Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
I dag bjöd Stockholm på lätt snöstorm, vårvädret är minst sagt växlande :) Garnmässigt är det också något av en mellansäsong. Just nu efterfrågas både tjocka, varma garner till säsongens sista mössa eller stortröja och tunnare bomulls- och silkegarner för vår och sommarplagg. Tur att vi har välfyllda hyllor :)
 
Virkning är på fortsatt frammarsch och det virkas mormorsrutor, babyfiltar och amigurumi som aldrig förr. Den senaste vårkollektionen från Drops Design innehåller också flera snygga virkade plagg, ta en titt på dem här om du inte redan gjort det.
 
Även om blomstertiden känns avlägsen just ikväll så vill vi nu bjuda in till ännu en virkkurs med Annika Messing som kursledare:
 
Lär dig virka blommor!
Måndag 31 mars kl 18.30 - 21.00
Tjuvstarta våren - skapa din egen blomsterprakt! Virkade blommor passar till mycket, de är vackra som smycken och accessoarer i sig själva, men kan även pryda annat hantverk. Kanske en stickad mössa eller en virkad väska? Eller varför inte virka riktigt många och sätta ihop dem till en pläd? Eller ett charmigt gosedjur?
På den här kursen får du lära dig att virka blommor. Vi går igenom några olika varianter och visar exempel på hur de kan användas i olika projekt.
 
 Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Och du som vill lära dig sticka skira, vackra spetssjalar ska passa på att gå den här kursen:
  
  
 
Grundkurs i spetsstickning 
Onsdag 2 april kl 18.30-21.00
 
Att sticka spetsmönster är roligt och tacksamt, man får mycket effekt med ganska lite ansträng­ning genom att kombinera omslag med olika slags hoptagningar. På den här kursen går vi igenom hur man läser diagram, olika sätt att lägga upp för spetsstickning, hoptagningar som utar åt olika håll m.m.
Vi tränar in tekniken genom att sticka provlappar. Vi tittar på inspirerande exempel och ger boktips och länktips för dig som vill veta mer. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor. Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Nya knappar och sjalnålar!
Vi har fått hem ett lass med nya, fina knappar! Glaserade kokosnötsknappar, antikmetall eller pärlemorknappar med tryck på. Rätt knapp kan verkligen bli pricken över i på koftan :)
 
 
Och nya sjalnålar! Den mittersta ser ut som slätstickade maskor :) från vänster; stor kiltnål 125 kr, nål med "stickade maskor" 89 kr och halvmåneformad nål i guldmetall också 89 kr. Allihop är lätta och fina så de inte tynger ner stickade plagg.
 
Missa inte månadens kampanjpriser på Drops Eskimo, Polaris & Big Delight!
Är du sugen på att tova? Varma vantar, ett fodral till Ipaden eller datorn, eller sittdynor till vårens första utefika kanske? Hela mars månad ger vi 25% rabatt på Drops rena ullgarner Eskimo, Polaris och Big Delight.
 
Kampanjpriser:
 
Eskimo enfärgad, nu 17 kr istället för 23 kr
Eskimo mix, nu 20 kr istället för 27 kr
Eskimo print, nu 22 kr istället för 29 kr
Polaris enfärgad, nu 37 kr istället för 49 kr
Polaris mix, nu 43 kr istället för 57 kr
Big Delight, nu 53 kr istället för 70 kr
 
Observera att du ej har någon bytesrätt på REA-garner eller garn till kampanjpris.
 
 
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
måndag kl 11-18
tisdag kl 11-19
ons, tors, fre kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!