte zorgen. Kom je ze ontdekken?
 
 
“Onze maatwerkers inspireren leden van Vlaams Parlement tot betere samenwerking”
 
Post sorteren, koffie schenken, documenten scannen … In het Vlaams Parlement voeren vier maatwerkers van TWI vzw enthousiast hun dagelijkse taken uit. “Door het afwisselende karakter van de jobs kunnen onze mensen veel meer bijleren”, zegt Anita Savelkoul van TWI.
 
Meer weten?
 
Lees hier het verhaal van het Vlaams Parlement
 
Antwerpse Ruien: succes dankzij Werkmmaten
 
Onder de Antwerpse straten ligt een van de populairste toeristische attracties van de koekenstad: de Ruien. Sinds 2015 staat een team van Werkmmaat in voor het volledige beheer van het ondergrondse gangenstelsel, van onderhoudswerken tot rondleidingen.
 
Meer weten?
Lees hier het verhaal van de Antwerpse Ruien
 
Werk met voldoening en variatie in de Loonse Stroopfabriek
 
In april opende de gerestaureerde Stroopfabriek in Borgloon haar deuren. Daarmee kregen acht werknemers van IN-Z een nieuwe job. Van stroopwafels maken tot toeristische info geven, de LDE-medewerkers vullen heel wat functies in.
 
Meer weten?
Lees hier het verhaal van de Loonse Stroopfabriek
 
Groeipad voor maatwerkafdelingen afgerond
 
In 2019 werd extra zuurstof voorzien voor maatwerkafdelingen.
 
Met ingang van 1 juli 2019 is een bijkomend groeipad van 81,5 VTE verdeeld over 14 maatwerkafdelingen. Zo kunnen deze afdelingen hun nood aan bijkomende werkondersteunende maatregelen voor doelgroepwerknemers opvangen.
 
 
Open Bedrijvendag
 
Op zondag 6 oktober is het Open Bedrijvendag. Dit jaar is het thema “Duurzaam ondernemen.” Ook heel wat bedrijven uit de sociale economie zetten hun deuren open.
 
Meer weten?
Kijk hier bij wie je terecht kan
 
 
Kalender
 
Departement Werk en Sociale Economie
Koning Albert II-laan 35 bus 20, 1030 Brussel
nieuws.se@vlaanderen.be